User Tag List

Sayfa 5/7 İlkİlk ... 34567 SonSon
132 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: TV seçimi için yardım lütfen

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar neden TV alırken aman en iyisi bilmem kaç hz olanını alayım derdindesiniz. Alın standart ucuz yollu sağlamlığına emin olduğunuz bir markanın ürününü. 50 yaşıma geldim mevcut kullandığım tvyi 10 sene önce aldım Samsungun amiral gemisi 55 inç diye. Evlenirken 46 inç LG almıştım küçük geliyor diye değiştirdim. 65inçlerin kalitesi iyi değil diye. Samsungu hala kullanıyorum ama 2 sene önce ulan Tvnin görüntü kalitesi bozuldu artık değiştirelim derdine girdim. Hanımda araştırdığımı gördü hayırdır dedi. Anlattım yoo görüntü kalitesinde bişey yok dedi. Alla alla ne anlayacak o dedim içimden. Sonra Teknosaya gittim yine amiral gemilerini inceliyorum yakından cam gibi. Aha diyorum bizim Tv gitmiş. Eşim yanıma geldi. Beğendin mi diye sordu. Evet bak cam gibi dedim bizimki böyle değil dedim. Çekti kolumdan salonda oturduğumuz mesafeye çekti Şimdi bak dedi. Anaaa tamam fark var ama uzay değil. Hanım döndü bana yürü dr a gidelim dedi. Göz doktorum çocukluk arkadaşım herif prof oldu. Ona gittik. Ne şikayetin var dedi. Dedim böyle böyle Tv net değil bence Tv eskidi dedim. Baktı Tv de bi *** yok yaştan katarakt başlamış sol gözünde %60 sağ gözünde %30 engelleme var tv ye dokanma, olm bu kilolar ne gözü sittir et onu hallederiz dedi mide ameliyatı yaptırdı. Gerçekten de uzay kalitelisini bilmem o şu bu özelliğinde olanını da alsanız sevişme sahnesinde siz hala seyirci olacaksınız 3D de taksanız. O nedenle parçalanmayın tv için. Tv alırken de gidin bakın zaten yakından ohaa dediğiniz ayrıntıları oturma mesafesinden baktığınız zaman gözünüz kesin olarak göremeyecek hız ve mesafeden dolayı. Tavsiyedir oturma mesafenizi ölçün adımla. Gidin büyüklüğüne o şekilde test ederek bakın. Tv izlerken hareketli sahnede gözünüzü kafa çevirme sınırına kadar hareket ettiriyorsanız o tv size büyük demektir. Belli bir süre sonra baş ağrıları başlar sizde ulan neden benim başım ağrıyor diye düşünür durursunuz. En ideal mesafe göz hareketlenin minimumda olduğu mesafelerdir. Eskiden çocukken yakın oturma gözün bozulur derlerdi. Millet Tvnin başına oturur kedi gibi kafasını hareket ettirirdi başı ağrırdı gözüm bpzuldu sanırdı.
    IN BOOST WE TRUST

