Ben de bi başlık açayım dedim, ara ara başıma geliyor, sayar söver ama bişey diyemezdim. Bunlara kızarken 1-2 sefer ben de yaptım farkında olmadan...
En çok sinir eden ise, sizinle benzer kafaya sahip, otomobil ile az çok ilgilenen bireylerin bu hataları yapması.
- Arabayı yeni almışım, daha sıfır düşünün, arkadaşlarla buluşmaya gitmişiz, adam "hıaaa bakim bu araba nasımışşşşş" diye haaaaaaaaaarş diye kaldırıma sürterek kapıyı açar.
- Giulietta yaylıyken, kayınpederin her seferinde istisnasız olarak kaldırıma indiği kapıyı vurması veya yukarıdaki gibi caaaaaaaaaart diye sürterek kapıyı hızlıca açması, hiç bir şekilde dikkat etmemesi... (Sonradan dikkat ettim kendi aracını da öyle süper dikkatsiz kullanıp, oğlunun çok kötü kullandığını iddia ediyor bir de)
- 207 varken de bi gün arka koltuk döşemesine bi baktım, tırtık tırtık kedi tırmalamış gibi. Ulan bu ne dedim... Sonra daha önce o koltuğa oturan ve kıçında (yani aslında belinde) kocaman metal marka plakası olan kotu giymiş kızı gördüm... Hay dedim sana da kotuna da...
- Kuzenim de bi kere böyle kapıyı açtı 207'de, caaaart diye sürterek açılmış, öküz herif hala arabaya oturmuş, kapıyı iyice fena sürterek cart cart cart diye çekmeye çalışıyor bi de... Ulan dedim manyak mısın, kapının takıldığını görüp hala oturarak niye çekmeye çalışıyosun, vereyim kapıyı komple al git... Gülüyo salak. Kendi arabası da var bi de...
Yani araba kullanmayı bilmeyen, arabaya ilk defa binen adamlar da değiller bunlar. Biz başkasının malına zarar vermeye dokunmaya korkarız, bunlar paldır küldür.
- İlk arabam 106 varken de arkadaş gelip Tipo'yla tampona dayayıp arkada gülüyodu hihouhauhahaaa diye, 2-3, en sonunda indim bak dedim kötü olacaz, kendine gel.. Bozuldu adam !?
Sonra tabi benim böyle milleti kınarken Allah'ın bi tarafıma bu kınadıklarımı sokması vardır;
- Benden fırın almaya gelen herife "büyük arabayla gel" dememe rağmen, A3 sedanla geldi, arabanın hiç bi yerine sokamadık fırını, ön koltuğu deneyelim dedi, sokmaya çalışırken fırının köşesi gitti A sütunundaki kumaş döşemeyi yırttı/çizdi. Lavuk uyuz oldu, yarın büyük araçla falan geleyim dedi, gelmedi tabiGerçi onun derdi fırının durumunu görmekti gerçi, başka yerden daha düşük fiyat buldu çok büyük ihtimal ama bu da işin bahanesi oldu
![]()
- Bir de bizim ufaklığın araç koltuğunu satarken, bi vatandaş geldi eşiyle, çok düzgün kibar insanlardı. Adam daha yepyeni kırmızı full FR paket falan bi Ateca almış, koltuklar alcantra vs.. İşte diyorum biz de çok seviyoruz, çok güzel araç almışsınız güle güle kullanın cart curt.
Adam da eşi ve bebeğiyle gelmiş olunca koltuğu takar mısınız biz bilmiyoruz dediler. Tabi ki dedim, koltuğun isofix bağlantısına metal ayağı geçiricem, arabanın içine koydum koltuğu ama bi türlü koltuk yerinden kalkmıyor, biraz döndürmem lazım. Ulan nereye değdi nereye takıldı derken, meğer alcantra koltuğun bi yerine o metal ayağın kenarı çok hafif takılmış.
Adam kendisi çekmeye çalıştı, taaak diye kurtardık ayağı ama ufak bi şekilde iplik attırdı oradan. Adam neyse ya bişey olmaz falan dedi allahtan![]()
Sizde de varsa böyle, bekleriz efenim![]()