Ormanci Nickli Üyeden Alýntý
Yalnýz "abimiz" gelip ortalýðý daðýttýktan sonra herkesin çil yavrusu gibi daðýlmasý da komik oldu :D Her neyse...
Baþka konu açmayayým devam edeyim istedim, kimisi bu olayý cidden bir "yaþam tarzý" haline getiriyor. Dolandýrýcýlýk, yalancýlýk vesaire... Bir hastalýk, rahatsýzlýk falan olduðunu düþünüyorum uzundur. Kleptomani miydi, onun gibi.
Ta seneler önce, arkadaþlarým arabalarýna biþeyler yaptýrýrdý, efendim iþte yok eksoz alalým, jant alalým, þunu yapalým bunu yapalým.
Bu konudakine benzer þekilde "ortak arkadaþ" modunda, akþamlarý oturup kalkýlan, muhabbetler edilen bir vatandaþ ile samimi hale gelindi.
Bu arkadaþ baþladý "abi bak çok uygun fiyata elimde þu var, senin arabaya yapalým çok güzel olur" þeklinde kana girmeye baþladý. Arkadaþlarým da böyle böyle alýyorlar biþeyler falan... Sonra sonra ortaya çýkmaya baþladý ki, atýyorum adam 10'a aldýðýný, bizim arkadaþlara 15'e kitliyor. Hatta 10 diyen adama "abi seninkini 9'a verdim pazarlýkla falan" deyip aradaki "çökülecek" rakamý da artýrmaya baþlamýþ sanýyorum...
Sonrasýnda, baþka bir ürün alma muhabbetinde bir yalan ortaya çýktý. Müthiþ durumda diye lanse edilen ürün iþlemli mi oldu, veya atýyorum "abi ben onlarý 1.000 TL'ye sattým" denilen þey 2.000 TL'ye bizim arkadaþlara mý kitlendi öyle biþey oldu... Arkadaþlarýmdan biri "senin bu yaptýðýn ayýp" diyerek malý geri verdi, parasýný aldý, iliþkiyi bitirdi. Ondan sonra bir daha görüþmediler sanýyorum.
Çok seneler sonra, baþka bir arkadaþ, bunun bir maðazada çalýþtýðýný öðrenip, daha önceden aldýðý fiyatlarý söylemeden, bu vatandaþtan da fiyat alýyor.
Atýyorum ana firmanýn X fiyata býrakýrýz dediði mala, vatandaþ X+6 bin TL diyor ve ekliyor, "bu fiyat bana özel, daha da indirmiyorlar, bilesin"...
:D
Bunun haricinde aralarda duyduðumuz çeþitli dolandýrýcýlýklar, baþka üçkaðýtçýlarýn dükkanlarýnda beraber organize edilen çeþitli baþka üçkaðýtlar... Sigorta dolandýrýcýlýklarý falan...
Baya garip ya... Borcu harcý geçtim, yaptýðým iþte bile birisi en ufak þeyde arkamdan bir laf etmesin diye utanýp sýkýlýrken, bunun bir yaþam tarzý haline gelmesi... Seneler sonra hala akýllanýlmamasý, ayný tarzýn devam etmesi... Ayaküstü bin takla atan adamlar... Çok ilginç geliyor ya vallahi...