Bir sonraki kar dalgası İstanbul için ay sonunda mı Emir?
Bir sonraki kar dalgası İstanbul için ay sonunda mı Emir?
Emir kardeşim emeklerine sağlık Bursa olarak efsane bi kar aldık çok çok iyiydi uzun zaman olmulştu böyle kar almayalı. Resmen bu zamanı bekliyormuşuz.
Yağan karın soğuğu bize girdi![]()
Bodrumda gece -1 gördüm sabah işe giderken +2![]()
Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|
Geçtiğimiz pazar günü denize girdi misafirler![]()
Deniz suyu sıcaklığı hala 18-19 derece civarında![]()
Sea water temperature Akbuk today. Turkey
Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|
Emir teşekkür ederiz.
Ventusky'a göre 27.01'de İç Anadolu ve Batı Anadolu, 28.01'de de Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz yoğun kar yağışı alıyor gibi gözüküyor.
Yorumların var mıdır?
Bu arada ufak bir sorum olacak. Geçmişe yönelik, yıllık kar yağışı miktarları istatistiklerine erişebileceğimiz bir kaynak var mıdır? Misal İstanbul'un son 20 yılda her kış ne kadar kar yağışı almak istediğini incelemek istesem bunu nereden elde edebilirim?
psn: DAGHAN26
2 gündür Uludağ dayım.
Geceleri -20 lere varan hava sıcaklığı var. Gündüzleri -8 civarı.
Güzel kar yağmış. Yollar açık ve temiz ama dağ ve alanlar güzel kar almış.
Öncelikle herkese tekrardan çok teşekkür ederim.Benim tek yaptığım standart kuruluşlardan daha erken sistemi görmek ve sizi uyarmakAma tabi ki bu da okuyup üflemekle olmuyor emek her zamanki olduğu gibi bu sektörde de mevcut.Bu senenin mükemmel olacağını söylemiştik ve aynı 2012 sürekli gelen sistemler ve en etkilisi rekor kıran soğuklar..SSW phase 2'nin etkileri şu ara azalmaya başlayacak ve phase 3 gerçekleşecek.Onunda etkilerini göreceğiz
XX semte yağmadı vb diye lütfen kimse X ile kar yağmadı demesin.Yeri geliyor benim konumumda da kar yağmıyor ama genel anlamda il genelinde kar olduğunu görüyorum.O yüzden değerlendirmeleri kendimize göre değil genel anlamda yaparsak reel olur ve reel sonuçları görmüş oluruz.Şimdi daha önce yazdığım gibi 26-28 ocak arası çerez bir sistemimiz var demiştik.Aslında bazı arkadaşlarımızı tekrar mutlu edecek çerez sistem diyebiliriz.
AO index'i ocağın sonuna doğru pozitife gidiyor ve sistemi onaylıyor.Ocak sonunda sonra tekrar negatife iniyor,yani soğuklarımız tekrar yukarı çekilip bir mola verecek.Bu da beklentimize uygun.1 şubat - 7 şubat arası ufak bir ısınma ve mola diyebiliriz.Bu zaten şart , atmosfer kendini dengeliyorDiğer grafikte NAO ' yu görüyoruz.O da negatiften pozitife geliyor.Sonrasında ise pozitife devam ediyor.Yani yağış potansiyeli olan ama hırçın bir sisteme okey diyor.Ayrıca pozitife gitmesinde ötürü o da mola sürecinde bir süre Alçak basınç (yağış)'ın molada olacağını söylüyor.Bu da bizim gelecek sistemimiz için istediğimiz koşullarda.Soğuklar ile yağışı aynı anda harcamalıyız yoksa katil olabiliriz
![]()
-25 Ocağa kadar ülke genel anlamda bi tık ısınacak.Bu tarihe kadar Ege kıyıları hafif yağış alacak.
-25 Ocak'ta İzmir,İstanbul,Çanakkale,Bursa şiddetli yağmur alacak.Ankara ve genelinde hafif yağmurlar görülecek.
-27 ocak akşamına kadar İzmir,İstanbul ve Trakya güçlü sağanaklar alırken akşam ciddi bir soğuk giriş yapacak.Akşamına yağışlar hızlıca Çanakkale ve Trakya'da yoğun kar yağışına dönecek.27 ocak gecesine yoğun kar yağışı avrupa yakasına kadar ilerleyecek.Bursa'nın batısı ve güneyinde de yağışlar görülecek.İzmir'de yağmur devam edecek
-28 ocak sabahında Bursa'nın geneli kara dönecek.İzmir'de de kar görülecek.sabahına kar gören körfez ,daha sonra yağmura dönebilir.Maaelsef en şanssız yer olabilir bu sistemde.
-Trakya'da 28 ocak gecesi yağışlar sonra ererken,İstanbul Avrupa yakası ağırlıklı olmak üzere,Bursa'da yağışlar 29 ocak öğlene kadar devam edecek.
-NAO pozitife yönlü olduğu için iç kesimlerde yağış zayıf gözüküyor maaleesf.En iyi koşullarda Ankara-Eskişehir için bence veriler bi tık düzelecek ve yine 5-10 cm arası kar alınacaktır.İç kesimler için tekrar revize geçeceğiz.
Öncelikle teşekkür ederim.Sistem ile yorumların üst yazıda mevcutturGeçmişe yönelik soğuk ve sistem gelişini vb görebiliyoruz ama maalesef cm veren bir detay data mevcut değil.Ancak merak ettiğin tarih,yıl varsa not düşersen resimleriyle ekleyip merak ettiğiniz durumları sonuçlandırabilirim.
Progressive Trance & Progressive House Music Producer.
Spotify : https://open.spotify.com/artist/24ek...jQ&dl_branch=1
14-18 şubat büyük sistem beklentim devam ediyor.7-14 şubat arası yiine kar getiren ama BÜYÜK bir sistem olmayan ataklar görebiliriz.Şubat daha soğuk ve daha çok yağışlı olacak.Muhtemelen şubatda rekorlar tazelenecek.
Progressive Trance & Progressive House Music Producer.
Spotify : https://open.spotify.com/artist/24ek...jQ&dl_branch=1
Emir çok teşekkürler tekrardan, eline emeğine sağlık.
İkinci konu hakkında aslında merak ettiğim spesifik bir yıl yok ama genel olarak özellikle İstanbul Avrupa Yakası sahil kesiminde 2000'den sonra hangi seneler çok güzel kışlar yaşadık biraz hafızamı zorladığımda tam anımsayamadığım seneler oluyor bu nedenle sana danışmak istedim buna bakabileceğimiz bir istatistiki veri var mı diye. Benim hatırladığım kadarıyla; 2001-2002-2004-2006-2012-2013-2015-2016-2017 kışları çok çok iyiydi, 2008 orta karar, 2003-2005-2007-2009-2010-2011-2014-2018-2019 ve 2020 ise oldukça vasattı. Elbette hafızam beni yanıltıyor olabilir, dediğim gibi yalnızca kişisel bir merak.![]()
psn: DAGHAN26
Şubatın çok daha soğuk olacak olması bir miktar üzdü![]()
Sizin Maymun Olmanıza Darwin de Şaşkın.
Belly Detail
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)