Beklemedeyiz kral. Bu kışın tahminini senden duymadıkça içimiz rahat etmiyor.
Tekrardan herkese merhaba , hemen başlayalım ;
Kısa vadede şu günlerde yaşadığımız süreç ile kışı başlatmış olduk zaten . Kasım ayını beklediğim gibi ortalama altı kapatıp , 2 aralık gibi diğer sisteme merhaba diyeceğiz. 2 Aralık - 5 aralık arası yine balkanlardan girip tüm Türkiye'yi vuracak bir sistem olacak. Yine aralık 14 -17 arası ufak çaplı soğuk ataklarda olacaktır. Yılbaşı sistemini bekliyorum ama değişime açık 3-4 ocağa kadar ötelenebilir takipteyim. Ocak ayında ani bir sıcak atak sonrası pattern değişikliği ve şubat 15 itibariyle yeni bir kış bekliyorum. Yani bu kışı ikiye bölüyorum.1.yarı 20 Kasım - 20 Ocak . Bu yarıda gerçekleşen sistemlerin ömrü kısa ama etkili olacak. Her gelen sistem diğerinden güçlü olacak , çünkü aktif bir akdeniz var bol bol alçak basınç üretip yağış sıkıntısı yaratmayacak bir dönem sunacak bize.Yani kuraklık diye yükselen seslerden koşarak kaçın. Bu 1.yarıda sıcaklık dalgalanması çok olacak ve hastalanma süreçleri fazla olacaktır. Bu süreçde süper ninodan evrilen bir yeni sürece geçip şubat 10-12 gibi 2.yarıya geçeceğiz. İşte bu yarıda ciddi buzlanma , don ve kar tipilerine tanıklık edeceğiz. Nisan başına kadar uzayan bir kış olacak. Sistemler çok uzun sürecek yeri gelecek güneşi özleyeceğiz.O yüzden bu 1.yarının keyfini ayrı 2.yarının keyfini ayrı çıkaralım.Ülkede 1.Yarıda Trakya - Marmara - İç Batı Anadolu - İç Anadolu - Karadeniz en şanslı kesimler olacak. 2.Yarıda ise bu listeden sadece Karadeniz çıkacak , çünkü o bölgede daha ılıman süreç bekliyorum. Karadeniz hariç doğı bölgelerde bir 2004 vari ciddi kış bekliyorum. Bereketli ve tatmin edecek bir süreç bizi bekliyor.İstanbul için 2 Büyük sistem bekliyorum. 1. sistem 21-26 ocak gibi. 2.sistem ise 6 şubat gibi. Ankara için ise güzel sene olacak , bazı sistemlerde batısı şanslı iken bazen doğusu şanslı olacak ama genel anlamda Ankara'da özlediği kışı ve soğukları yaşayacaktır. Bu sene çok sık özellikle iç batı karadeniz ve konya hattında yol kapanmalarına tanıklık edeceğiz. Trakya kesiminden ise soğukluk rekoru gelebilir bu sezonda. Şimdilik genel değerlendirmeler bu yönde. Takibe , izlemeye devam . Büyük değişimler olduğunda tekrar revize edeceğiz.
Progressive Trance & Progressive House Music Producer.
Spotify : https://open.spotify.com/artist/24ek...jQ&dl_branch=1
ne biçim dönemdeyiz yahu
hava durumu bitcoin'e döndü resmen
18 oluyor , 8e düşüyor , 15e çıkıyor , 22 ye gidiyor sonra tekrar 9...
![]()
Tesla Model Y Sr
avrupa - anadolu kuzeymara yolunda inanılmaz yağmur yağıyordu az önce silecek yetişmiyor defalarca su birikintisine girdim süratli dikkatsiz girerek kaza yapan 5den fazla araç gördüm
- Bize Her Yer TRABZON
güncel çekelim,kısa kollu üstüne ince mont ile günü geçiriyorum10-12 ocak arası soğuk atak geleceği konuşuluyor,gelse de sağlam bi kar görsek
Tahminlerde güncelleme varmı @emir?
yılbaşı sistemi aşırı AO negatifliğinden dolayı baya kırpılmıştı maalesef.Ama Ocak 21-26 tarihleri tam gaz devam.Ocak 9-10 diyenleri es geçebilirsiniz.ocak 10 sistem bile değil sadece ufak bir AO hareketinin yansıması.Asıl beklediğimiz geliyor yolda.. Ocak 21-30 arası şov olacak. Büyük bir değişiklik olursa elbet yazacağım ama ben yazana kadar dediklerim halen geçerliArkanıza yaslanın ve 2024 kışını izleyin
![]()
Progressive Trance & Progressive House Music Producer.
Spotify : https://open.spotify.com/artist/24ek...jQ&dl_branch=1
tam kar geliyor ben almanya ya gidiyorum. Karın keyfini yine çocuklar çıkardı...
Ex Automobile Service Advisor - New Truck Service Area Manager
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)