Teşekkürler :)
Printable View
pasaporta damga vurulan giriş çıkışlardan herhangi biri olur
hediyeymiş mediyeymiş lübnanmış dubaiymiş hong kongmuş bulgarmış farketmiyor nereden alındığı
tek şart , kim kullanacaksa , daha doğrusu kullanılacak hat kimin üstüne ise o kişinin pasaportuna işlenecek
ya da kim pasaportuna işlettiyse o kişi kendi adına hat alacak
:)
+ gecici kayıt diye birşey çıktı.
ahbap çavuş ile sizin imeini gelen yasal kayıt evraklarının arasına sokuşturuyor bayiler.
100-200 tl'ye telefon bir şekilde açılıyor kullanıma.
ama ne zaman patlar bilinmiyor , 8 günde patlayan tanıdığımda var , 8 aydır kullananda.
bu arada sahibindende satılık YD(yurtdışı) cihazların aşırı çoğalmasının sebebide bu.
E-devlet kayıt yaparken 3 tane imeiye kadar izin veriyor. Benim merak ettiğim misal 3 tane iphone alsak, sadece fiziksel simleri tek pasaport ve tek kayıtta kaydedebiliyor muyuz? Sistem bu telefonda sadece 2 imei var ya da 3’ü de farklı telefona ait diye reddediyor mu?
bunu ben denedim, bir arkadaşım yaklaşık 1 senedir kullanıyor dediğiniz sistem ile ben kayıt ettirdim 4 ay oldu ama patladı 4.ayın sonunda.
Sormak istediğim ben hattımı yurtdışına çıkan bir arkadaşımın üzerine alsam telefon numaram değişmeden şuan patlayan telefonu onun pasaportuna kayıt ettirip kullanabilir miyim aynı numara ile ?
E-sim ile kullanım mevcut diyorlar şuan ama ben riske atmadım 14 çıkmadan 2 hafta önce apple trden 11 siparişi geçtim çalışan indirimi ile. Yurtdışı 13 düşünüyordum iyi ki almamışım patlardık yoksa herkes gibi.
e-sim'in de imei numarasi var. Kendi telefonumu kaydettirirken onu da girdigim icin biliyorum. O mevzu soyle, cihaz geldi, taktiniz Turk hattini kullaniyorsunuz. Size verilen sure dolmadan cikartiyorsunuz sim karti, bekliyorsunuz sure dolsun diye. Sonra e-sim tanitiyorsunuz cihaza, hop size verilen sure bastan basliyor. Cift sim kartli cihazlari da bu sekilde kullaniyorlar. Cift sim kartli telefonunu bu sekilde 2 yil kullanan taniyorum. Kaydettirmeden de satip telefonu degistirmisti. Ama bu da sans isi, diger sime gecip de patlayan da oldu.
doğru mu anladım bilemedim. pasaport kaydı için yurtdışına çık gir yapmak yeterli telefonun nerden geldiğinin önemi yok mu kayıt için?
Gerçi param da yok öyle alabilecek telefon için olur da bozulursa filan ayarlamalı :D
Selamlar, telefonu kendi pasaportuma kayıt ettireceğim hat ise benim hattım ama çalıştığım şirkete devir etmiştim.
Turkcell hat kullanıyorum turkcell'de hattın benim kullandığımda dair TC kimlik numaram vs bilgiler yer alıyor. Turkcell'e sorduğumda telefonu bu şekilde kayıt edebilirsin dediler. Daha önce tecrübe eden oldu mu acaba bir problem çıkar mı?
Soyle ki, sizin TC Kimlik Numaraniza kayitli bir telefon kayit yapildiktan itibaren 3 takvim yili icerisinde sadece sizin TC Kimlik Numaraniza kayitli bir GSM hattiyle calisir. Bundan da su sekilde emin olabilirsiniz, e-devlet'e girdiginizde kullandiginiz hatti size kayitli olarak goruyorsaniz yurtdisindan getirip kendi uzerinize kayit ettireceginiz cihazi kullanirsiniz demek. Hat e-devlet'te sizde gorunmuyorsa cihaz calismaz. Turkcell musteri hizmetleri istedigini soyleyebilir, yarin telefonu kaydettirdiginizde hat calismazsa, yine ayni musteri hizmetleri size "aa oyle mi, biz boyle biliyorduk" diyerek isin icinden siyrilacaklardir :)
Ustadim, olur, ancak sadece e-sim ile calisir telefon, sizin sirkete kayitli hat yine calismaz. Yurtdisindan alacaginiz ve kendi uzerinize kaydettireceginiz hic bir telefonu sirket uzerine kayitli hat ile kullanamazsiniz. Sirkete devrettiginiz hatti tekrar kendi uzerinize almaktan baska sekilde olmaz, olamaz :)
Şimdi tekrar Turkcell sonra da BTK ile görüştüm. Operatörler tarafından işlem yapılarak cihazı kullanabileceğimi ilettiler. Önceden böyle değilmiş sistem. Ben kayıt ettireceğim kullandığım operatör tarafından da benim bilgilerim tanımlanacak :)
Özet olarak kendi üstüme tekrar devir almama gerek yokmuş.
