Abi kolanın yanına bardak yapıştırır gibi promosyon yapmış
Audi A6(iphone hediyeli)
Audi / A6 / A6 Sedan / 2.0 TDI / IPHONE XS MAX 256GB SILVER hediyeli, 2017 Model, HATASIZ sahibinden.comda - 693314296
Abi kolanın yanına bardak yapıştırır gibi promosyon yapmış
Audi A6(iphone hediyeli)
Audi / A6 / A6 Sedan / 2.0 TDI / IPHONE XS MAX 256GB SILVER hediyeli, 2017 Model, HATASIZ sahibinden.comda - 693314296
alfa dışındaki tüm markaların aftermarket/oem parça seçeneği çok fazla. dolayısıyla piyasada aynı parçalar ekli gezinen birbirinin muadili olan araç sayısı da çok fazla.
ancak alfa romeoda durum biraz değişik, epey kısıtlı aftermarket parça var, çünkü getiren yok, uğraşıp kendin getirip birşeyler yapman lazım, mesela bu 159 için eibach yayı ben squadra sportivo italyadan getirttim çünkü türkiyede yoktu.
keza üzerindeki jantlar ve marşpiyeller oem ancak günümüz fiyatlarıyla jant (lastik hariç) dümdüz 10 lira, marşpiyel montajı ıvır zıvır 2 lira. bu özel parçaları getirttin taktırttın sonra kalktı biri o paraya e90 320d dedi , valla canı sıkılır insanın)
bu 150 ayarındaki bir f30 320d'yi konuşmaya dahi gerek yok, xenon , hafıza , m sport vs. 3-5 koymayı baya geçer, dümdüz 25-30 lira diyelim biz ona.
o da 159'un ederinin 1/3'ü kadar daha eklemek neredeyse. keyif olarak ise 159'un yanına yaklaşamaz. ( f30 mu yaklaşamaz demeyelim , zira borusanda çalıştığım dönemde portekiz faro'daki bayi lansmanında 335i dahil tüm seçenekleri tüm opsiyonlarıyla pistte kullandım, kıyas yapabilecek düzeydeyim)
Şimdiye kadar hiç Alfa kullanmamıştım Bmw'den daha keyifli olduğunu bilmiyordum. Alfa kullananlar bir daha bırakmıyor hep Alfa ile devam ediyor.
Boş geçmeyelim.
50 Bine konfor istiyorum diyenlere
A6 1.8t
Audi / A6 / A6 Sedan / 1.8 T / 1.8 T / EMSALSİZ TEMİZLİKTE - TAM FULL -195.000 KİLOMETREDE sahibinden.comda - 694026390
159, F30'dan çok daha hisli, daha oturaklı hissettiriyor. Viraj dönerken olsun, düz giderken olsun daha ağır ve kaliteli, tatmin edici hissettirmesiyle öne geçiyor. Yoksa çok daha çevik diyemem.
F30 arkadan itiş olduğu için anca yan gidebiliyorsunuz ama kafadan kaymamayı başarabilirsenizÖyle büyük bir handikapı var M paket falan dahi olsa büyük sorun
Ben birkaç ay 159 1.9 jtd otomatik kullandım, 1 tam gün F30 330xi kullandım, farklı bir zamanda 3 gün F30 320i M paket kullandım, F30 kasalar Fiat gibi kalıyor direksiyona geçince. Hele E46 330'um varken F30lara binince koşarak kaçasım geliyordu
Bir de göz aşinalığının da payı olabilir ama 159'u park edince dönüp dönüp bakmaktan geri duramıyor insan, o da büyük haz veriyor yalan yok![]()
teorikteki bilgiler ile pratikteki tecrübeler aynı olmuyor malesef.
