Eskiden gazeteciliğin bir ağırlığı vardı. İmla, yazım kuralları kontrolü vardı. Şimdi tik tok gençliği gibi mübarek.
"Covid-19 geliştiren hastalarda", kim bu geliştiren hastalar? Ne geliştiriyorlar?
Printable View
Eskiden gazeteciliğin bir ağırlığı vardı. İmla, yazım kuralları kontrolü vardı. Şimdi tik tok gençliği gibi mübarek.
"Covid-19 geliştiren hastalarda", kim bu geliştiren hastalar? Ne geliştiriyorlar?
Bu ara başka bi salgın var, klima mikrobu gibi, herkes onu oluyor.
Çocuklarda da adenovirüs/norovirüs benzeri bir şey çıkmış, 2-3 sene önce pandemi öncesinde de olmuştu yazın. Kusma-ishal olabiliyormuş çocuklarda.
Büyüklerdeki muhabbet bahar nezlesi veya grip semptomları gibi. Ateş yok. Veya 1-2 gün maksimum. Kalanı hafif ciğere indirme, iltihaplı balgam ve sinüs dolması falan.
Bende yalnızca yarım gün halsizlik ve ateş yaptı, gece acayip bir terleme ile attım, 1 haftadır burun akıntısı öksürük, gıcık, vs şeklinde geçti. Yeni yeni %100 hale geliyorum.
Korona mı oldun test yaptır falan dediler ama ters bi durum görmediğim için gitmedim. İlk gün terle atmasaydım gece gidecektim. Sonra hanım aynı şekilde oldu, ama onda halsizlikle birlikte eklem ağrıları olunca (hoş, grip olunca da oluyor), teste gittik, negatif...
Hanım zaten negatifi görünce ertesi gün psikolojik olarak bile kendine geldi :)
İzmir'de arkadaşın annesi babası, başka bi arkadaşın kendisi de aynı şekilde hasta olmuş. Doktor faranjit gibi bişey bu demiş. Ama belli ki bi salgın var, ancak bu da henüz ne haber oldu ne de dillendiriliyor.
Bir de bu işe uyuz oluyorum, korona bağımsız...
Çocuk hasta olduğunda çok gördük. Mesela anlamsız bi hastalık oluyor, çocuk garip tepkiler veriyor falan (inatçı ateş, saçma bi mide bulantısı vs gibi), ulan ne oluyor diyoruz korkuyoruz, hastaneye veya doktoruna koşuyoruz. "Haaaa evet bu bilmemne olmuş, son 2 aydır böyle, salgın var"... E ulan AMG, bunu duyuran eden bi mekanizma yok mudur, mal mısınız? İlla hastaneye gidince, doktorla konuşunca mı bilecez bunu?
Bayramdan bir kaç gün önce bire bir bahsettiğiniz belirtiler bizde de mevcuttu. Memlekete gideceğimiz için doktora göründük ve test yaptırmak istedik. Siz faranjitsiniz, teste gerek yok dedi gönderdi. Atlatmamız yaklaşık 10 gün sürdü. Bu 10 gün içinde eşimde sırt ağrısı (korona olduğunda da çok fazla sırt ağrısı vardı) olduğu için hemen test yaptırdık, sonuç negatif. Ben bunun koronanın bir türü olduğunu düşünüyorum. Çünkü ben grip, nezle vs gibi şeyleri çok hafif yaşarım. Kaldı ki koronayı da çok hafif atlattım diyebilirim. Bu olayda sırasıyla burun akıntısı, burun tıkanması, neredeyse ses kaybı, baş ağrısı gibi şeyler yaşadım.
Ülkede ne düzgün ki bunu duyurabilecek veya önlem alabilecek bir sistem olsun...
arkadaşlar bahsetiğiniz hastalık LEJYONER hastalığı gibi görünüyor. (%80 eminim diyebilirim)
muhakak klimalarınızı adam akıllı temizletmenizi,filtrelerini temizlemenizi ve %110 kuruduğuna emin olduktan ,nemi gittikten sonra tekrar kullanmaya başlamanızı tavsiye ederim.
Misyoneri biliyorum da lejyoneri hiç duymamıştım :D
Şaka bi yana,
Ben bu yaz araba seyehatlerim sonunda 3 kere 2şer gün yattım.
Bi ter, bi duş, bi ter bi duş, hadise bitti.
Ter atmak önemli..
Bol su da tüketin tabiki..
Doktor tavsiyesi değildir kesinlikle ama bana parol çok iyi geldi..
Önce sorulara cevap versin bu aklımla alay eden arkadaş.
Hasta olunca bunların ilaçlarını kullanmıyo musun, bir, ikincisi, aşı olmayıp diğer aşı olmayanlarla aynı ortama ayrılmayı kabul ediyor musun etmiyor musun :)
Bunlar işine gelmediği için taşak geçince bozul tabi.. :)
Abi sen seviyesiz bir adamsin, o sebeple diyalog kurmak yerine sadece kendince bir sey gecersin, gectigini saniyorsun.
Sordugun tum sorulara cevabimi zaten verdim, de dedigim gibi algin yetmiyor kabul etmedigin seyleri anlamaya, o yuzden devam et, uzatma.
GUZ, sizinle bilgisayar basina gectigimde uygun vaktimde DM'den kendi savundugum seyleri paylasirim, ki zaten bunlari da daha once belirttim. Tabii bu orman kackini gibi seviyeyi dusurmeyecekseniz.
Evet, ağzı yaşından küçük olanlar bana cevap vermesin diye daha baştan diyaloğu nereye çekeceği belli olan ve böyle üste çıkacağını sanan vatandaş bana seviyesiz diyor, bu da ayrı komedi :)
Hadi kardeşim aynen... Daha fazla sana enerji harcayamayacağım. Bilim çözüm bulamıyor ben mi bulacağım :)
2.5 ay önce çocuk oldu ve 2.5 aydır annemlerde yaşıyoruz dün akşam üstü annem baya halsizleşmiş bir gün öncede öksürüyordu ama kesildi klima çarptı dedi.
İş çıkışı acile götürdüm doktor serum verdi bulantı hapı verdi çıkarken dedim hazır gelmişken test yaptıralım tabi gece sonuç pozitif çıktı onu görünce ev ahalisi gece test yaptırdık şuanlık negatifiz.
Filyasyon bugün aradı,benim eşimin ve çocuğumun ikameti bulunduğumuz yer olmadığını özellikle söyledim temaslı olduğumuzu belirttim gelen ekibe söylersiniz dedi, gelenler kapıdan ilacı verip gittiler test kişi sorma falan hakgetire.
HES uygulamasında babam ve kardeşim temaslı olarak görünüyor fakat ben ve eşim temaslı olarak görünmüyoruz ne yapmam gerekiyor ?
Geçmişteki Aşıların Uzun Vadeli Yan Etkileri Nelerdi, Ne Kadar Sürede Ortaya Çıktı? - Gecmişteki Aşıların Uzun Vadeli Yan Etkileri Nelerdi, Ne Kadar Surede Ortaya Cıktı? - Evrim Ağacı