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar neden TV alırken aman en iyisi bilmem kaç hz olanını alayım derdindesiniz. Alın standart ucuz yollu sağlamlığına emin olduğunuz bir markanın ürününü. 50 yaşıma geldim mevcut kullandığım tvyi 10 sene önce aldım Samsungun amiral gemisi 55 inç diye. Evlenirken 46 inç LG almıştım küçük geliyor diye değiştirdim. 65inçlerin kalitesi iyi değil diye. Samsungu hala kullanıyorum ama 2 sene önce ulan Tvnin görüntü kalitesi bozuldu artık değiştirelim derdine girdim. Hanımda araştırdığımı gördü hayırdır dedi. Anlattım yoo görüntü kalitesinde bişey yok dedi. Alla alla ne anlayacak o dedim içimden. Sonra Teknosaya gittim yine amiral gemilerini inceliyorum yakından cam gibi. Aha diyorum bizim Tv gitmiş. Eşim yanıma geldi. Beğendin mi diye sordu. Evet bak cam gibi dedim bizimki böyle değil dedim. Çekti kolumdan salonda oturduğumuz mesafeye çekti Şimdi bak dedi. Anaaa tamam fark var ama uzay değil. Hanım döndü bana yürü dr a gidelim dedi. Göz doktorum çocukluk arkadaşım herif prof oldu. Ona gittik. Ne şikayetin var dedi. Dedim böyle böyle Tv net değil bence Tv eskidi dedim. Baktı Tv de bi *** yok yaştan katarakt başlamış sol gözünde %60 sağ gözünde %30 engelleme var tv ye dokanma, olm bu kilolar ne gözü sittir et onu hallederiz dedi mide ameliyatı yaptırdı. Gerçekten de uzay kalitelisini bilmem o şu bu özelliğinde olanını da alsanız sevişme sahnesinde siz hala seyirci olacaksınız 3D de taksanız. O nedenle parçalanmayın tv için. Tv alırken de gidin bakın zaten yakından ohaa dediğiniz ayrıntıları oturma mesafesinden baktığınız zaman gözünüz kesin olarak göremeyecek hız ve mesafeden dolayı. Tavsiyedir oturma mesafenizi ölçün adımla. Gidin büyüklüğüne o şekilde test ederek bakın. Tv izlerken hareketli sahnede gözünüzü kafa çevirme sınırına kadar hareket ettiriyorsanız o tv size büyük demektir. Belli bir süre sonra baş ağrıları başlar sizde ulan neden benim başım ağrıyor diye düşünür durursunuz. En ideal mesafe göz hareketlenin minimumda olduğu mesafelerdir. Eskiden çocukken yakın oturma gözün bozulur derlerdi. Millet Tvnin başına oturur kedi gibi kafasını hareket ettirirdi başı ağrırdı gözüm bpzuldu sanırdı.
    Peki abi

Yani bu şuna benzedi, zamanında bir araçtan bahsederken i10 kullanan vatandaşın biri, "ne var ki, bu da gaza basınca gidiyo, o da, ne gerek var ki" demişti.
    Ona da peki demiştik, duruma böyle bakınca başka bir şey denemiyor ne diyeyim, "kardeşim bu 200 beygir, 100'e 7 sn'de çıkıyor, seninki 15sn'de çıkıyor, ikisi bir mi hiç" desem ne değişecekti. 4 tekeri var mı, var, koltuğu var mı, var... Araba işte...

Topraklama, dahili uydu alıcısından sonra katarakta geldik, hayırlı olsun, konu gittikçe ilginçleşiyor
    TV seçim yardımında arkadaşlar bizi düşünüyor, almayın diyor, boşa masraf yapmayın :P

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    otomobil ile aynı şey değil birinde hissedebiliyorsun. Göz en baba 60 Hz i fark edebiliyor daha yükseğini algılayamıyorsun superman değilsen. O nedenle gidip saçma sapan paralar vermeyin 144hz vs olanlara bunu diyorum.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    otomobil ile aynı şey değil birinde hissedebiliyorsun. Göz en baba 60 Hz i fark edebiliyor daha yükseğini algılayamıyorsun superman değilsen. O nedenle gidip saçma sapan paralar vermeyin 144hz vs olanlara bunu diyorum.
    Gözün fark etme ve çizimleri sinema gibi hareketli görme işi saniyede 25 kareden sonra. Altına düştüğünde kare hızı düştüğünden gözle fark edilebiliyor. Üzerinde ne fark ediyor denilebilir. Ama fark ediyor. 50-100-200 FPS gibi rakamları da fark edenler var. Terim veya örnek anlamında belki yanlış ifade edebilirim, daha iyi bilgi sahibi olanlar düzeltebilirler.
    Bunun haricindeki Hz muhabbeti ise FPS ile bağlantılı ve/veya benzer olmakla birlikte biraz daha farklı bu "Yenileme hızı" hikayesi.
    Ben de çok başlarda "bizde zaten böyle yayın yok, ne yapayım 100hz TV'yi" gözüyle bakıyordum ancak işi bilenler ne kadar yanlış düşündüğümü öğrettiler

PC'de monitör alırken ve kullanırken de bunun olayını anlamış olduk. 6-7 yaşından beri oyun oynayan biri olarak sağlam bir oyuncuyum diyebiliriz. Bu noktada artık en ufak değişikliği fark ediyor insan.
    Bir de atıyorum 50hz yenileme hızına sahip TV'de aşağıda kayan yazılar veya çok hareketli nesneler takılarak veya okunaklığı bozularak giderken, yenileme hızı bu anlamda değiştiğinde netlik ve akıcılık da bu anlamda değişiyor.
    60hz'in üzerini göz fark etmiyor kısmı bu anlamda yanlış olabilir, zira oyunlarda yanlış mesela 60hz monitör ile 165hz'in gösterdikleri bambaşka olabiliyor.