şöyle özet geçeyim, şu an kişisel aracım olarak 9. arabamı kullanıyorum, farklı güçlerde hep önden çeker araçlar kullandım, bunlardan 5 tanesi alfa romeo idi, 2010-2012 arasında da hem kolumanda hem de borusanda satış danışmanlığı yaptım, farklı aktarmalı (xdrive/4matic ya da arkadan itiş) farklı güçlerde çok test arabasıyla çok gün geçirdim, pist ortamında da kullandım.
keyiften kastım, direksiyonun feedbacki ile şasenin uyumu, mesela alfa romeo gt test sürüşündeki direksiyon feedback'ini ben bmw dahil hiç bir otomobilde bulamadım. keza en kötü direksiyon feedbackini de opel insigniada tecrübe ettim. örneğin 120 ile giderken şeridin yan kısmında beliren bir büyük taş parçası için direksiyonu ne kadar hareket ettirmem gerektiği o kadar belirsizdi ki, her hızda farklı tepkileri vardı ve çok yapaydı.
sürüş keyfinden kastım iyi hızlanma ile birlikte virajları da yere sağlam basarak döndüğünü hissettirmesi, frenlediğinde dengeli şekilde yönlendirilebilmesi gibi detaylarla ilgileniyorum. yoksa süspansiyon sertliği, direksiyon sertliği sürüş keyfi kriteri değil, sürüş konforudur.
1600 kg'lik 159 ile izmir manisa arası tırmanma ve iniş yolunu bir kullanın istemsizce gülmeye başlayacaksınız , çok samimiyim bu konuda. diğer tarafta ise ataşehir borusanın yakınında hafif tozlu bir asfaltta f30 316 136hp bile dsc ışığı yakarak beni tedirgin etmişti.
yani 159 2 kere sattığım ve 3. kez almayacağım bir araç, keza arabayı ben de üretmedim, şu an eski aracım olan aracı satan kişiyi merhaba dışında tanımıyorum, kuru kuru fanatiklik yapmanın bana kazandıracağı hiç bir şey yok, eğer böyle anladıysanız.
tecrübelerimi aktardım.
Kuru kuru fanatiklik yapmayacak kadar otomobilden anladığın ve tecrübelerin aşikar,o noktada şüphe yok.Lakin ben kendimce hep sürüş keyfinde arkadan itişe odaklandığım için önden çeker bi aracın + larını da bir bilenden veya bilenlerden duymak istedim.Biraz da sürüş konforunu ve rafineliği belki senin bahsettiğin sürüş keyfine tercih ettiğim için bazı markalar bana abartılıyor gibi geliyor.Alfa,honda,bmw,mercedes babamızın firmaları değil o sebeble,insanların objektif değerlendirmeleride biz otomobil sevenleri bilgilendiriyor...
Eger bahsi gecen 159'u, F30 ile kıyaslayacaksak bence denk motor secenekleriyle kıyaslamakta fayda var.
159 - 1.9 dizel otomatik 150 hp
F30 - 318d dizel otomatik 150 hp
Bahsi gecen 159 un fiyatı 87bin
F30 318d ilan fiyatları 190binden baslıyor
Pahalı denilen 159la bile arada 100bin tl fark var.
Hadi pahasını bi kenara bırakalım, 159 un limitleri gercekten cok yuksek bir arac. Viraj kaabiliyeti olarak 159 acık ara daha iyi. F30 ile 150-160 da limitte döndügümü hissettigim virajı, 159 ile 180 ile cok rahat donebiliyorum. Arkadan yada önden kaydıramadım, yada kayacak tereddutune dusmedim. Ama Bmw ile her an kontra verme endisesi icerisinde gaz acıyorsunuz. Direksiyon hissiyatı olarak bence ikisi de birbirine cok yakın fakat 159 sert hareketlere müsade ediyor ve yaptıgınız sert hareketleri de yola yansıtıyor. Bunda en büyük etkenlerden birisi de sase burulma direncinin cok yuksek olması.
Ayrıca, kendinizi 159 da özel hissediyorsunuz, F30 gibi her kose basında olan bi arac degil.
Ayrıca 2, 159u E90 ile kıyaslamak lazım.
yaş ilerledikçe tercihler gerçekten değişiyor
o yüzden anlayabiliyorum.
