User Tag List

Sayfa 27/386 İlkİlk ... 1725262728293777127 ... SonSon
7320 sonuçtan 495 ile 513 arası

Konu: Corona Virüs Güncel!!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BaRaN_35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aldığın ürün yakmandan, satmandan veya poponu silmen beni ilgilendirmiyor. Kaç koli aldığında umrumda değil. Serbest piyasa diyip işin içinden sıyrılıp kendini de aklayamazsın. Sen sölediğime cevap ver servest piyasa değil mi, istanbulun yarısı 1 senelik ihtiyacını 1 günde almak istiyor akaryakıt dahil. Hadi açıkla bana serbest piyasayla tedarikle vs. Etik mi değil mi...
    Evet etik
    1 günde değil 1 haftada ya da 2 haftada 3 saatte de alabilir ve ürünün yenisi yerine gelebilir karantina ihtimali göz önünde bulundurularak insanlar evlerine gıda stoğu yapabilir daha önce her yerde bu tip olaylarda yapılmıştır ve bu doğal olandır
    Etik olmayan piyasadan ihtiyacın olmayan malı çekip fahiş fiyatta satmaktır
    Konunun önceki sayfalarında bunu yapan bir tanıdığım olduğunu yazdım ve kendisi benim gözümde karaktersizdir onun yaptığı etik değildir önceki postlarımı tartışma uzarsa alıntılayabilirim ben eğer ihtiyacım olmayacak bebek bezini alıp ileride yüksek fiyattan satmak amaçla alsaydım bu etik değildi ben ve benim gibi bir çok insan bunu yaptı ben büyük ihtimal bir çoğundan çok daha önce yaptım çünkü işim ileride ne olabileceğini tahmin etmek bugün bir markete girme ihtiyacı duymadım
    Sen şahısların ihtiyaç ürünlerini almasını etik bulmuyorsun ve stokçulukla eş değer görüyorsun senin gözünde benim eve önlem amaçlı belli miktar gıda almamla, 15 liraya satmak için 500 bin paket makarnayı 1.50 liradan piyasadan çekmek aynı şey
    Bu konuda ilk postlarımda bunların olacağını ve en azından 1 aylık belli malzemelerin alınması gerektiğini çok önceden yazdım, fırsatçılıkla ilgisi yok bu sosyolojinin konusudur ve senin şaşırdığını olay doğal gelişen bir olaydır bunların farkında değilsin bence ve bir kaç şeyi birbirine karıştırıyorsun
    Eğer bu iş uzarsa bu forumda birbirimize ürün paylaşmak için konular açacağız o zaman aldığı ve ihtiyacı olmayan ürünü yüksek fiyattan satmaya çalışan olursa ona karşı haklı olursun

Neyse gece gece uyku açmayalım yarın gerekirse konuşuruz bunları ki umarım konuşacaklarımız sdce bunlar olur çünkü ben hala durumun sizin sandığınızdan daha kötü olduğu kanısındayım
    https://twitter.com/ZhouLabUCR/statu...355920896?s=19
    Bunu buraya bırakayım 65 milyonluk karantinadaki Avrupa ülkesinden yazmış adam, her şeyi yaşamaya gerek yok başkalarının yaşadıklarından da ders çıkarmak lazım
    "gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    stok falan yapmam, evde ne eksilirse gider alırım bulurum zaten bulamayacak duruma gelirsek evde tek başıma yiyemem, yedirmezler... herkes birilierini ,kendini ,ailesini düşünüyor elbette ama bunu bireysel atlatma şansımız yok unutmayın...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rebelh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    haha bi tanıdığım eldiven almıştı koli koli
    fırsatçı piç en azından sağlık gibi bir konuda yapma bunu 3 fiyatına satacakmış
    annesi evlere tmizliğe giderken kendisi x5e biniyor para çok ama karakter tınne..
    Alıntı VW6R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Almanya da durumlar sıkıntılı 160 civarı vaka olduğu söyleniyor hatta bir kaç arkadaşım iş yerlerinden evlerine gönderildi, fabrikalar üretim durdurdu/yavaşlattı.

4 gündür marketler resmen yağmalanıyor. Su, un, yağ, temizlik malzemesi vs bulmak için 10 market gezdik.

