Shell Bp den 0.8 derece daha az vuruntulu cikti biz denedigimizde
Printable View
shelldeki fuelsave, bp deki ultimate olmayan yoğun kükürtlü mü şimdi?* Bence öyle değil.
Yüksek basınçlı, benzinli arabalarda fark tabiki çıkar diye düşünüyorum, STI varken ben de çok dikkat ediyordum. Ama "aile" arabalarında hiç fark göremedim. 4 sene 3.20 ile gezdim onda da hiç fark yok. Yani log alsam belki farkederdi ama ne menzil değişiyor ya da objektif bir fark oluyor. Ya da ben bu işi hiç anlamadım:) (daha olası)
Bizim benzincilerden aldıklarımız hep düşük kükürtlü, kırsal sanırım marka firmalarda yok
Access Denied fuelsave 10 ppm diyor.
Access Denied v power da 10 ppm
Tam olarak aynı mantıktayım , belki mazot filtresi 20.000 de değil 19.800 de değişmesi gerekiyordur . Menzil 800 km den 795km ye düşüyordur. Yani teorikte kesin fark vardır. Ama günlük araçlarda günlük pratiğimde hiç fark görmüyorum ben. 1.5 dci clio ıv de 1.5 dci megane 3 de her yerden yakıt aldım yol üzeri saçma istasyonlar dahil. Fark göremedim.
TSİ'da Ultimatein benzinin de bariz farkedilen bir fark var arabanın gidisi cok degisti calısması
Valla FuelSave +40 km rahat ekstra menzil sagliyor. Ama performans olarak ornek vermek gerekirse Megane RS'e hic yaramiyor. Taa 8-9 sene once bi denediydim, bi de 5-6 ay once caktirmadan itelediler gibi geldi. O zaman bu zaman dikkat ediyorum. Ozellikle soruyorum ve mecbur kalmadikca almiyorum o yakiti.
Benzın de dengesızlık daıma olucaktır. Hep aynı kalıte cıkmıyor.
Urunlerın farkını anlamak ıcın aynı sartlarda kullanıp,ya menzıl yada performans farklarını olcmek gerek.
Sımdı gunluk standart bır arac 50-150km hıza 20 sanıyede cıkıyorsa ve bır baska yakıt da 21sec e dusuyorsa anlasılması zor.
Ama bu ıslerı kovalayan,arabasının performansını olcen bırı hemen yakalıyacaktır.
Yada menzıl. 700km gıdıyor,dıger yakıtta 730km. Bu kadar km yı aynı sartda yapmak zor,belkı bır mıktar fazla gazlandı,yada dolu arac ıle gezıldı vs vs. Ama bu ıse takık adam daha az menzıl gıttıgını mutlaka anlayacaktır.
Bunlar minor farklar tabı,ilgi ve alaka meselesı zaten.
Buarada ucuz dıye aldıgınız yakıtdan adam %2 calsa,nasıl anlayacaksınız? Ama fıyatı %2 ındırınce vay ucuz dıye gıdıyorsunuz,sıspenserde gordugunuz rakamlar(aldıgınız yakıt mıktarı) malesef cok rahat yanıltılabılıyor. Bır cok ıstasyon yakalandı otomasyon yolsuzlugu ıle.
Dıkkat edın.
Pahalı ya satan adamın çalmadığı da garanti değil güzel ülkemde. En azında çalacağını öngörerek %2 ucuza almak daha mantıklı.
Bir de Shell vs diye daha fazla ödeyip çalmaları ihtimali var.
Bir şey daha sorayım Eva diye bir marka var şu sıralar. Aslı astarı nedir herhangi bir grubun alt markası mı.
Böyle pembe pembe ibnemsi istasyon ları var barbie gibi.
Pahalıya satılmaz ama ucuzlardan yuksek satanlardan dıyelım,o da mumkun tabı. Denetım sart ama maluum ulke duzenı.
Ama kontrol etmek cok kolay,buyuzden kım calıyor kım durust ayırmak kokay. Durust meslektaslarımdan sasmayın ve az kalmıs olsalarda,onları bu hırsızlarla aynı kefeye koymayın. Artık durust satıs yapanlara enayı gozuyle bakılan bır ortam yasıyoruz.
Eva konusunda ne bılmek ıstıyorsunuz,farklı bır konsept de basladı ama malesef ınsan calıstırmak zor,ustune ıstasyonlarda kadın calıstırmanın zorlugu.....
Ankara Eskişehir yolu Damla Petrol güncel olarak motorin 5.80 benzin 5.96 bunların olayı nedir merak ediyorum 20 kuruş ucuzluk hem de Ankaranın göbeğinde..
Bugun uluyol berecte adini hatirlayamadigim bi istasyonda benzini 5.89 dan gordum , boyle bisey olabilir mi ?
Bp den hep sabit istasyondan alıyordum, geçenlerde v-power denedim, sanırım bir süre v-power ile devam edicem. Araba, R stage2+.
Eva eski starpet in yerine geldi konsept olarak bayan üzerine gidildi ama bayan zor . Ben bayan pompacı çalıştıriyordum. Ama kız erkek gibiydi şekil ve yetişme olarak zorluk cekmedi.
Eva nin genel koordinatoru tanıdığım şu anlık bir problem yok gibi "şu anlik"
İncirli caddesi bakırköy Moil 5,57 TL den aldım 2 gün önce yine valla çok güzel
Energy uzak kalıyor ordada en son 5,53 TL idi
Mazot bu rakamlar
3,4 günde bir fulllüyorum 1,5 dci yi şimdilik sorun yok 3 aydır