12 yıldan fazla olmuş üye olalı , o zaman 27 yaşındaydım şimdi 39 :) Birçok aktif üye evlendi çoluk çocuk sahibi oldu ne olacak. Tek kapılı gürültülü araçların yerini 4 kapılı çocuk koltuklu sakin araçlar aldı.
Printable View
12 yıldan fazla olmuş üye olalı , o zaman 27 yaşındaydım şimdi 39 :) Birçok aktif üye evlendi çoluk çocuk sahibi oldu ne olacak. Tek kapılı gürültülü araçların yerini 4 kapılı çocuk koltuklu sakin araçlar aldı.
Öncelikler değişti arabalar hayatımızın merkeziyken artık ailemiz oldu, buluşmalar "Aile" buluşmasına dönüştü :) En büyük etkenlerden biri bana ekonomik sebepler. Eminim ki herkes arabasına bir şeyler yapıp paylaşmak ister gönülden ama gel gelelim benzin almaya zor yetişilen bir dönemdeyken çok zor.
Önceden emek daha önemliydi artık göze hoş gelsinde nasıl yapıldığı çok önemli değil.İşin içine alım gücüde girince ister istemez böyle oldu. Birde artık herkes yavaş yavaş yaşını aldı çoluğa çocuğa karıştı insanların önceliği değişti..
Foruma 2.üyeliğim bu. 2005 de bir girip 2008 de çıktım sonra 2009 galiba tekrar üyelik vs. Yaklaşıl 15 sene geçirmişiz bu forumda. Önceden birlik beraberlik vardı. Çünkü var olan üyelerin birbirlerine geçen bir hakkı vardı. Yeri gelir bu hak bilgi ile geçerdi, yeri gelir bir parçaya bakmaya gidilir, araç bakmaya gidilir, fakire sosyal yardım edilirdi. Şimdi ortada milletin birbirine geçecek bir hakkı kalmadı. Dh.vari herşeyin konuşulduğu değişik bir yer olduk. Bunu birlikte başardık
Site bakıma alınınca deli tavuk gibi beklenirdi bir zamanlar.
Şimdi zaman öldürmek için o kadarçok alternatif var ki hayatımızda...
13 yil olmuş :) saatlerce kolami alip forumda takilirdim
eskiden coltum varken ve Balıkesir'de öğrenci iken deposu 160TL'ye doluyordu ve 1 ay kullanıyordum. şimdi 32Lt lpgyi 110TL'ye alıp söylediğimden daha az km kullanıyorum. 500TL aylık harçlıkla hem yemek yiyor hem benzin alıyor hem de kira ödüyordum.
Ha keza o zaman da parça alacak kadar para biriktiremiyordum şimdi ise biriktirme ihtimalim kalmadı diyebilirim. ama evin bahçesine çekip haftada bir yıkıyordum. Şimdi ise ayedaş kazı yapmış üzeri kahverengi olmuş ne zaman yıkatsam daha uzun süre siyah kalır diye düşünüyorum.
Eskiden Edirne'de arkadaşıma gider gece tem'de rollinge çıkardık. Şimdi nerede radar var onu tartışıyoruz.
Ha bir de daha metrobüs yokken Beylikdüzüne buluşma yapmışlığımız var. Terör için Edirnekapı şehitliğine gidip konvoy yapmışlığımız var.
2010_02_21 - Google Photos Beylikdüzü fotoğrafları
Terör protesto fotolarını bulamadım.
