İzmir vaka sayısında 2. Sırada aman dikkat edin
Printable View
Ekrem İmamoğlu @EkReM_imamoglu
·
8d
Sağlık Bakanımız Sayın Koca, bizim de daha önce belirttiğimiz gibi salgının Türkiye merkezinin İstanbul olduğunu açıkladı. Toplam hasta sayısının %60’ının İstanbul’da olduğunu paylaştı. En azından İstanbul’a özel bir sokağa çıkma kısıtlaması kararı gecikmeden alınmalıdır.
SON DAKİKA!!
Az önce yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile, tüm dünyayı ve ülkemizi saran ve gittikçe daha da yayılan Coronavirüs COVİT-19 salgını sona erip hayat normale dönünceye kadar;
• Tüm yurtta yaptırılan müşteri garantili havaalanı,otoyol, tünel,şehir hastaneleri v.b Türkiye Cumhuriyeti tarafından işletilecek ve garanti kapsamında müteahhitlere para ödenmeyecek.
• Beştepe Sarayı’nın masraflarının kısılması amacıyla bir süreliğine kapatılıp daha önceki c.b gibi Çankaya Köşkü’nde hizmete devam edilecek.
• Marmaris ve Ahlat’ta yapımı devam eden sarayların inşaatı durdurulacak.
• Her türlü vakıf ve derneklere aktarılan yardımlar kesilip bu paralar vatandaşların ihtiyaçları için kullanılacak.
• Cumhurbaşkanlığı emrinde bulunan 13 adet uçağın 12’si satılacak.
• Katar emiri tarafından hediye edilen lüks uçağımız acil durumlar için “uçan hastane”ye dönüştürülecek.
• Bu tasarruf tedbirlerinden elde edilecek kaynakla tüm vatandaşlarımızın ihtiyaçları karşılanacak ve para yardımı bile yapılabilecek.
• Çalışmayan tüm vatandaşlarımızın elektrik, su, doğalgaz faturaları devlet tarafından ödenecek.
• Günün birlik ve beraberlik günü olduğu göz önünde bulundurularak muhalefet edenlere açılan davalar geri çekilecek ve bu yüzden hapiste bulunan başta gazeteciler olmak üzere serbest bırakılacak.
• Sosyal devlet olmanın gereği vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak ve bu salgının en az kayıpla atlatılabilmesi için gereken önlemler alınacaktır.
Zaten İnanmadınız değil mi?
Olsun yine de Bugün 1 Nisan
Dostum filmlerden çok önce bu hastalıklar vardı... Milattan önce mesela korkunç virüs salgınları oldu. Antik Yunan da , Roma imparatorluğunda , Bizans imparatorluğunda, Çin imparatorluğunda yüzbinler öldü. m.ö 3000 , 5000 böyle uzak geçmişte hemde , daha yakında ise büyük veba mesela 1300 lü yıllarda 200.000 (iki yüz milyon) a yakın kişiyi öldürdü. 75 ile 200 arası diyor kaynaklar. Dünya nüfusunun o dönemde 350.000.000 olduğunu varsayarsak %70 gibi bir rakam ölmüş...
Bence kitaplara en az filmlere ayrılan kadar süre ayrılmalı
Şu konu başından beri bir çok arkadaşın bir çok şeyi tarihi açıdan iyi yorumlayamadığını gösteriyor
Hadi kitap okuyamıyorsunuz diyelim hazır açılmışken Wikipedia mükemmel bi hizmet hiç sıkmadan bunaltmadan 6 harcatır insana ama 6 ay sonra gerçekten bakış açısı değişir insanın
Birde ben yorum kitaplarına karşıyım hep bir görüşü empoze etmek için yalan yanlış bilgiler veriyorlar ama Wikipedia öyle değil yorum yok yorumlamak size kalmış
Cunku o seyrettigin filmlerin cogu cok uzun yillar once yazilmis bilim kurgu-distopya romanlarina dayaniyor. Bu kitaplari da cok zeki, yaratici, gecmiste cok okumus tarihi incelemis ve gelecegi hayal edebilen kisiler yaziyor. Bir cok tahminlerde bulunuyorlar ve tutuyor.
Ornek veriyorum yillardir zaten dunya kaynaklarinin artan nufusu doyurmaya yetmeyecegi konusuluyor, yeni bir sey degil yani bu.
Bunlardan korkmak yerine bence bir ulkenin saglik bakaninin, aralik ayindan beri dunyada varolan bir global virusun bu kadar hizli yayilacagini bilmiyorduk demesinden kork :)
Ya o 13 uçak satılacak demişler ya hani bir olay geçti başımdan geçmişte 1 yıldan biraz fazla oluyordur. Uçaklara temin edilen erzak listesini bizzat elime geçti tedarik sağlayan şirketin elemanı müşterimdi. Kilosu 13bin TL olan çikolatadan tutun kadın iç çamaşarına kadar yazıyordu. Ben böyle kansız gamsız bir ırk haysiyet yoksunu görmedim ve eminim ki kimsede görmemiştir, nefretim her geçen gün şiddetle artıyor. Dilerim Allahtan sonları kaddafi gibi olur ve cezalarını bizzat biz veririz!
Milli dayanışma kampanyasında 552 milyon 529 bin 912 lira toplandı.
İşte ben bu durumu kaldıramıyorum. Ülkeye para getirmeyecek herşeyi yaptılar. Kendi yandaşlarını zengin ettiler. Halkımız hala görmüyor bazı şeyleri. Ama ne demişler deveye diken , insanı ....
Forum şikayetçi kaynıyor , aman yazdıklarınıza dikkat edin .
Denk geleceğimiz en dansöz döneme denk geldik , "bir miktar " yazdıklarınıza sabır ile sahip çıkın , sonra milletin ",hassas dönemine" denk gelmeyin başımız ağrımasın :)
Sosyal medya çok tutulan esprilerin sahibi hesapları milleti kin ve düşmanlığa teşvikten gözaltına alıp dava açtılar insnaları korkutmak için. Bakmakla yükümlü ailesi olan arkadaşlar dikkatli olsun özellikle bu dönemde. Yardım toplayan belediye başkanlarını arkalarındaki halkı sindirebilseler devlet içinde devlet kurmaktan içeri atacaklar neredeyse. Yargılama, iddianame filan geçtim birilerinin "işgillenmesi" yetiyor artık hüküm vermeye.
https://mobile.twitter.com/ercumento...23951704186880
Güzel haber, hastalıği atlatmış kişilerden alınan kan ile çare bulunacak sanırım. Umarım herşey bir an önce normale döner
Türkmenistan'da ise koronavirüs kelimesinin kullanılması yasaklandı.
Türkmenistan'da yasaklı insan hakları savunucusu sivil toplum örgütünün yayımladığı 'Türkmenistan Haberleri' (Chronicles of Turkmenistan) adlı sitede yayımlanan habere göre Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ve virüslerin yol açtığı hastalıklardan korunma ile ilgili broşürlerde koronavirüs kelimesi kullanılmadı.
Koronavirüs salgını hakkında konuşan vatandaşların da polis tarafından gözaltına alındığı ifade edildi.
Özgür Avrupa Radyosu'nun (Radio Free Europe) Türkmen dilinde yayın yapan radyosu Azatlyk Radiosy ise sivil giyimli "ajanların" halk arasında dolaşıp koronavirüs ile ilgili konuşanları veya maske takanları gözaltına aldığını duyurdu.
devlet dediğin...
Dangalak bunlar ya :D
Kendilerini SSCB'de sanıyorlar galiba, KGB geçmişli falan bu adamlar büyük ihtimal, kafa öyle çalışıyor hala... Çernobil duyuldu hacıııııııııııııııııı, birileri söylesin :D
Bu arada iş yerinde bir temizlik görevlisi ve personelden virüse yakalandığı bilgileri geldi. İşyerinde mi kapmışlar, dışarı da mı belli değil, dönüşümlü olarak gelmeye devam ediyoruz. Ama milyonları bağışlıyoruz :D Kurum muhteşem... Allahtan maaşlardan zorunlu kesinti falan yapmadılar, ondan korkuyordum :D