Renk korlugu olan ehliyet alabilir
Printable View
Kirmizi yesille alakasi yok, isterse hepsi ayni renk olsun.Ustteki yaniyorsa durursun, ortadaki yaniyorsa hazir, altta ki yaniyorsa yesil.Cogu insan renk koru oldugunu bilmeden yasar ve olur.Yesil isigi yesil , kirmiziyi kirmizi gorur.1000 farkli tenk varda bu 6000ine hassas oluyor bla bla
Birgun arkadasim renk korluguyle dalga gecip, google renk korlugu testi yazip iste bunu goremiyor dediklerinde kendininde aslinda renk koru olup orada yazan yaziyi okuyamadiginda cok gulmustum :D
hemen baktım
renk körü değilmişim :D
Renk Korluğu Testi | İstanbul Goz Hastanesi
Trafik lambaları dünyanın her yerinde standarttır. Bu yüzden renk körü biri ehliyet alabilir. (Renk körü değilim :) )
Benzerini daha dün yaşadım. 80 le gidiyorum limiti 60 olan üniversite yolu. Ders çıkışı kalabalık bende daha hızlı gitmek isterim ama yol müsait değil önümdeki arabayla bile 1.5 arabalık mesafe var. Chrli bi kız geldi bu arkamdan aynadan güneş gözlüğünün markasını görecek kadar yakın ve hiç mesafe bırakmaya niyeti yok dedim ben sana bi happy light show yapayım. Frenden sonra aynadan takip ettim yavaşladı sonra sağa geçip bir balcalının arkasından usul usul geldi. Takip mesafesi çok önemli.
Birde şöyle bir şey var ne kadar etkili bilmem (inşallah bunun yüzünden dayak yemem :D )
https://i.hizliresim.com/jqREGL.jpg
Abi bunun bir de Sudan versiyonu var.
Hayatımda daha agresif araç kullanmamışımdır. Adamı katil ederler. Net. Tren misal, bilerek çarpıyor yoldaki araçlara:D
İki tane dede 30-40 arası YAN YANA net hemde tamı tamına yan yana giderek iki şeridi ve dolayısıyla trafiği kitliyor. Önlerinde 1 km bir tane araç yok :D
Daha neler neler anlatmakla bitmez. Çok sıkıntı çok :D
Geçen gün 180 190 gidiyorum önüme sinyalsiz dikkatsiz şekilde A6 atladı. Frene basarken korna sellektör ne varsa basıp yakıyorum, adam biraz geç uyandı yoksa arkadan girecektim. Tam A6'yla bariyerlerin arasından geçtim. Maalesef ülkemiz davar sürücü konusunda 1 numara
trafikte en fitil olduğum sürüclerden biriside altında s class 7 serisi a6 vs lüks segment araba olmasına rağmen telefon kulağında dingil dingil araba sürenler. abi arabanda bluetooth denen aygıt var kullansana onu.
Evlenmeden,Çocuk olmadan önce Trafikte çok gergindim.geriliyordum.Sol şeridi Babasının yolu gibi kullananlara.Aniden yola atılanlara çok ayar oluyordum.
Ama; Hem ortamın çok aşırı bozulmasından hem de Kaybedecek çok seyım olmasından dolayı daha önemlısı BABA olduğumdan dolayı Şuan RELAX'ım..Kİm kimi geçerse ne yaparsa yapsın...
bu yolu sabote etmek değil, kurallara uymaktır. Sürücü eğer üst limit hızda (bir diğer deyişle gabari) gidiyorsa siz kendinizi de yırtsanız siz yol vermek zorunluluğu yok, tercihen verir (ki genelde öyle ya da böyle veriyorlar) çünkü 3 şeritli bir yolda orta ve sağ şerit için geçerli değil bu hız limiti, sol şeriti de kapsıyor.
Yol vermedi diye bacağından bıçaklanan forum üyesi bile var. @S.Özcan nickli arkadaşın başına gelmişti.
Beyler hiç bir şekilde sol şeridi işgal etme hakkımız yok. orası sollama şeridi ve sollamak kullanılır sonra sağa geçilir ayrıca oradada hız limitini aşamazsın sollamak için. Geçen sene sağ olsun güzide Almanya bizi tekrar ehliyet sınavına soktuda 17 yıl sonra tekrar pratik ve teorik bilgilerimizi buranın standardında yenilemiş olduk.
Arkadaş hadi kuralı bilmiyor, şu tabelayı da hiç görmemiş herhalde...
Otoyollarda bir de böyle ortadan gidenler vardır, sağa geçmezler, sol şeride çıkıp arkadan hızlı gelen biri olduğunda kendinizi atamaz uyuz olursunuz, sinir oluyorum onlara da.
Otobüsler kesinlikle sağa geçmez mesela. Bomboş yolda bile...
Onlar da büyük ihtimal aynı kafayla bırakmıyor şeridi, "burada da gidebilir gösteriyor, istediğim yerde giderim".
Zamanında "hızlandıkça sol şeride geçilir" gibi aptalca, kimin neresinden uydurduğu belli olmayan bi inanış vardı, o kafadalar galiba halen.
https://upload.wikimedia.org/wikiped...?1571297612766
Ha bir de böyle bu tabelaya rağmen en sola çıkan kamyon, otobüs gibi ağır vasıtalara da tepki gösterince onlar da "ne var anunagoym" moduna geçiyolar. Şu tabelayı bi taraflarına sokasım geliyor.