Onceden duzenli meeting ler yapardik, simdilerde hic boyle aktiviteler yok. Uzerine deneme muhabbetlerinin merkezi facebook kanallari oldu oradan da ekmek cikmiyor normal yani tech son yillarda kendi yaginda kavrulmakla yetiniyor malesef..
bende forumda ki büyüklerime nazaran çok genç yaşta olmama rağmen 3. üyeliğim ve 2010 senesinden beri takipteyim , ilk 2 üyeliğim patavatsızlığım ve cahilliğimden ötürü banlandı bu hesaptada çok kereler linç yedim büyüklerimden ama gerçekten güzel günlerdi keşke o günlere dönsekte gene linç edilsem , müthiş proje konuları roll kavgaları araç sorgulamaları hiç 106m olmadı içine bile binmedim ama hergün 106-saxo araç sorgulama konusuna girerdim çünkü yeni mesajlar olurdu kıskanma favorilerini paylaşta gerçekten çok iyi araçlar vardı emek verilmiş 20-30k bandında sonra oradada 500-600klık araçlar paylaşıldı hit düştü , yukarıda abilerim bahsetmiş sosyal medya instagram farzet ki tayfa youtube tayfası facebookta günaydın xx aile tayfası falan hepsi kaliteyi düşürdü araç paylaşımlarına ve araca yapılan eklentilerle dalga geçen bir grupta vardı insanlar onlardan çekinip araçlarını paylaşmıyolar rencide olmamak için eskiden her konuya yorum yapanlarada laf söylenirdi bunlardan biride bendim meraklıydım bişeyler yazıyodum eksik/hatalı kızıyordunuz şimdi yorum yapacak adamda kalmadı :D techturkey benim için bile çok özel bir yerde umarım eski güzel günlere dönüşler sağlanır birde son kez forumun kalitesi/kaliteli üyeleri/isim yapmış araçları çıtayı çok yükseltti mesela araca 50 liralık bişey yaptım ama paylaşmaya elim varmıyor forumda 1 parçaya 10k verenler var onların yanında bizim ki ne ki devede kulak değil
Önce bir kaç damla yaş
Yukarda beylikdüzü buluşma fotoğraflarını görünce;
TB Turboyken nerdeydiniz ? :D
yaklaşık 2001 2002 senesinden beri yani ortaokul çağlarından beri araba işlerine gönül vermiş biri olarak..
eskiden arabalar ucuzdu yakıt ucuzdu 20 lira benzin atar kartal-cadde-fener-kartal yapardık sırf akşamları hava almak gezmek için..şimdi hem fiyatlar hem trafik yüzünden insanın hiç bir yere gidesi gelmiyor..
eskiden 2 3 forum vardı act-mdfym ve techturkey..bu site açıldıktan 3 5 ay sonra üye olmuştum bende site bomboş sadece ordan burdan yabancı forumlardan bulunan fotoğraflar filan paylaşılırdı..videolar youtube ye değil rapidshare yüklenip link verilirdi :):) yarış geceleri kararlaştırılıp o gece çıkılırdı..herkes eve dönüncede videolar foruma koyulur bir gecede 30 sayfa olurdu konu..
şimdi arabasını yere basıp maymun götü rengine boyatan tipler baştacı oldu..gerek facebook gerek instagram yani cep telefonundan her yerde ulaşalılabilen siteler sayesinde forumun aktiflik sayısı düştü..birde fake hesaplar geyik konuları filan herkesi soğuttu..
bu gidişle gelecek nesilin arabayla filan pek alakası da kalmayacak ***** vergiler cezalar yakıt fiyatları araç fiyatları vs. vs.. insanı soğutuyor her şeyden..
pilav yok, iskender yok
mangal yok
kalbim kırık
Daha önce de yazmıştım facebook grupları bu tarz forum ortamlarının 2005-2006 yıllarını yaşıyor şuanda.
Anlık olarak etkileşime geçme hastalığı var herkeste. Forumun eski tatlı ortamı malesef geri gelmeyecek. Her gidenin geri gelmediği gibi..
Ayrıca memleketin refah seviyesi daha iyi olsa eminim coluk cocuga karisan uyeler bile haftasonu aracı yapar modifiye tutkusunu devam ettirir.
Forumun bu hale gelmesinin tek sebebi ekonomiyi bu hale getirenler. Sandıkta görüşeceğiz!!!
