Takdir edilesi davranis bence. Adiyamana tebrikler boyle bir destek saglamis
Printable View
HACETTEPE Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, kafe restoranlarda servis edilen içecek ve yiyeceklerden koronavirüs bulaşan kişiler olduğunu söyledi. Prof. Dr. Ceyhan, "Restoran ve kafelerde servisi hazırlayanları görmüyorsunuz. Koronavirüs taşıyan birileri varsa onlar, bardağı kirletebilir ve o şekilde gelebilir size. Çay, kahve içecekseniz, çok emin değilseniz, yanınızda bir kolonyalı mendil ya da dezenfektanla ıslatılmış kağıt mendil ile ağzınıza gelecek yeri silmek gerek" dedi.
illa gidip bir şeyler yenilip içilecek...
Bu sabah saat 7:30'da maskemi takarak Bostanlı-Mavişehir sahile çıktım koşmak için, millet o saatte %50si maskesiz koşu yürüyüş vs yapıyor ama baya kalabalıktı, daha erken çıkmam gerektiğini anladım...
Türkiye’nin korona stratejisi “koy götüne rahvan gitsin “ olarak değiştirildi
Pandemi başlangıcında her zaman alışveriş yaptığım fırın, içeriye separatörler koydu; yerde şu mesafede durun diye işaretler ekledi. Dün, gittim ve içeride bir tane müşterinin çıkmasını bekledim. Ben girdim sanki Şaban filmlerindeki minibüs sahnesi yaşanmışcasına, biri hadi içeri girin diye mi seslendi ne olduysa artık içeride arkamda 1 aileden 5 kafa dip dibeydi. Neyseki ben tam alacağımı alıp çıkarken bu oldu. Yoksa uyaracaktım. Kaçarcasına çıktım gittim.
Hepimizde maske var o nedenle dip dibe sıraya girebiliriz, sorun yok. Offf off...
Maskeyle spor yaparken dikkatli olmak lazım..
Cin'de maskeyle koşan adamın akciğeri patladı - Dunya Haberleri
Bununla ilgili olarak arkadaşla kıl bi tartışma yaşamıştık o günlerde.
Habere asparagas dedim, baya bi konuştuk ettik, tabi ben bez-kağıt maske bazında bakıyorum olaya. Adam N95'ten falan bahsediyormuş.
Yani o noktada "eeeaaah nefes alamıyom lannn" diye çıkarır atarsın bu kadar basit demiştim.
Sonradan bunu açıkladılar, ama tabi aynen yazdığın şekilde her boka inanan uygulayan ama "maske tak" deyince uygulamayan muhteşem halkımız, fırsat bildi resmen, "aha bah, masge beele yapıyomuş" diye. Açıklama şu: Akciğer bilmemnesi olanlarda bu tehlike olabilir...
İhtimal ne, yüzde 1 :D
Her Allahın günü 1200 küsür vaka gelmesinin acıklaması nedir? Yani bi gün 700 gelir bi gün 1500 gelir anlarımda hergün düzenli olarak 1200 kisi mi yakalanıyor bu hastalıga?
İtalya'da Mayısın başından beri vaka sayısı 1200 ün altına indi, neredeyse mayıs sonundan beri vaka sayısı 200 ün altına indi... son 1 aydır da ölümler 50-40-30 civarı seyrediyor...
İtalya oluyorduk hani diyenler burada mı?
Türkiye'nin günlük vaka grafiği, ara ara anlamsız düzleşmeleri görebilirsiniz, peak noktasına 20 günde ulaştık (yersen) oynamalar o kadar belli ki, şu anda 1200-1300 lerde yataya ulaştı ama dikine bir iniş hiç olmuyor nedense...
https://i.hizliresim.com/jtPRqI.jpg
Bu da İtalya, peak noktasına daha uzun sürede ulaştılar(35 gün gibi) ve de seyir aşağıya hizla düşüyor
https://i.hizliresim.com/OPa2mu.jpg
işsizlliğin azaldığı, cebimize toplam 600 milyar para giriği ve e ilk çeyrekte rekor büyüdüğümüz bu pandemi döneminde bana artık hiç bir şey şaşırtıcı gelmiyor...
