Quantum Nickli Üyeden Alıntı
Çakarlı araçların sadece "güvenlik sorunu olan devlet görevlilerinde" olması gerektiğini düşünüyorum. Kaldı ki yanılmıyorsam kanun da bu yönde.. Herhangi bir sebepten ötürü "güvenlik sorunu" yoksa, o kişinin makamı ne olursa olsun hiç bir devlet görevlisinin bu tip aparat kullanmaması gerektiğini düşünüyorum.
Güvenlik sorunu kimin olur? Suçlu ya da suç işleyenle direkt ya da endirekt ilişkisi olan kişinin..
Yasama - Yürütme - Yargı görevlilerinin haricinde kimsede bu çakarların olmaması gerekli.
Yasama = Kanunu çıkaran (Örn. Milletvekili)
Yürütme = Kanunu işleten (Örn. Polis - Asker)
Yargı = Kanuna uygun olup olmadığına karar veren ve sonuca bağlayan (Örn. Hakim ve Savcı)
Bu üstteki kişiler haricinde bu aparatları kullanan kişilerin senden benden farkı yok.
Bir de sanayide gidip taktıran apaçiler var. Aslında gerçek hayatta bir baltaya sap olamamış, özgüveni eksik, kendisini yetiştirememesi sebepli karakter bozukluğu yaşayan ve buna bağlı olarak ego sorunu olan, kimseye bir faydası olmadığı gibi ülkenin bir kamburu olan, kendinden gelen nesli de kendisi gibi yetiştiren, ülkeye de topluma da zarar veren ve vermeye de devam edecek olan kişiler bunlar..
Asıl acı kısmı, bu tip aparatlar takıldığında bazı kişilerin kendisine ağzı dolusu hakaretler ettiğini de biliyor. Ama sorun yok bu kişiler için. Onlar için sorun yoksa benim için hiç sorun yok.. Küfürbaz birisi olmasam da "Küfür ruhun yelpazesidir." sözünü severim.. :)