Tayyar ki FEH spec sadece bahçelievler kumburgaz git gel 100 TL
eskiden 35 Tl ye 50 Tl ye çakılı tayyarla çözüyorduk pehh be..
ekonomi ve alım gücü biraz ortalığı durgunlaştırdı
Eskiden herkes arabasını paylaşır fikir alış verişi dönerdi şunu şöyle yap veya böyle yap ne bilim herkes arabası ile ilgili paylaşım yapardı falan şimdi bir iki paylaşım yapınca laf edenler çıkıyor eskiden ilk arabamdan başlayıp bir çok bilgi vermiştim mini konusundada öyle hatta bir çok kişiye alması konusunda vb de çok yardımcı olmuştum bilgiler vermiştim arabamı sattım başka bir araba aldım lüks bir araba diye bana bıktım arabandan heryerde yazıyorsun diyen akılsız çıkmıştı kendi kendimize düşman olduk ooo lüks araba almış hemen taşlıyalım oo o hızlı araba almış hemen kötüleyelim az arabandan bahsedince seni görmemiş ilan edenler türemeye başladı hal böyle olunca arabasını paylaşmak istemeyenlerin çıkması çok normal ben bile artık arabamın modelini korka korka yazar oldum otomobil formunda araba konuşamaz hale geldik bir çok eski yazarı takip ediyorum sosyal medyada bir çoğu aynı düşüncede hatta eskiden spor arabalarını paylaşan biride demişti son zamanlarda çok boş yazan var diye kızmıştım ama haklı bence en büyük sebebi bu kafada olan insanlar. Birde eskiden whatsupp vb bu kadar aktif değildi burda arkadaşlarla yazmaya girerdik şimdi herkesin burdan insanlarla en az iki wp gurubu vardır tüm gün orda muhabet edince buraya yazmayada gerek kalmıyor.
Hakan'ın bahçedeki mangal partisinden bir kesit
http://www.techturkey.com/forum/sohb...=pilav+meeting
Eski yoğun günler güzeldi tabi. Ama hala otomobille alakalı bir bilgi arayınca çoğu zaman ilk sırada çıkıyor site. çıkmasa bile bu siteden bilgi almaya çalışıyorum ve alışkanlıkmı olmuş bilmiyorum her sabah ofise gelince açarım :)
vay be bende üye olalı 11 sene olmuş :)
Eski eskide kaldı.
Değil forumun neyin eski tadı kaldı ki?
Arkadaşlık dostluk muhabbet eskidendi. Onun yerine artık kim kime ne kadar takmış ne kadar tokatlamış onu okuyoruz.
Yadırgamamak gerekli.
Benden kendi adıma yorum yapıyım biraz;
Forumu aslında neredeyse günde 5 defa açıyorum, konuları kontrol ediyorum ama merak uyandıran ve akıcı muhabbet içeren konular yok gibi.
Herkesin dediği gibi otomobillerim konusu ekstra sakin..
Eskiden keyif veren ve ilgi çeken paylaşımlar artık hep instagram'da yada Youtube'da.
Ben bile, 4 tane aracım var ama iş hayatı, evlilik, çocuk derken zaman ayırıp da burada bazı şeyleri paylaşamaz oldum.
Arabalarıma da artık eskisi kadar vakit ayıramıyorum.
son 2 haftadır foruma yeni konu açayım diye düşünüyorum ama vakitsizlik işte.
İnşallah açacağım kısa zaman içerisinde ama :)
Eski günleri herkes gibi bende özlüyorum. Elimden geldiğince aktif olmaya çalışıyorum forumda, buradan çok arkadaşla tanıştık çoğu ile reelde görüşüyorum. Bazı arkadaşlar yorumlarına like gelmesi için insanlara sivri kırıcı yorumlar yapmasa çok güzel olacak biri laf sokacak diye yeni arkadaşlar özellikle yorum yazmaya korkuyor.
ne büyüktür EMEĞE Saygı duyan insan...
Evet artık saygı kalmadı kimsede Sevgi zaten bitik.
