İSKİ - Baraj Doluluk Oranları halen %50 ile çok düşük barajlardaki su oranı
Printable View
İSKİ - Baraj Doluluk Oranları halen %50 ile çok düşük barajlardaki su oranı
https://i.hizliresim.com/Okd2u8.jpg
ortalık çok bulanık.Mart başı AO 0'a inerken şu an mart ortası işaret ediyor.Atmosferde ssw sonrası çalkantı var.Bu yüzden tahminler sık sık değişiyor.Bu görüntüde iyi olan AO aşırı negatiften iniyor,yani çok daha güçlü yağış ve soğukla gelecek.mart başı veya mart 10-12 henüz halen tarihimiz net değil.Lütfen sabırla bekleyiniz :) Baraj konusu ise tamamen haber için haber yapılmış..Türkiye'nin bu sene asla su sıkıntı olmayacaktır.Önümüz ılıman bahar ve El ninolu faktör var.Bol dolu ,bol fırtına ve bol yağış var.
Bu sistemi daha çok merak ettim valla. Bu arada geri dönüşün için teşekkür ederiz :D
Ben de karın bu kadar çabuk erimesine ve o kadar yağmasına rağmen yollarda tutmamasına hayret etmiştim, sebebini anlamış olduk.
25in de ki sistem iptal o zaman anladığım kadarıyla bizde 26 sında kış kampına gidicektik burdaki tahminleri okuyunca tekrar mı bi düşünsek demiştik. görünüş o ki kar yok inşallah inönü yaylasındaki karlarda erirde söyle guzel bir kamp yapma imkanımız olur.
bilgiler için teşekkürler emir
%51,33 olmuş kar erimeye başladı diye artıyor sanırım
1929 yılında geçildi demiş amcam ama donduğu için geçilmedi o dönem söylesin biri dayıma
Maalesef soğuk var ama yağış yetersiz kalıyor.Mart ortası salınımda aynı karaktere sahip.. Mart 20 gibi kış bitebilir.Nİsan başı günübirlik bi soğuk olur o kadar.Maalesef son ssw soğukları çok kuzeyde topladı olmadı.. Ola ki bir süpriz olursa yazacağım
yağış olur,güzel tarihler.
artık son devreye geldik.7-8 mart ve 27-28 mart harici sistem zor.Bu 2 sistemde de normal kar yağışları gerçekleşir,hatta çok hafif olabilir.Genel özetde ; Beklediğim gibi gitti mart ayı hariç..güzel sistemler geldi.ve yine büyük efsane köşeden döndü :) mart ayı beklenti yüksekti ama indexler bırakın bizi avrupaya bile bişey vermiyorum diyor.Nisan başından itibaren Samet abimiz sayesinde dolu takibi yapacağız.Bende bu esnada küresel ısınma,mevsimsel kayma ve gelecek hakkında dökümanlar hazırlayıp buraya sunmayı düşünüyorum.Kısacası benim kar rolüm burada biter,artık başka bir safhaya geçiş yapıyoruz :) Her sene gibi bu başlıkta bütün sistemlerde destek olup,aynı heyecanı paylaşan ve bana güvenen herkese teşekkür ediyorum.Yazlıklara geçebilirsiniz.
Vay arkadaş ya, adam gibi kar göremeden geçtik yine...
Eline emegine saglik :) vakit ayirdigin icin cok tesekkur ederim
Yağmur mevsim normallerinin altında yağacak diye yazıyor bazı hava durumu yazan yerler