Bu durumda 165hz monitöre de boşa para verdik, tüh

Standart bi kullanıcı olsam zaten böyle bir TV arayışına girip kafayı kırmayız Yoksa 20 bin TL'ye alırım bi Samsung veya LG geçerim.
    Ancak bu aletleri gördükten sonra da az biraz da "merak" olunca, "işte TV, ne gereği var" olmuyor bu iş. Evet, "rahatsız" olan biziz kabul ama böyle

16EC813 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar bunu almaya karar verdim ,hadi hayırlısı

TCL C755 QD-Mini LED 4K TV
    PROSTOCK GARAGE
    SONKANATKIRICI K20 SİYAREXS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bunun fiyatı neden yüksek kendi sitesinde acaba kaçırıdıgım bişey mi var ?

TCL 50C755GTV 4K MINI LED 50'' GOOGLE TV « tclshoptr.com
    PROSTOCK GARAGE

Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    PROSTOCK GARAGE

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İlk aklıma gelen "ithalatçı garantisi" muhabbeti... Belirtilmiyor ama Teknosa kendisi satmıyor mesela, benzer şekilde Hepsiburada'da falan da satıcılar kendileri değil.
    Doğubank Bilişim diye dükkan var mesela, çok güven vermiyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ormanci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gözün fark etme ve çizimleri sinema gibi hareketli görme işi saniyede 25 kareden sonra. Altına düştüğünde kare hızı düştüğünden gözle fark edilebiliyor. Üzerinde ne fark ediyor denilebilir. Ama fark ediyor. 50-100-200 FPS gibi rakamları da fark edenler var. Terim veya örnek anlamında belki yanlış ifade edebilirim, daha iyi bilgi sahibi olanlar düzeltebilirler.
    Bunun haricindeki Hz muhabbeti ise FPS ile bağlantılı ve/veya benzer olmakla birlikte biraz daha farklı bu "Yenileme hızı" hikayesi.
    Ben de çok başlarda "bizde zaten böyle yayın yok, ne yapayım 100hz TV'yi" gözüyle bakıyordum ancak işi bilenler ne kadar yanlış düşündüğümü öğrettiler

PC'de monitör alırken ve kullanırken de bunun olayını anlamış olduk. 6-7 yaşından beri oyun oynayan biri olarak sağlam bir oyuncuyum diyebiliriz. Bu noktada artık en ufak değişikliği fark ediyor insan.
    Bir de atıyorum 50hz yenileme hızına sahip TV'de aşağıda kayan yazılar veya çok hareketli nesneler takılarak veya okunaklığı bozularak giderken, yenileme hızı bu anlamda değiştiğinde netlik ve akıcılık da bu anlamda değişiyor.
    60hz'in üzerini göz fark etmiyor kısmı bu anlamda yanlış olabilir, zira oyunlarda yanlış mesela 60hz monitör ile 165hz'in gösterdikleri bambaşka olabiliyor.

Bu durumda 165hz monitöre de boşa para verdik, tüh

Standart bi kullanıcı olsam zaten böyle bir TV arayışına girip kafayı kırmayız Yoksa 20 bin TL'ye alırım bi Samsung veya LG geçerim.
    Ancak bu aletleri gördükten sonra da az biraz da "merak" olunca, "işte TV, ne gereği var" olmuyor bu iş. Evet, "rahatsız" olan biziz kabul ama böyle
    Aynı şekilde bende oyun oynuyorum Race sim inden world of warships , Call of Duty , Scum bir sürü oyun oynuyorum orada ekran kartı etkeni var bende 144hz kullanıyorum oyun oynarken. Bakış yönünü hızlı çevirdiğin zaman evet 60fps de takılmalar olabiliyor doğru ama Tv de durum aynı değil seyrettiğin şey sinema. Kamera açısı vs bir sürü faktör zaten yüksek FPS ihtiyaç duymanı gerektirmiyor eğer süper aksiyonlu transformers vs izlemiyorsan. evet transformers izlerken 60hz yetmiyor. Ama izlediğin şeylerin ne kadarı o kadar aksiyon içeriyor. 144hz ekran ile 60hz ekran arası kalite farkı yok demiyorum ama haberleri 100 hz izlemene ihtiyaç var mı?
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İlk aklıma gelen "ithalatçı garantisi" muhabbeti... Belirtilmiyor ama Teknosa kendisi satmıyor mesela, benzer şekilde Hepsiburada'da falan da satıcılar kendileri değil.
    Doğubank Bilişim diye dükkan var mesela, çok güven vermiyor
    doğubank çok hızlı büyüdü ve çok hızlı battı.
    IN BOOST WE TRUST

