"Pazar tekrar yağacak" derken, İstanbul'a daha önce kar yağdı da ben mi fark etmedim :-p. ;)
Printable View
Sabah 8:30'da araba 14.5 C gösteriyordu................
13 Ocaktan itibaren uzun süre soğuk taraftayız . 13 Ocak - 15 Ocak arasındaki sistem daha yüzeysel ve gücü düşük olacaktır. Ocak 20- 25 arasındaki sistem etki alanı daha geniş ve daha etkili olacaktır. Kısacası sezonu ocak 20 gibi açacağız siz öyle not alabilirsiniz :) Eskiden tahminlerde netlik daha fazla idi , ancak son 5 yıldır çok prof pclerin bile aklı çok karışıyor ve tahmin gücü düşüyor . Biz yine sisin içindeki yolu görmeye çalışmaya devam ediyoruz . İstanbul ve Karadeniz hattı bu sene içini rahat tutabilir. Ankara içinde + 1 daha düzgün bir sistem gelecektir.
Subat ortası İzmit - Osmaniye yapacağız. Kışın hiç ontaraflardan geçmedim. Yollarda sıkıntı olacak bir yağış yaşanır mı? Kar lastiği de yok şu an, ona göre başka araç bulmaya çalışacağım
Her sene bi önceki seneyi arar olduk çok kötü gidiyor hava ülkede adam akıllı kar alan şehir bile yok var olanlar olağan durumun çok gerisinde.
Kısa vadede hiç birşey gözükmüyor uzun vade tahmini diye birşey söz konusu bile olamaz bakıp görücez.
havada kar görmeye hazır ol istanbull:)
Çatalca - Büyükçekmece bölgesine 2 saat kar yağdı kesildi. Thy yüzlerce seferi iptal etti, yollarda kar temizleme araçları hazır bekliyor ama çok bir hareket yok şu anda havada.
Dün Kocaeli Başiskele' de akşam 8:30' dan sonra 1 saatte her yeri bembeyaz etti, dizi izliyoduk komşu aradı abi inmiyon mu diye öyle fark ettik :) Şu an yerlerde 2 cm falan var. Bizden yukarılara 10CM+ düşmüştür kesin.
@Redfish16V abi İstanbul için kar tahminlerini bekliyoruz.
vay be burası canlanmamış :(
İstanbul’da nedir durum, izah edebilecek birileri var mı? :)
Dün saat 15:45'de Levent'ten hareket edeyim dedim çünkü saat 14:00 gibi Erik büyüklüğünde lapa lapa kar yağışı başladı akşam 18:00'e kadar aralıksız yağacak gösteriyordu (Çok güzeldi orası ayrı). 19:45'de Bahçeşehir'e varabildim (32 KM). Kar yağışını çok seviyorum, trafik çilesi çok oluyor evet ama sabırlıysanız okey bence. Yılda 1 defa oluyor, çok kitlenirsem dizi film açıyorum vs.
Ancak dün yolda gördüklerim gerçekten üzdü beni; BG 777 Plakaydı galiba tam göremedim, araç Porsche 911 (2022-2024 model). Tamam 4 Çekersin ok, ama 10-15 milyon liralık aracın var, kış lastiğin yok ise frene basınca kayarsın canım arkadaşım, al o arabaya kış lastiği ne olacak. Ya da o arabayı alacak paran var ise günlük araca da binebilirsin kış lastiği ebatı bulabileceğin. İş kulelerin orda yolu kitledi çarpmayacağım diye kas babam kas. Keza yol üzerinde bu ve bunun gibi lüks araçlar yüzünden küfür dağarcığım genişledi. Mesela bir tanesi Seyrantepe alt geçidi çıkışında Saat 17:30 gibi gidemeyip 4'lü yakıp en sağ şeritte aracı terk eden Audi A8 sahibi. O da muhtemelen 2023-2024 Model. Yahu utanmıyor musunuz ? 15-20-40.000 TL verip lastik almaya. Ben inemem araçtan yani utancımdan öyle bir durumda.
2017'de de maslak'tan yine bahçeşehire giderken yolda kalmış yanılmıyorsan 11-13 Saat arasında trafikte kalmıştım(Çoğunluğu ikitelli TEM). O sorunluydu baya, WC anlamında özellikle. Yoksa yanıma suyumu alıyorum, içecek, kraker tost, çikolata vs. İstanbul olmayan bir yerde oturuyorsan ve kar yağacak deniyorsa mutlaka depon dolu ve bunlar olacak.
Bugün Öğlen saatlerinde çok hızlı bir yağış aldı Levent bölgesi yine, ancak şu an günlük güneşlik. Çok hızlı 5-10 cm kar yapıp araç üzerinde, bir o kadar hızlı da eriyor.
Bu akşam saat 18:00 itibariyle ciddi yağış bekleniyormuş, yarın evden çıkmam zaten ama hafta sonu da karın tadını çıkarmak gerekir bence.