Bugün sabah erken saatlerde izmirdeydim, uçağa geçerken bi yerde durduk boyoz almak için. Çokta popüler bi yermiş o semtte, izmirli kardeşlerim kusuruma bakmasın ama ben hayatımda bu kadar abartılan bu kadar gereksiz bir yiyecek görmedim.
Printable View
Bugün sabah erken saatlerde izmirdeydim, uçağa geçerken bi yerde durduk boyoz almak için. Çokta popüler bi yermiş o semtte, izmirli kardeşlerim kusuruma bakmasın ama ben hayatımda bu kadar abartılan bu kadar gereksiz bir yiyecek görmedim.
önce düzgün kahvaltı mekanı yok oldu şimdi fiyata mı sallıyorsunuz? ben de farkındayım pahalı ama düzgün kahvaltıları var adamların. 30 liranın altına kahvaltı kalmamışken masanın birinci sınıf ürünlerle donatıldığı bi kahvaltıda 40 lira oluyor malesef, belki bu sene daha da zam gelmiştir bilemeyeceğim ama düzgün kahvaltı bulunuyor..
düzgün kahvaltı yeri hem fiyatı hem performansı olan yerdir. 3 dilim peynir 2 dilim sucuk , 2 damla zeytin yağı damlatcak kişi başı 40-50tl den bahsedilecek bana hiç mantıklı gelmiyor. bu rakamlarla da izmir değil hiçbiyer düzgün kahvaltı mekanı yok bana göre. ha özel bir yemek yapar restoran, özel bir et pişirir ozaman para problem değil, örn cihan et, tavacı recep, reyhan past., v.b.
Kumrucu Şevki yerine alternatif bence Altınmaşa. Karşıyaka ve Bornova'da bulabilirsiniz.
Akşam yemek ve eğlence için Alaçatı Esnaf ve Veranda tercih edilebilir. Memnun kaldık.
Beach olarak Aya Yorgi Cove, Alaçatı'da Rise'n Shine, Ilıca'da Sheraton. Boheme'de rez sıkıntısı yaşanıyor. Alaçatı Beach Resort eskiden favorimdi ama alan olarak oldukça küçülmüş.
Ilıca'da Genç pide tavsiye ederim. Tad olarak güzeldi.
Dondurma için Bostanlı tarafında Oyya Gelato, tatlı için de Reyhan Pastanesi ve Alaçatı İmren'de beyaz profiterol.
Alsancak'ta Tavacı Recep Usta eskiden güzeldi. Uzun zaman oldu gitmeyeli. Bozacağını düşünmüyorum.
Kahvaltı için Urla Zeytinalanı ve Çiçekliköy bilindik yerler. İzmir içi Tuzu Biberi tercih edilebilir.
Çine'de Mehmet Zengin ve Ortaklar'da Kalyon yol üstü lezzet durağı sayabilirim.
Kokoreç için Bornova Çamdibi Asım Usta.
Balık için Özdere'de Can Balık, Güzelbahçe tarafı ya da Alsancak'ta Deniz Restaurant tercihimdir.