Ticaret Bakanlığı, yurt dışından getirilen telefonlar için yeni bir düzenlemeye gitti. 1 Kasım'dan itibaren yurt dışına çıkan vatandaşlar 3 yılda 1 adet telefon getirebilecek. Telefon kimin pasaportuna kayıtlıysa yalnızca o kişiye ait SIM kart ile kullanılabilecek. 2. bir cihaz getirmek isteyen ise vergiden muaf olmayacak.
Tabiki bu fırsatı kaçırmayacaklardı.Şaşırmadık.
Arkadaş Merhaba,
Konuda geçmiş olabilir tekrar yazıyorsa kusura bakmayın.
Amerika Apple'dan Ahmet'in alıp Türkiye'ye beraberinde getirdiği telefonu, Türkiye'de ikamet eden Mehmet Gürcistan yada KKTC giriş çıkışı yaptığı evrakla gerekli harç ödeme ve evrak işlemlerini yaparak kullanabilir mi?
Bu şekilde telefon alan Mehmet 3 yıl kullanmayı göz alırsa 1041 USD + 2732 TL + KKTC Gürcistan gidiş geliş masrafı ödeyerek Apple 14 Pro sahibi oluyor. TR fiyatı 40.000 TL
Yukarıda yazdığım süreçte bir sorun yoksa kaba hesap 20.000 TL ucuz almak için değer diye düşünüyorum.
zaten boyleydi ki? Burada degistirilmek istenen sadece yurtdisindan gelenin beraberinde getirdigi telefon sayisi. Benim cebimdeki telefon adedi sacma sayilara cikmadikca, kim nasil durduracak beni gumrukte? Yanimda getirdigim telefonun kutusunu koydum bavula, telefon da cebimde. Kendi telefonum da cebimde, etti sana cepte 2 telefon. Sahsi kullandigim telefon der gecerim, buna kim ne diyebilir ki?
benim muhtelif yerlerde okuduklarimdan anladigim kayit sistemi ve 3 yillik sim blokesiyle alakali bir degisiklik yok. Olay tamamen "ne yapariz da milletin yurtdisindan ese dosta telefon getirmesinin onune geceriz". Yani, eger yazilanlar dogruysa, ve ben de dogru algiliyorsam, kendi ustune kayit yaptirdigin yurtdisi telefon yine 3 takvim yili sadece senin adina kayitli hat ile calisacak, 3 takvim yili doldugunda da baskasinin ustune kayitli hat ile de calisabilecek.
Nasıl yapacaklar bilmiyorum ama pasaportuna aktif telefon kayıt hakkı olmayan kişilerin yanlarında telefon getirmesi Gümrük Kapılarında önlenecekmiş
Onu anlatmaya calismistim ben de. Ese dosta getiriyorsam zaten cebime koyar getiririm, hatta gostermelik bir de yabanci sim kart takarim telefona. Gumruk kapisinda kimsenin bir sey soracagini sanmiyorum ama diyelim ki sordular, yurtdisinda kullandigim telefon der gecerim. Her yurtdisindan gelenin ustundeki telefonun imei numarasini alip kontrol etmeye kalkarlarsa olusabilecek sirayi dusunebiliyor musunuz?
Kısaca, evet.
d3n1s cvp vermiş detaylıca, ekleme yapayım ;
Diyelim eminkilic61 yurtdışı telefonunu kayıt ettirdi, Birkan61'e sattı 3 yıl sonunda
eminkilic61 kendi e-devleti üzerinden Birkan61'e kayıt ettirdiği telefonun kaydını düşürebiliyor.
Güvenilir bir alışveriş yapılması şart :D