Az önce markete girdim,ciddi anlamda kolonya bitmiş. Kasaya çekmişler tüm ıslak mendilleri ordan satıyorlar. Memleket kendi pimini kendi çekiyor
Buna güvenerek şahsi önleminizi almayacak mısınız imkan varken?
Bu sizin tercihiniz olur büyük ihtimal evde bakmanız gereken bir çocuğunuz falan yok o yüzden oturup devletten yardım beklemek sizin için sıkıntı değil
Ben eşeğini hep sağlam kazığa bağlayanlardanım
Evime alırken konuya da yazdım hatta
"gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."
Elindeki stok bitti sokağa da çıkma yasağı var napıcaksın o zaman senin senaryonda? Ya da çocuğun farklı bir hastalık oldu ama ilaç tedarik edemiyorsun?
Yok böle bir mantık... Makarna tüketimi mi patladı da stok bitsin? Stok var ve olduğu sürece de öle ya da böle ulaşabileceksin. Ha sen dışarı çıkıp risk almak istemezsindir, yaşlı emekli bir çiftsindir vs anlarım.
Stokladiginiz urunler bitti. Sanmiyorumki devlet tek tek kapi kapi gezip yardimda bulunsun. Gider bir aractan dagitim yapar. Izdiham gene ayni olacak. Kimse ihtiyaci olan kadarini almayacak.
16:30 daki basın toplantısından bir şey anlayanınız var mı? hayır ben cahil cüheyla bir adamım aynı zamanda da gerizekalıyım bu kadar bilgi yoğunluklu bir anlayamadım, biriniz bana Bülent'e anlatır gibi anlatabilir mi?
hasta hangi ilde?
okullar tatil olacak mı?
devlet daireleri ücretli izne çıkacak mı?
stok yapmamıza gerek var mı?
şüphe duyarsak illerde hangi hastanelere gideceğiz?
seyehat kısıtlaması düşünülüyor mu?
vs vs
Beyler burdan soyleniyordunuz bizde kesin var soylenmiyor bizde kesin var sakliyorlar diye !!! Ulan 1 vaka sonucu halkin panigine bak ! Adam bugun galeride kaporasini istiyor geri ,salgin olucak diye ! Kanserden senenin ilk 2 ayinda 1.5 milyon kisi olmus - mevsimsel gripten 400bin kisi korondan 2.500kisi . Bu halka soylenir mi ulkemizde korona var diye.
Demiştim demek için geldim
![]()
İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
valla bugün ptt'den kargomu almaya gittim. ptt'de çalışan kızda maske vardı, bir kadın da maskeli olarak geldi. kargomu aldım çıktım. sonra sıvı sabun bitmişti yolumda bim var diye bime girdim. eyüp sabri tuncer'in sıvı sabunu kalmamış, bir de 13 lira yazıyor rossmana gittim aynı boyuttaki sıvı sabuna 8 Lira verip çıktım.
Valla fırsatçılığa bim bile girmiş.
e naptım eve dönünce ellerimi yıkadım oturdum. Taa domuz gribi zamanında yaptığım gibi kendime dikkat etmeye devam.
Az önce ilk migrosa sonra şoka girdim rafta makarna reyonları bomboş.kasada bir araba makarna almış bekliyordu teyse nin biri.elindekini bıraktım çıktım.
Şu hastalıktan şu kadar bundan bu kadar kişi ölmüş hesabı yapan arkadaşlar dsö nün dünya nüfusunun %70i yakalanabilir uyarısından bi haber büyük ihtimalle
Yoksa dünya nüfusunun %70inin %3ünü hesaplarlarsa 150 milyon rakamına ulaşırlar
Yine bi girip İspanyol gribini okuyun isterseniz
Tabiki böyle olacak diye kesin bir durum söz konusu değil ama %1 ihtimal gerçekleştiğinde %100 ünüz olur..
"gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."
salgın değil PANDEMİ açıklaması yaptı DSÖ... elbette dünyada çok daha fazla ölüm oluyor ama %5 gibi bir ölüm oranı var şu anda, dünyada 1 miyar kişiye bulaşsa 50 milyon kişi ölür farkında mıyız? önemli olan PANDEMİ ile kaç kişiye bulaşacağı...
Yalnız ulkede stokculuk bıle fakır. Makarna ve un reyonu bos et alan kavurma alan pırzola stoklayan yok![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)