EOZDAG Nickli Üyeden Alıntı
Alsında bende ciddi ciddi gitmeyi düşünüyorum. Kalkıp gidiyorum dediğimde bağlantılarım da var, avrupanın belirli yerlerinde 3-4 aylık süreçlerde yaşamışlığım / çalışmışlığımda var bundan önceki yıllarda fakat sonra sakinleyip bir baktığımda aslında o kadarda toz pembe olmadığını gördüm. ghibli06 abininde dediği gibi istenmiyorsun, ikinci sınıf vatandaşsın sosyal çevreni seçemezsin, onlar seni seçecekler, alman bir arkadaşın Türk / Kürt genellemesi yapıp saçmaladığında ya yutacaksın, ya arkadaşlığını bozacaksın(Bunları neden yapıyorlar demiyorum sadece yapıldığında insana dokunuyor diyorum, bana dokunmaz diyene de dokunur). Kavga çıktığında o yumruk atarsa 1 gece yatar (yada para cezası vs. neyse), sen ise sınırdışı. Dünya genelinde göçmen olmanın kolay olmadığını düşüyorum. Bu örnekler sabaha kadar uzar evet alım gücü daha yüksek, belki daha rahat bir hayat yaşanacak fakat her zaman ikinci öncelik sırasında olacaksın. Öyle göründüğü gibi eşitlik adalet vs. gibi bir durumlarıda yok söyleyeyim, uzun uzun yazmayacağım fakat buradaki kayyum orada da mevcut ve şirketinize kayyum atamak için şüphelenmeleri yeterli(Almanlar birbirlerine böyle yapıyorlar mı bilmem). Buradan gitme sebebiniz zaten ötekileştiriliyor olmak değil mi?(En azından benimki öyleydi). Orada kat kat ötekileştirileceksiniz, haberiniz olsun. Ben bunları deneyimledikten sonra, neden gidipte oralara katma değer sağlayayım dedim. Evet kolay bir ülkede yaşamıyoruz, fakat daha güzel bir Türkiye mümkün diyerek emeğimi ülkeme vermeye karar verdim(İnş. gelecekte pişman olmam, fakat çabalayacağım).