159 kullanma fırsatı elinize geçerse mutlaka bir kullanın, konfor e90 RFT lastikli ile aynı diyebilirim ( f30 bu noktada daha yumuşak kalır.) , ya da açmak gerekirse vw grubu araçlardan bir tık daha sert gelecektir süspansiyon ve direksiyon sertliği, ama ilk viraj kastırdığınızda beni hatırlayın.
saygılar.
Araya giricem ama şu ilandaki 159 favorilerimde. 52' den ilandaydı şimdi bu fiyata indi. Ne dersin alınır mı? Alsam başıma sorun açar mı?
2008 Alfa Romeo 159 1.9 JTD
Alfa Romeo / 159 / 1.9 JTD / Distinctive Plus / 2008 ALFA ROMEO 159 JTDM DİSTİNCTİVE PLUS sahibinden.comda - 671857488
Rutin seylere bakılır düzgün bir usta belirlenirse bence riske girilebilir.
Konu alfa romeo ise gerçekten kimi marka model motor secenekli araçlar oldukça kupon ve eşdeğeri fiyat olarak çok yukarda. Bunu başka araçlar kullandıkça anlıyor ve farkediyorum. Fiyat konusunda da kimse emek vermiş birisinin standart araba fiyatına satmasini zaten beklemesin ama o satıcı grubu içinde benim de gıcık olduğum bir grup var ki onlar da hiçbir sey yapmadan aldığı arabanın üstüne piyasa arttı diye 10 bin üstü yazanlar.
Bu arada volkan abiyi en iyi ben anlarim. Diğer gruplar için trde bulma imkanı olan fren kiti coilover kule gergisi vs vites topuzu gibi parçaların hepsini yurtdışından aldım. Eğer 147yi bu kıvama getirmek için uğraşmasaydım kesinlikle 159 alırdım. Yine de düzgün bir 159 sw için her an karar degisebilirim ama satanda benim gibi kırık olmali.
Neyse konunun hatrına bir alfa romeo gelsin. Giulietta ma tct doluluk güzel bi jantla bambaska olur.
Alfa Romeo / Giulietta / 1.4 TB / MultiAir Distinctive / İLK SAHİBİNDEN 2015 MODEL GIULIETTA LUKS SPOR PAKET sahibinden.comda - 667733548
dediği bakımlar yapıldıysa bu fiyatlarda gayet güzel binilir. ancak hiç 200.000 km de bir 159'un içine oturmadım, ne yıpranmıştır, ne trim sesi vardır hiç fikrim yok.
kronikleri şarj dinamosu, öncelikli olarak üst salıncakların ses yapması , alt salıncaklar da zaman içinde ses yapabiliyor ki bu km'lerde yapabilir, termostat yaşa bağlı olarak 4-5 yılda bir gidebiliyor, kapı gergileri özellikle arka kapılar açılıp kapanırken çat çut sert ses yapar değiştirmesi zaman alan bir iş fiyatı da herhalde 250-300 liraya gelmiştir onların da. aklıma gelenler bunlar.
yalnız dediği ustaların ikisi ile de hiç çalışmadım, nasıldır bir şey diyemem. alfa romeo carium zeki usta olmasa ben 5 alfa romeo kullanmazdım, adam tokatlamaya çalışan çok servisi var dikkat etmek gerek.
Renault Vel Satis 3.5 v6
Renault / Vel Satis / 3.5 / Privilege / Hatasız 44000 km de sahibinden.comda - 686202987
Opel Vectra 3.0 cdti Station Wagon; Wagon severlere![]()
Opel / Vectra / 3.0 CDTI / Elegance / BEDİRHAN OTODAN TR TEK OPEL VECTRA 3.0 CTDİ V6 BOYASIZ OTOMATİK sahibinden.comda - 692997017
V40 Cross Country T4
Megane GT-Line
Range Sport SDV6
A8 4.2 TDI Quattro
VW Passat Variant TSI
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)