cabrioleter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynı şekilde bende oyun oynuyorum Race sim inden world of warships , Call of Duty , Scum bir sürü oyun oynuyorum orada ekran kartı etkeni var bende 144hz kullanıyorum oyun oynarken. Bakış yönünü hızlı çevirdiğin zaman evet 60fps de takılmalar olabiliyor doğru ama Tv de durum aynı değil seyrettiğin şey sinema. Kamera açısı vs bir sürü faktör zaten yüksek FPS ihtiyaç duymanı gerektirmiyor eğer süper aksiyonlu transformers vs izlemiyorsan. evet transformers izlerken 60hz yetmiyor. Ama izlediğin şeylerin ne kadarı o kadar aksiyon içeriyor. 144hz ekran ile 60hz ekran arası kalite farkı yok demiyorum ama haberleri 100 hz izlemene ihtiyaç var mı?
    hocam sende de elma ile armut karışmış. fps başka bir şey panelin hz değeri bambaşka bi şey.
    40 fps oyun da 120 hz destekleyebilir.
    hz panelin ekrandaki görüntüyü tarama hızı. 60 ile 120 hz arasında bariz bi fark var. haber izlerken de oyun oynarken de. özellikle aksiyon filmleri ile spor müsabakalarında bu fark çok iyi belli oluyor. 120 hz panelde maç izlemeye alışmış biri 60 hz panelden keyif alamaz. telefonlarda bile 120 hz ekran yenileme hızına alışanlar 60hz telefon kurcalarken takılıyormuş gibi geliyor diyor.
    ki bu sadece hz değeri olarak ele aldığımız paremetre. daha panelin aydınlatması var. direct edge ile mini-ledler arasında çok bariz bi siyah farkı var. oledde ise tam siyah zaten seyir zevkini maksimuma çeviren bir olay. yani gideyim 10 binlik bi tv alayım hepsi aynı işi görüyor demek şahin de a noktasından b noktasına mercedes de a noktasından b noktasına götürüyor demenin aynısı.
    bende iphone 13 hanımda iphone 11 var. biri lcd diğeri oled. karanlıkta bi şey izlerken onun telefondan açmışsak ekran seyir zevkini inanılmaz törpülüyor küçücük telefonda bile tv'deki farkı siz düşünün.
    Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

https://www.instagram.com/biramemuru/

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hocam elbette ki haberleri 100hz izlemeye gerek yok da, ben zaten aleti gerek PC'den ekran yansıtma, gerek oyun konsollarını bağlama, TV Box ile Neşfiliş, Tizney, Hede hödö tv, iptv vesaire gibi allah ne verdiyse izleme gibi çeşitli amaçlarla almak istiyorum. İzlediğim şeylerin de büyük çoğunluğu aslında aksiyon içeriyor, niye inanılmaz veya olmayacakmış gibi geliyor onu anlayamadım, standart televizyon karasal yayınını çok nadir izlerim ki ben zaten Bu anlamda yanlış bir şey yaptığımı düşünmüyorum

Alıntı cabrioleter Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hocam sende de elma ile armut karışmış. fps başka bir şey panelin hz değeri bambaşka bi şey.
    40 fps oyun da 120 hz destekleyebilir.
    hz panelin ekrandaki görüntüyü tarama hızı. 60 ile 120 hz arasında bariz bi fark var. haber izlerken de oyun oynarken de. özellikle aksiyon filmleri ile spor müsabakalarında bu fark çok iyi belli oluyor. 120 hz panelde maç izlemeye alışmış biri 60 hz panelden keyif alamaz. telefonlarda bile 120 hz ekran yenileme hızına alışanlar 60hz telefon kurcalarken takılıyormuş gibi geliyor diyor.
    ki bu sadece hz değeri olarak ele aldığımız paremetre. daha panelin aydınlatması var. direct edge ile mini-ledler arasında çok bariz bi siyah farkı var. oledde ise tam siyah zaten seyir zevkini maksimuma çeviren bir olay. yani gideyim 10 binlik bi tv alayım hepsi aynı işi görüyor demek şahin de a noktasından b noktasına mercedes de a noktasından b noktasına götürüyor demenin aynısı.
    bende iphone 13 hanımda iphone 11 var. biri lcd diğeri oled. karanlıkta bi şey izlerken onun telefondan açmışsak ekran seyir zevkini inanılmaz törpülüyor küçücük telefonda bile tv'deki farkı siz düşünün.
    Aynen telefon örneğini de verecektim unutmuşum.
    Bazen uygulama desteklemiyor diye geri çekip sonra tekrar açıyorum mesela telefonda, o bile deli gibi fark ediyor.