Birisine guzelce soru soruyorsun adam tersleyip duruyor bu yuzdende forum kulturu bıtmıs durumda. Eskiden olsa her seye herkese bıldıgım bır konu ıse yardımcı olmaya çalısıyordum su an ıcımden bıle gelmıyor.
Eski günlere gidersek peeeeeeeeeeeeeeyyyyy....
Oto-Park.com'un o zamanlar forumdan ibaret olduğu zamanlar. Hatta öncesinde SOL'un garip bi mesaj mantığı (ağacı) ile işleyen salak yapısı... Oralarda anlamsız salak salak tartışmalar, o zaman "trol" nedir bilmiyorduk ama troller çokmuş, "Paralı" vardı, ondan sıkılmıştık :) Sonra Oto-Park açıldı. Bi grup oraya geçtik.
Üniversite zamanları, 106 Quiksilver'ım var, birkaç iyi arkadaşım haricinde başka arkadaşım yok. Forumun o zamanki "sahibi" arkadaş ve diğerleri ile tanışıyoruz. Bizimkiler soruyor, "internetten arkadaşlar"... Nasıl internetten? Aman oğlum dikkat et :)
Sonra böyle böyle geçiyor gidiyor zaman. Şimdi o kadar tanışılan edilen insandan en çekirdek, en iyi kadro ile bile doğru düzgün görüşemiyoruz. Herkesin işi gücü, ailesi var. En çok görüştüğümüz adamla çocukları oynatıyoruz, kucakta veletler, hanımlar önde gidiyor, biz arkada bebek arabası itiyoruz :D Aha da tablo bu.
Bi ara forum işlerini falan komple bıraktım, salak salak tartışmalara polemiklere giriyordum milletle diye. Bazen dayanamıyorum yine yapıyorum :) Fakat sonra baktım TechTurkey iyi işliyor. İşlerim rutin değil, bu yüzden bazen 5 gün kafamı kaldırıp başka bişeye bakamazken, bazen de 1 hafta boş yattığım oluyor, hemen buralara giriyorum bakıyorum. Uzun uzun o yüzden yazıyorum :)
Burayı takip etmekten keyif alıyorum, eski günlere dönebiliyorum biraz.
Galiba geçende Evrenoz'u gördüm, göbeklenmiş, çoluk çocuk, o da bebek arabası itiyordu :D Beni tanımaz, ben de son anda gördüm, selamlaşamadık :) Tablomuz bu ama işte... Niye olmuyor, bundan işte. Olmayan da bişey yok da, herkesin artık dertleri farklı.
bu kadar karamsar olmayın gencolar :D
herşey güzel olacak
benim proje yapmamı bekliyor herkes ben proje yapsam kefen parasıyla proje yapıcak adamlar var rekabet kalmadı :)
az sabredin...
bizle dolmabaçe tünelde yarışan varmı sanıyorum bir 10 yıl evvel o zaman tünelde daha eds yoktu?
şöyle bir hafıza yokladımda o zamanlar mec s2000 , bkm s2000 , mof s2000 , css s2000 , urfa sc s2000 , py s2000 , emg cooper falan beşiktaş tayfaydı hep.
sıkıntıdan tünelde birbirimize ateş ederdik.
urfa abi bize hep akıtarak sıkardı :D
gece sonunda evlendirme dairesinin otoparkına bırakıp, biralarımız alır evde yudumlardık.
ardan 8 yıl geçmiş.
Şu planı yapıcak artık arabalarımız yok , yolumuz yok , bekar evimiz yok , yok oğlu yok.
sonra niye mutlu değiliz diyoruz??
Doğru biz yaşlandık ama arkadan gelenler de sosyal medya ile ilerlemeyi tercih etti :)
Şuan standart Fiat 500 kullandığım için burada konu açma gereği duymuyorum :) Yoksa ben yine buradan devam ederdim :D
Eskiden roll biterdi ama videonun uploadu bitmezdi. Gözümüzden yaş akardı uykusuzluktan ama yine de upload eder konu açar öyle yatardık.
Şimdi roller canlı yayınlanıyor :D