Onlar bedelli çıksın diye twit atıp bedelli çıkınca 21 gün askere götürmeyin diye ağladılar.
Printable View
Erdoğan: Kalkıp da teroristlerle aynı masaya oturup kendimizi inkar edecek değiliz
Neyse görüşmeler 1 2 haftaya başlar o zaman.
Burada yazdıklarınızda doğru işte o zaman da durum siyasete iktidarın yaptığı doğru veya yanlışlara giriyor o konuda hiçbir şey diyemem bende sizinle aynı fikirdeyim hatalar yanlışlar oldu-olmuştur suriyeye giden mühimmat kime gitti neden gitti bunların sorgulanması gerek oluyor ve bunların cevabını maalesef bizler veremiyoruz.
Eğer ameriga bahsettiği yaptırımları uygularsa sonuçları ne olur sizce?
Ona buna koyayım demekle olmuyor sevgili arkadaşlar. Dış ticaret rakamları ortada. Türkiye'nin geçen yıl yaptığı toplam ihracatın %60'ı AB ülkelerine.
Almanya, AB'nin en önemli ülkelerinden. Bu iş sadece silah'la kalmaz diğer yarı mamül ve mamüller içinde kapsamı artarsa ülke olarak en önemli ticari partnerimizi kaybetmiş oluruz.
Hammadde yi başka pazarlardan temin edebilirsiniz ama unutmayın satamadıktan sonra ürün üretmenin hiç bir anlamı yok. Ve üle olarak ürettiğinizin %60'ını sattığınız bir pazardan bahsediyoruz.
Kabadayılık kolay iş. Hayt huyt demek kolay. Bizde bol miktarda var maşallah. Akıllıca stratejik hamle yapacak adam maalesef yok.
Silah ambargosu zaten fırat kalkanı operasyonundan beri vardı. Almanya Leopard parçalarını vermiyor. Operasyonda M60 Sabra'lar kullanılıyor dikkat ederseniz. Hoş, zaten Alman'ın leopardları fos çıktı, patır patır döküldüler fırat kalkanında, ışide bile kaptırmıştık.
Bu ambargodan daha enteresan bir ambargo var kimse farkında değil. Yerli firma ambargosu. TSK, SSM isterlerden hiç feragat etmiyorlar. En absürd istekler bile karşılanıyor. Acayip testler isteniyor. Ecnebi firmalarından bunları isteyemiyorlar tabi. Yüklenici firmalar da tedarikçilere yansıtıyor bu tavrı. Neticede yerlileşebilecek birçok ürün bu yüzden yerlileşemiyor. Hala MTU standardında tank motoru geliştireceğiz diye uğraşıyorlar en basitinden.
3-4 sene önce kabadıyılık yapsaydık elimizde patlardı ama şu an rusya-abd ikilisini bağlamışız belli ki, dayağı yiyen AB. Sesi en çok çıkan da onlar. Biraz kaybetmeyi öğrensinler, hep onların dediği olacak değil. Bedeli neyse ödememiz gerektiğini düşünüyorum. Merasim sokak patlamasından, beşiktaşta polislere yapılan saldırıdan sonra sınırda telsizlerinden zafer türküleri çalan ypglileri sınırımda istemiyorum. Karnımın tok olması da önemli elbette ama sokakta dolaşırken bomba patlar mı diye düşünmemek daha önemli.
Silah ambargosu zaten fırat kalkanı operasyonundan beri vardı. Almanya Leopard parçalarını vermiyor. Operasyonda M60 Sabra'lar kullanılıyor dikkat ederseniz. Hoş, zaten Alman'ın leopardları fos çıktı, patır patır döküldüler fırat kalkanında, işide bile kaptırmıştık.
Bu ambargodan daha enteresan bir ambargo var kimse farkında değil. Yerli firma ambargosu. TSK, SSM isterlerden hiç feragat etmiyorlar. En absürd istekler bile karşılanıyor. Acayip testler isteniyor. Ecnebi firmalarından bunları isteyemiyorlar tabi. Yüklenici firmalar da tedarikçilere yansıtıyor bu tavrı. Neticede yerlileşebilecek birçok ürün bu yüzden yerlileşemiyor. Hala MTU standardında tank motoru geliştireceğiz diye uğraşıyorlar en basitinden.
3-4 sene önce kabadıyılık yapsaydık elimizde patlardı ama şu an rusya-abd ikilisini bağlamışız belli ki, dayağı yiyen AB. Sesi en çok çıkan da onlar. Biraz kaybetmeyi öğrensinler, hep onların dediği olacak değil. Bedeli neyse ödememiz gerektiğini düşünüyorum. Merasim sokak patlamasından, beşiktaşta polislere yapılan saldırıdan sonra sınırda telsizlerinden zafer türküleri çalan ypglileri sınırımda istemiyorum. Karnımın tok olması da önemli elbette ama sokakta dolaşırken bomba patlar mı diye düşünmemek daha önemli.
su kapıları acsın artık 3,6 m multeciyi salalım AB ye gorsunler ebelerininkini tersten :)
oyle deme AB de sartlar buradakinin x2 si daha iyi ve ciddi bir kitle var kendini AB ye atmak isteyen. keza ab nin de gocmen politikası ortada kati suretle kabul etmiyorlar. onu bırak sen ben yasal yollardan pasaportumuzla vizemizle gittimiz de bile ciddi psikolojik baskıya magruz kalıyoruz. adamlar dolaylı yoldan ''GELME KARDESİM'' diyor.
bulgaristan da AB yi diğer taraftan sıkıstırıyor bize maddi destek verin yoksa olası bi multeci akınında karsı koyamayız diye onlarda bi nevi ''çakal''
olmaz değil ciddi yaptırımlar uygulayamazlar simdilik reisin elinde sağlam koz var :)
madem ambargo diyolar lafını ettikleri salarız Suriyelileri argümanını uygulasınlar ama biliyorum ki öyle bir argüman da yok çünkü ortada anlaşma var...
gerçektn bir şekilde tüm şartlar falan olgunlaştığında falan reisin kapıları açıp suriyelileri yurt dışına gönderebileceğini falan mı düşünüyor sunuz?
cidden aklınızdan "lan reis gönderirim diyorsa gönderir" falan diye geçiyor mu?
Sınır kapılarını açsak suriyelilerden çok tc vatandaşları çıkar herhalde :)
suriyelilerin paralarını peşin ödediler adamlar
sende para için kabul ettin
adam dedi ki al bunları kamp kur kamplara yerleştir kamplar için sana şu kadar para
sonra da günlük giderlerini fatura et onu da karşılayalım
çok akıllıyız ya 2 göstermelik kamp kurduk sonra parayı bütçeye soktuk sonra da suriyelileri ucuz iş gücü olarak piyasaya sürdük serbestçe
şimdi bunun suçlusu ab öyle mi?
cehalet ne güzel şey ya
adamlar suriyeliler yaptığınız harcamaları belgeleyin farkını ödeyelim diye geldiklerinde adamlara şehir hastanelerin otoyolların faturaları gösterildi "bu yolları hastaneleri suriyelilerde kullanıyor" diye tabi adamlar da hadi lan ordan diyip döndüler geri şimdi para gelmiyor diye sınırı açmakla tehdit ediyoruz
Almanya 1 milyonun ustunde suriyeli almis ama tabi aralarindan kendi ihtiyaclarina gore secip, onlari da sisteme direk entegre etmisler
Almanlar kadar milliyetçi ve Almanlar kadar akıllı çağdaş hırslı ve çalışkan olabilsek keşke.
Babam 1964 de Almanya ya giden ilk işçilerden.
...''Ağzımızdaki dişlere kadar baktılar.Sanki büyük baş hayvan alıyorlar..." diye hayıflanarak anlatır.Ama iş bilirliklerini hak yememelerini dürüstlüklerini de anlatır.
Sonuçta 20 yıl çalışmış...
Sımdı nedır son durum? 82 surıye oldu mu? 83 Washıngton a ne kadar kaldı?
Insallah hıc bır askerımızın kılına zarar gelmeden,yapılıcak neyse yapıp donerler.
Sevmıyorum bu tıp manıpulatıf ıslerı.
Uluslararasi Iliskilere giris dersi, 1 :)
Iceride sikisirsan dis tehdit iyi gelir...
Olay suriyelilere geliyor ya illa...
Bende Suriyeli sayilirim ucundan... Gocmeniz ya burada...
Devlet saglik yardimi yapiyor... Yiyecek yardimi yapiyor cocuk basina burada basvurur ve param yok derseniz... Neden Turkiye'de ki bize batiyor peki? Cunku Turkiye'de devlet degilde Hukumete gore politika uretildigi icin guvenimiz yok... Adam bana secme secilme hakki vermiyor mesela hemen... Vergi olayini gormezden gelmiyor... Geldiysen buraya ayak uyduracaksin, yok oyle vergisiz is yeri falan diyor!
Paran yoksa coluguna cocuguna destek veririm. Sen bir esseklik edip gelmis olabilirsin ama onlarin sucu yok diyor bana... Lakin sistemimi bozamazsin, yasalara uymalisin diyor...
Biz 72 millete hakim olmus bir Imparatorlugun mirascisi falan degiliz... Anadolu'da sikisip kalmis, nitelikleri kisitli bir toplulugun Cumhuriyet'in ilk yillarinda ki gayret ile, bu seviyeye kadar yukselebilmis bir haliyiz... Klise olacak ama , iyi egitimlileri de Canakkale'de falan kaybetmisiz... Mekanlari cennet osun...
Osmanli'da dis politika, ticaret vs hepsi O zaman Osmanli, suan ise Yabanci saydiklarimizin elinde...
Iyi is cikartilmisti aslinda eldeki hamur ile...
O yuzden...
Sahsim adina Osmanli falan istemiyorum. Insanca yasanan bir dunya olsun... Devletler umrumda degil...
bizim şirkete tarım müdürlüğünden 30-35 suriyeli geldi bakanlık eğitmiş sözde. dediler 8-17 çalışcaksınız asgari ücret hiç biri kabul etmedi çekti gitti.
Bu gün bize hiç askeri ekipman ve silah ambargosu koyan finlandiyanın açıklaması sonrası, bizim 'Başkan'lardan birinden şöyle bir twit bekledim.
'Bu gün itibariyle Finlandiyadan askeri ekipman ve silah alımını durduruyoruz, gelecektede alım yoluna gidilmeyecektir. Yerli üretime önem verilip pazarlanması yapılacaktır' tarzında bir hamle bekledim. Ve bize silah satmayan devletlerden Ar-ge dışında alımların olmamasını bekledim.
Sonra aklıma 17 yıldız tek başına iktidarın 2002 yılında 130milyar Usd, olan dış borcu 450milyar Usd ye çıkarması geldi. ve fıkra bitti.
Boşuna dememişler Türk'ün Türkten başka dostu yoktur diye...
Rusya da sattı
Düşman oklarını takip edin... Doğru yolu bulursunuz