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    TCL'in Türkiye'de fabrikası var. Bunu kimse yazmamış sanırım. Bu arada bence TV bütçe işi değil tercih işidir. Çünkü her fiyata göre her çeşit marka TV var. Misal bütçem benim 150-180 bin TL olsa 98C755 TCL alırım. Eski Samsung 55" Smart TV deki YouTube ve Netflix çalışmıyor kesinlikle. Desteği kesilince el ele baş başa kalıp MiBox takıp kullandım 3-4 yıl. Şimdi bir düzgün işlemci ve ram sahibi Android TV de bunun olma olasılığı düşük. Belki herkese göre değil söyleyeceğim ama rootlama olsun vs.vs. çözüm yolları var. Samsung TV'lerde SammyGo diye bir Türkün yaptığı hack/patch olayı vardı ama oda acayip kısıtlıydı.

Ayrıca markaların kendi bir iç model hiyerarşisi var. Misal TCL de kaliteli ana akım kodlar c745 - c755 gibi ürünleri 55 den daha küçük pek üretmiyorlar. Çalışma odama 40" TV lazım ama 40" olanların işlemci ve ram miktarları güzel bir ürün yok. İyi kalite için 55 yada nispeten 50 üstüne çıkmak gerekiyor.

Bir diğer konuda her sene yeni ürün çıkardıkları için bir ürün modelinde kronik sorun var mı yok mu uzun vade kullanım sonucu fikir belirtilmeden ürün piyasada bitip yeni seri başlıyor. O yüzden eski stok değilde yeni bir ürün aldığınızda ürün piyasa çıkalı 3-9 ay arası oluyor. Çok afaki ve hemen ortaya çıkacak bir sorun değilde biraz uzun vade de led ölmesi yada panel / kart arızası gibi şeyleri 2-3 yıl sonra görebiliyorsunuz. E bu ne demek. Elektronik biraz şans işi demektir. En kaliteli markaların bile fiyasko modelleri olabiliyor çünkü. Toshiba ve Sony laptoplarda olan sorunları yazmaya kalksak sayfalar yetmez.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gittim geldim, hanımla kurutma makinesi bakınırken birkaç yerle beraber Samsung'a da uğradık, muhabbet ederken TV sordum, çok ani bi kararla 55Q70D aldık çıktık... İndirim de varmış, TCL'deki gibi miniled, 144hz vs olamayacak ama Samsung veya LG daha çok almak istiyordum halen, hadi dedim bitirelim bari. Neye niyet neye kısmet muhabbeti oldu ayaküstü.

Kurutmayı da hanımın kartı kesilip, ardiye olarak kullanılan küçük odada yer ayarlayıp öyle alırız dedik. O Samsung değil ama Electrolux olacak galiba, kurutma tavsiyesi konusu da açalım mı Artık o da kendi kararı olsun dedim pek karışmadım, bayinin önerisi üzerine alınacak galiba

Şimdiii.... LG 47LA620S isteyen var mı?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben de Grundig 75 GHU 9000 Ultra HD (4K) Google TV'ye kabardım. 36k TL.
    Arçelikte arkadaş var, personel fiyatından bakarız dedi ama standart kullanıcı gibi yorumla TV'yi diye de ekledi.
    Bende de zaten TV+, netflix, spotify var. Başka amaçla kullanmıyorum. Düz kullanıcıyı mutlu eder gibi yorumları.

Just a moment...
    Okumadan imzalamam.....