Ben de bunu koymaya geliyordum.
bilmemekte bir problem veya ayıp yokta Türk milletinin her şeyi en iyi ben bilirim ben doğrusunu bilirim diyip hiç bir şeyi ''sorgulamaması'' hastalığı gerçekten başa bela, 15 kişi yazmış benden başka öyle değil diye adam hala kıçını yırtsan geçemezsin diyor. Hadi bize inanmadın merak edip açıp doğrusuna bakmakta yok.
En çok hoşuma giden de bir olay vardı kamera kaydı olan,
Kendi mahallemizde ters yöne de mi giremicez lan biz diye isyan eden bi keko vardı :D Adamın üstüne araba sürüp mahalle benim moduna giren..
öğrendi mi acaba yoksa forumda heybeye vakit mi harcıyoruz merak ettim şimdi
Belki araçtaki diğer kişilerin konuşmaları duymasını istemiyorlardır. Telefonum her araca bindiğimde otomatik bağlanır ama araba doluysa genelde kulaklıktan yoksa direk telefondan konuşurum. Eşim ve kaynanamla yaptığım bir yolculuk esnasında yakın arkadaştan gelen aramayı arabadan cevaplamak gibi bir gaflette bulundum adam direk konuşmaya aq sabahtan beri arıyoruz niye açmıyosun karıya mı gittin diye başlayınca arabada uzun bir sessizlik oldu :D
Ahahah benim de üniversitedeyken babamı arayıp benzer şekilde salak saçma bi üslup ve konuşmayla olaya girme bombam vardır.
Sonra babamın sessizliği, müsait değilim şimdi demesi ve benim başımdan aşağı kaynar sular dökülmesi... Yanında birileri varmış :)
Akşam geldiğinde iyi fırça yemiştim :D
8:50den sonra buyrun açın izleyin.
https://www.youtube.com/watch?v=o5PgZ_i0tqQ
Türk milletinin derdi her şeyi en iyi bilirimmiş tribidir de sol şerit hız tanımayan badboylara özelmiş de tüm dünyada böyleymiş de arkadaş hala araştırmıyormuş da zart zurt. İşinize gelmeyebilir ama durum bu. Hız limitleri sadece sağ ve orta şerit için değildir bunu tekrar ediyorum, sol şerit için de geçerlidir ve sürücü eğer ki limitte gidiyorsa sana yol verme zorunluluğu yok çünkü adam kurallara uyuyor. İlla ki uymak istemiyorsan farklı şeritten geçer gidersin. Bunu kendim de uyguluyorum, 2 selektör atarım yol vermezse geçer giderim orta şeritten bu kadar basit. 15 kişi bunu iddia ediyor diye doğrusu bu olmuyor, o zaman tartışmanın anlamı yok girelim foruma herkes fikrini beyan etsin oylamaya sunalım oylamayı kazananın fikirleri geçerli olsun? Hatta toplanalım tüm tech üyeleri olarak, egzoza ceza yok diyelim soran olursa da 1000 kişi olarak böyle düşünüyoruz doğrusu bu itiraz edemezsiniz 1001 kişi gelin o zaman sizin fikir geçerli olur deriz. Attığınız tabela örneğinin konuyla alakası bile yok zaten, o tabelaya %100 uyacak olursak o zaman karayolu 3 şerit değil 2 şerit + 1 kaçış şeridi olur...
Artık sol şerit diye bir şey yok, sadece kural tanımayan badboyların hız yapabildiği bir şerit var!!! Sen çok yaşa badboy şeridi :icon_rule
Bu anlamsız tartışmayı daha fazla uzatma niyetinde de değilim açıkçası herkes bildiğini yapmaya devam etsin kurala uyan uyar uymayan uymaz herkesin kendi bileceği iş. Oldu ki birgün yüzyüze gelirsek bu konuyu seve seve tartışabiliriz hiç mühim değil ama buradan uzatacak değilim. Herkese güvenli sürüşler.
@enesakkurt
Hocam iyi de biz ABD'de miyiz? Kendini haklı çıkarma çabası seni yakacak :D
Biz Avrupa sistemi ve buna göre kurallara tabiyiz. Karayolları Trafik Kanunumuz da çok büyük ihtimalle buna uygun şekilde hazırlanmıştır. Çünkü AB müktesebatları gereği birçok düzenleme de zaten buna göre yapılıyor.
Haliyle gelip ABD'den bi video koyup "aha alın" demek, haklı çıkarmıyor maalesef :)
Kural belli, tabela belli. Cezası da belli. Sol şeridi işgal etmek...
Bitti...
Daha da tartışmaya gerek yok sanıyorum :)
abd de kural bu demiyor adam
kimse size selektör atıp yol istemez diyor
sağından geçersiniz diyor :)
ben arkadan 200le gelicem adam tın tın sol şeritten 120 ile gezecek
önce önüne geçerim sonra o lavuğu durdurup indiririm
sen kimsinde benim hayatıma kast ediyorsun dingil diye beyzbol sopasıyla dalarım