30 Mayıs ile 13 Haziran arasındaki vaka sayıları mantıklı, ama son 5 günün vaka sayıları çok işkillendirdi? Denizhan, sen zaten rahat olun diyenlerden değilmiydin? Takma o zaman rakamlara niye rakamlar rahatsız etti seni ? (dur emojisiz bırakmayayım da kızıyorum veya vaşak geçiyorum falan sanma :) )
Ben mesela sana uydum takmıyorum artık. Maskemi takıyorum, sosyal mesafeye uyuyorum. Rolleri mi değiştirdik ne oldu ? :)
abi ben onu yok bilmem kacıncı dalga gelecek yok kesin ölecez, hep yasak olsun aylarca evden cıkmayalım diyen kuruntulu vatandaslar icin söyledim. Sanırsın adamlar yılların virologu. Önlemini al rahat ol dedim. Hala da arkasındayım. Ama siz sanki ipime takmıyomusum gibi beni gömdünüz bende neyse diyip uzatmadım :) Bak maskeni takıp yasamaya, para kazanmaya devam ediyosun. Öldün bittin mi hayır. Sen benim kapalı alanlarda maske takmadan gezdigimi falan mı düsünüyosun. Bizde hijyene dikkat edip mesafeli takılıyoruz ama eve kapanalım cıkarsak ölürüz kafasında olmadım hic. Akıl var mantık var.
burada senin yazdıklarını yazan kimse olmadı, kafanıza göre cümleleri eğip bükmeye gerek yok, burada hep şunu savunduk, virüs yayılmasını maske takıp gezmekle önleyebilen ülke olmadı, İngiltere ve bir kaç ülke denedi sonrası onlar da karantina yapmak orunda kaldı... bak eğip bükmeden yazıyorum:
KONTROLSÜZ BİR ŞEKİLDE SOSYALLEŞMEYE DEVAM EDERSEK NE YAPACAK BİR İŞİMİZ OLACAK NE DE SAĞLIKLI VE NORMAL BİR HAYATIMIZ...
ben çalışmak zorunda olan, üretimi fabrikası devam edenler sağlıklı bir şekilde bu durumu kesintisiz devam etsinler istiyorum, yani anlayacağım senin çalışabilmen için parklarda bahçelerde taze aşıklar gibi gezenlerin, AVM lerde elinde pet şişe akşama kadar boş boş gezenlerin, yeni sezon kayıtları alamadıkları için sıkıntıya giren özel okulların önünü açmak için milyonlarca çocuğu ve veliyi kontrolsüzce sınavlarda dip dibe olmaya zorlananların çok büyük zararı var... hani diyordun ya 'aranızda yoooh İtalya olacağız yooh öleceğiz diyenleriniz vardı ne oldu?' ... şimdi diyorum işte, ne mi oldu? bin küsür günlük vaka 20-30 ölüm sizin normalinizse benim değil... daha Mayısın başında 'haziran başında biter bu iş, virüs bize iyi davranıyor!' diye yazıldı yandaşlarca, ben virolog değilim ama iyi bir matematik kafam var, neyi gördüler diye sorgulamayayım mı? sorguladım ve kendimce dedim ki 'kimsenin öngöremediğini biz de öngöremeyiz şu anda!'... ölüp biten mahvolan ülkelerin şu anki sayıları 3-5 ölü +- 100 vaka iken bize iyi davranan virüs neden o sayılara inemedi? haziran ortasında 200-300 vakaya geleceğiz diyenler nerde?
en büyük tehlike bence insanları 'virüs etkisini kaybetti' masalına inandırmak, cemaat imam ilişkisiyle bizim halkımız görmediği bir düşmanı yok saymayı tercih edecek cahillikte çünkü... zannediyoruz ki biz okumuş etmişiz, tedbir alırsak bize bir şey olmaz ama beraber çalıştığın adam h.sonu çoluk çocuk pikniğe gitmiş 10 kişi güzelce sosyalleşmiş, kendini koruyabilecek misin? bunu dediğimizde hep beraber evden dışarı burnumuzu çıkartmayalım mı anlaşılıyor? bakan 10 gündür vaka artışlarını vatandaşlara bağlayarak 'biz her şeyi yaptık, artık top bizden çıktı!' diyor... şu anda günlük vakalarda ilk 5teyiz, ama otelleri açtık hatta turist bekliyoruz, okulları kapatıp sonrasında 2-3 milyon öğrenciiyi kapalı alanda 3 saat tutuyoruz, eğer bu çelişkileri görmüyorsanız gidin bir kafanız baktırın virüs belki de oradan giriyordur...