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gittim geldim, hanımla kurutma makinesi bakınırken birkaç yerle beraber Samsung'a da uğradık, muhabbet ederken TV sordum, çok ani bi kararla 55Q70D aldık çıktık... İndirim de varmış, TCL'deki gibi miniled, 144hz vs olamayacak ama Samsung veya LG daha çok almak istiyordum halen, hadi dedim bitirelim bari. Neye niyet neye kısmet muhabbeti oldu ayaküstü.

Kurutmayı da hanımın kartı kesilip, ardiye olarak kullanılan küçük odada yer ayarlayıp öyle alırız dedik. O Samsung değil ama Electrolux olacak galiba, kurutma tavsiyesi konusu da açalım mı Artık o da kendi kararı olsun dedim pek karışmadım, bayinin önerisi üzerine alınacak galiba

Şimdiii.... LG 47LA620S isteyen var mı?
    benim 75q70d aynı seri. 144hz değil ama 120 de fazlasıyla yeterli. Bence çok memnun kalacaksınız. Bir tek kurulumda dikkat edin bulutlanma ışık sızması vs olmasın.
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yiğit G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim 75q70d aynı seri. 144hz değil ama 120 de fazlasıyla yeterli. Bence çok memnun kalacaksınız. Bir tek kurulumda dikkat edin bulutlanma ışık sızması vs olmasın.
    Bakalım, memnuniyet konusunda sıkıntı olacağını zaten sanmam da, şu kurulum işleri sıkıntı olabiliyor.
    İnşallah düzgün servis falan gelir, ışık sızması yine çok problem değil de bulutlanma, ölü piksel, panel hatası şu bu olmasın aynen. Çok da nasıl bakılır edilir bilemiyorum, Türksat veya box'ı bağlayıp bakacağız artık herhalde.
    Kimi servis renk şu bu zımbırtı videolarını açıp tek tek test ediyormuş, öyle titiz adamlara denk gelirsek ne ala.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yiğit G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir de aklıma geldi şöyle bir şey soracağım, mevcut yani eski TV'ye optikle 2.1 ses sistemi bağlı. Böyle bağlayınca TV'nin kendi hoparlörlerini iptal ediyor. Bazı TV'lerde hepsi birlikte kullanılabiliyormuş, TCL'lerde oluyor galiba ancak onda da güncelleme ile o özellik gitti falan diyenler var.

Bayide vatandaşa sordum ama desteklemiyor, destekleyen soundbar falan kullanmanız lazım dedi Q-Symphony için.
    Derdim Q-Symphony değil, sadece birlikte çalışmaları, ancak anladığım kadarıyla olmuyor.

Elimdeki LG'de özellikle müzik, patlama vb ses efektleri ağırlıklı iken tiz vb ayarlamama rağmen diyalog sesleri geride kalabiliyordu, bakalım bunda nasıl olacak.

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir de aklıma geldi şöyle bir şey soracağım, mevcut yani eski TV'ye optikle 2.1 ses sistemi bağlı. Böyle bağlayınca TV'nin kendi hoparlörlerini iptal ediyor. Bazı TV'lerde hepsi birlikte kullanılabiliyormuş, TCL'lerde oluyor galiba ancak onda da güncelleme ile o özellik gitti falan diyenler var.

Bayide vatandaşa sordum ama desteklemiyor, destekleyen soundbar falan kullanmanız lazım dedi Q-Symphony için.
    Derdim Q-Symphony değil, sadece birlikte çalışmaları, ancak anladığım kadarıyla olmuyor.

Elimdeki LG'de özellikle müzik, patlama vb ses efektleri ağırlıklı iken tiz vb ayarlamama rağmen diyalog sesleri geride kalabiliyordu, bakalım bunda nasıl olacak.
    youtube dan lcd test falan yazarsan testi yapabilirsin servisin yanında. Ben açtım beraber bakalım dedim tamam dediler zaten hemen belli ediyor kendini koyu gri ve siyah renk geçişleri yaparken. Aynı anda ses oluyor. Yani hem ses sisteminden hem de tv den gelir demek istediğin o ise ama yankı yapar. Bende çünkü sinema sistemine bağlı bazen kendi kendine tv hoparlörü seçeneğine dönüyor sesi açıyorum aaa diyorum neden yankılı geliyor bir bakıyorum tv sesine geçmiş. Önce tv sesini açıp sonra optiğe dönersen olur en azından benim bir önceki samsung tv de oluyordu bunda da oluyordurdur kesin bakar yazarım.
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler