Bir de şu tarif var;
https://www.youtube.com/watch?v=xTl8-u_wvyM
Printable View
Bir de şu tarif var;
https://www.youtube.com/watch?v=xTl8-u_wvyM
gece yarısını bekliyor gene felaket haberini vermek fahrettin............
Vaka 47 oldu .
29 yeni vaka daha.
Umreden gelenler bunlar muhtemelen.
Şu ana kadar herhangi bir can kaybı söz konusu olmadığını belirten Koca, ”Bu olmayacağı anlamına gelmez."
Genelde bu uyari sonrasi haber geliyor.
Can kaybını 1 kaç güne açıklayacaklar zaten Van Urfa herkesin dilinde ne kadar saklanacak
Aklım gerçekten almıyor bu virüs olayını bildiğimiz film konusu gibi ilerliyor hiç bir virüs veya olay dünya ülkelerinde bu denli etkili oldu mu acaba?
Ayrıca ülkemizin ciddi şekilde bu virüse tepki göstermesi çok garip geliyor bana tabii çürük elmalar olacak ama bunun dışında bir çok insan hem fikir çok ilginç geldi bana genelde dünyanın tam tersini yapar kendimizi bitirirdik...
21.yy da olduğumuz için teknoloji o kadar ölümlü bir salgına izin vermiyor :)
Milyonluk ölüm olmayacağı kesin
70+ yaş üstü ölümü her ülke başkanı ister
Ben biraz şu konuda kuşkulanmaya başladım
Sanki bilerek göz yumuldu
Özellikle italyada ciddi yaşlı nüfus var
Emekli maaşları ve sağlık giderlerinden korunmak için işi yavaştan almış olabilirler
Devletlerin bir politikası olur böyle durumlarda ama gerçeği kimse bilemez
Ama bana mantıklı geldi bu durum
tepeden bakınca manzara tam olarak böyle görünür sanırım, o ölçekte 70+ kişiler insan olmaktan çok yük olarak görünür, yük ne kadar azalırsa alttakilerin sorumluluğu da o kadar azalır.
Hümanistlik falan hikaye oluyor bu tür durumlarda. Ben bunun biyolojik olarak planlı bir hadise olduğunu düşünüyorum başından beri.
Sadece önünü alamadılar, ya da beklenilenden çok daha fazla lokasyona taşındı bir şekilde ve olay patladı.
1-2 ay içinde muhtemelen amerikalı bir süper şirket aşı/ tedavi vs bulur ve tüm dünyaya satar.
Ülke özelinde değerlendirirsek sağlık sıkıntısından ziyade ekonomik olarak çok fena vuracak.
Geçen sayfalarda konuşuldu, dükkanını bir gün kapatsa ya da bir gün çalışmasa zora düşecek adam sayısı çok fazla toplumda.
Millet zaten ayağını dışarıdan kesti, kesiyor. Zorunlu olmadıkça sağa sola giden yok.
Sağlam bir darbe vuracak tüm ülkeye maalesef. Hükümet sanırım bu sefer olması gerektiği gibi önlemlerini aldı, o kısımda eleştirecek bir şey yok gibi duruyor.
Geçen aynısını bende arkadaşlara söyledim abi.
Neden sadece belirli yaş üstü özellikle direk ölümle sonuçlanıyor.. Hatırladığım kadarıyla domuz gribi vs. bu şekilde değildi.
Bu sanki bilerek yaygınlaştırılmış bir şey gibi resmen.. İnanmak istemiyorum ama bana da çok mantıklı geliyor..
Şu beyanname ve vergi olaylarına da el atsalar biz de gitmesek .
İdris Elba da virüse yakalanmış zaten F&F un son filminin gösterime girmesi 1 sene ertelenmişti, demek bu yüzdenmiş... tekrar söylüyorum bu kadar ünlü ve zengin kişilerde, sporcu olsun iş adamı olsun aktör vs olsun, virüsün çıkması salgının inanılmaz boyutta olduğunu gösteriyor, bütün o harita ve sayıları unutun bence...