Sokakta maskeli insanlar vs yok fakat iş yerleri tedbir almaya başladı.
    mevzu patlamadan bu işi yapın
    marketten bir sürelik alacağınızı alın mevzu patlayınca burdada aynı durumlar yaşanacak büyük ihtimalle
    tuvalet kağıdı sılak mendil bebek bezi ped diş macunu şampuan sabun gibi hijyen ürünleri önemli
    onun dışında kuru gıda biraz et vs..
    Sanki eve stok yapmışım da milleti aç bırakmışım gibi absürt bi algı oluştu ve hadsiz bi kaç itham geldi uykuya dalmam gerekirken gittim bunları buldum alıntıladım
    Bu ihtimallerden konuşmuşuz bunun insan davranış olduğunu da konuşmuşuz e sen şimdi önlem almak için geç kaldıysan ne yapacağız?
    Aldığım ürünlerin faturasını da atabilirim buraya şu an evde sıvıyağım yok hatta bitmiş ama mevzu bu değil kendi hatanız sinirlisiniz anladığım kadarıyla yoksa saçma sapan cümleler kurmazdınız
    Bu forumun %70i alışverişini yaptı savunmak bana düştü amk
    Ben bunların böyle olacağını tahmin edip buraya uyarımı yaparken ne anlamda suçlu oluyorum anlamadım adam yazmış almanyada böle oldu diye bizde demişiz burada da olacak bir süreliğine alın temel ihtiyaçlarınızı diye 1 hafta önce konuşmuşuz
    Bu şey gibi ya ben borsanın düşeceğini tahmin ediyorum elimdeki malı satıyorum burayada önerim yapıyorum sonra borsa düşünce "e sen satmasan düşmezdi" demek gibi bişi
    Yanlışınız var beyler insan davranışları her yerde aynı işliyor ilk çinde marketler yağmalandı sonra iranda sonra İtalya sonra Almanya ispanya New york da
    Olacağını bildiğim bir şey için neden önlemimi almayacağım?

Anıl E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    SON DAKİKA: İtalya Başbakanı, corona virüsü nedeniyle ülke genelinde bugünden itibaren kamu hizmetleri haricindeki tüm ticari faaliyetlerin durdurulacağını açıkladı.
    imzasız..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    https://twitter.com/QuickTake/status...009642496?s=19
    Uykum kaçtı amk
    Bu twitlere bakın yarın bizde durumlar İtalya givi olursa neyle karşılarız yaşayanlara bakın ona göre önlem alın, başınıza gelince geç kalmış olursunuz 2 hafta sonra burada da karantina ilan edilebilir uzak şehirde yaşınız varsa yanınıza alın ileriyi elinizden geldiğince planlayıp yaşamaya çalışın zor durumda kalmayın
    (öldük bittik mahfolduk anlamında yazmıyorum bunları, olursa çaresiz kalmayın şimdiden planlayıp diye yazıyorum)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Operations Dashboard for ArcGIS

En son baktığımda 4.489'du 2 saat önce. Şimdi 4.550

durmadan artıyor
    imzasız..

PiscocuK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    74 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İnsanlarmi cok panik benmi saldim cayira,cok ciddi bunu dusunuyorum gunlerdir.
    Yazismalarina %80 bos gereksiz ve bilgi kirliligi bana kalirsa. Tabi siz yine tedbiri elden birakmayin kendi dogrularinizi yapmaya devam edin ama bukadarda sıkmayin en kötü ölürüz mk
    Ülkede yükselmeyen tek şey araç KM leri

Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sanki eve stok yapmışım da milleti aç bırakmışım gibi absürt bi algı oluştu ve hadsiz bi kaç itham geldi uykuya dalmam gerekirken gittim bunları buldum alıntıladım
    Bu ihtimallerden konuşmuşuz bunun insan davranış olduğunu da konuşmuşuz e sen şimdi önlem almak için geç kaldıysan ne yapacağız?
    Aldığım ürünlerin faturasını da atabilirim buraya şu an evde sıvıyağım yok hatta bitmiş ama mevzu bu değil kendi hatanız sinirlisiniz anladığım kadarıyla yoksa saçma sapan cümleler kurmazdınız
    Bu forumun %70i alışverişini yaptı savunmak bana düştü amk
    Ben bunların böyle olacağını tahmin edip buraya uyarımı yaparken ne anlamda suçlu oluyorum anlamadım adam yazmış almanyada böle oldu diye bizde demişiz burada da olacak bir süreliğine alın temel ihtiyaçlarınızı diye 1 hafta önce konuşmuşuz
    Bu şey gibi ya ben borsanın düşeceğini tahmin ediyorum elimdeki malı satıyorum burayada önerim yapıyorum sonra borsa düşünce "e sen satmasan düşmezdi" demek gibi bişi
    Yanlışınız var beyler insan davranışları her yerde aynı işliyor ilk çinde marketler yağmalandı sonra iranda sonra İtalya sonra Almanya ispanya New york da
    Olacağını bildiğim bir şey için neden önlemimi almayacağım?
    hocam sınırları kapatalım diyoruz, 'mülteci bebeler ölür, insani yönüm elvermez!' dedin eyvallah, 'ülkenin paraları umarsızca mültecilere harcandı, şimdi elde avuçta bir şey kalmadı!' dedik, 'ama benim de çocuğum var kıyamıyorum !' dedin ona da eyvallah, peki ya şimdi salgın olursa mülteci bebeleri kurtarmak için kendinden vaz geçecek misin? ya da 'yarın benim de başıma gelebilir!' dediğin o mülteciliğe düşersen seni kimse alır mı?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Dragger Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Seyahatten döndüm bugün, yorgunluktan geberiyorum baktım evde bebeye bez kalmamış.

Stokçu ibneler yüzünden 3 market dolaştım, zar zor buldum. Kıçını sildiğimiz pamuğu bile bitirmiş yavşaklar...

Kasada kucağımda bebe ile 50 kişi sıra bekleyip, ona rağmen 2 paket alıp çıktım. Belli süre idare eder, benden sonrakiler de faydalansın diyip toplamadım hepsini.

Hükümetin suçudur tedarikçinin suçudur marketin suçudur diye birşey yok kardeşim, empati kuracaksın düşüneceksin ihtiyaç sahiplerini...

Ben orda kucağımda bebekle 3 market dolaşıp 50 kişi sıra beklediysem buna sebep senin bencilliğin; sadece kendini, kendi evladını düşünmen...

Allah bu ülkeyi savaşa sokmasın, bugün gördüğüm tablonun bin beterini görürüz artık.

Stokçu makarnacı vatandaşa güzel bi beddua ederdim ama neyse Allah bildiği gibi yapsın onları. O makarnaları yemek nasip olmasın demek istemiyorum.
    Dedim ya uykum kaçtı bu yazdığın ifadeleri bana karşı yazdıysan diye cevaplıyorum değilse anlamı yok ztn
    Bir süreliğine 2 paket bez almışsın başkasına da kalsın diye bende bir süreliğine idare etsin diye fazladan 1 paket tuvalet kağıdı aldım birde 4 5 paket makarna(bebe 3 yaşında çok seviyor diye o da) yani aynı şeyleri yapmışız tek fark ben bunu 1 hafta falan önce yaptım sen bugün(belki yurt dışındaydın diye alamadın önceden)
    Aramızdaki fark ne?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    171 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aq memleketinde 10 TL

Tekrar yazıyorum “10TL” için 3 kardeşi öldüren var

Yol vermedi diye pompalıyla tartışmaya bile girmeden diğer araçtakini öldüren var

Asansör geç kaldı diye bekleten komşusunu öldüren var

Ya aq yerinde eşek sken var siz hala corona gelir izdiham olur ya da ne bileyim ölüm oranı bilmem kaçmış diyorsunuz

Bu internet TR’de gerçekten hepimize yasaklanmalı :d

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hocam sınırları kapatalım diyoruz, 'mülteci bebeler ölür, insani yönüm elvermez!' dedin eyvallah, 'ülkenin paraları umarsızca mültecilere harcandı, şimdi elde avuçta bir şey kalmadı!' dedik, 'ama benim de çocuğum var kıyamıyorum !' dedin ona da eyvallah, peki ya şimdi salgın olursa mülteci bebeleri kurtarmak için kendinden vaz geçecek misin? ya da 'yarın benim de başıma gelebilir!' dediğin o mülteciliğe düşersen seni kimse alır mı?
    Te allahım ya zabaha kadar burdayız bugün
    Ne alaka abi mülteciyle sınırla? Ne alaka abi sadgın olunca mülteci bebeleri kurtarmak için kendimden geçmemle? Ne alaka abi mülteciliğe düşmemle?
    Cidden ne alaka yani konuştuğumuz şeyleri mültecilere nereden bağlıyorsun birde biz neden bunu konuşuyoruz?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Te allahım ya zabaha kadar burdayız bugün
    Ne alaka abi mülteciyle sınırla? Ne alaka abi sadgın olunca mülteci bebeleri kurtarmak için kendimden geçmemle? Ne alaka abi mülteciliğe düşmemle?
    Cidden ne alaka yani konuştuğumuz şeyleri mültecilere nereden bağlıyorsun birde biz neden bunu konuşuyoruz?
    neden alakası yok? illa savaş yüzünden mi mülteci olunuyor, virüs için de olur durum ağırllaşırsa, benim sorduğum düşüncelerin değişir mi?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    neden alakası yok? illa savaş yüzünden mi mülteci olunuyor, virüs için de olur durum ağırllaşırsa, benim sorduğum düşüncelerin değişir mi?
    Nereye göçeceksin abi?
    Ben salgın var diye Avrupa turumu iptal ettim ülkeler birbirlerine uçuşları kaldırıyorlar evde karantina da kalmaktan bahsediyoruz ne diye mülteci olacağım?
    Yahu ışidlilerin kafanı kesme ihtimaliyle bir salgın dan ölme ihtimalini birbirine karıştırıyorsun
    Abi bak senle mülteci konusunda aynı noktalarda olmadığımızı biliyorum ve bunun forumda konuşularak orta yol bulunabilecek bir konu olmadığını da biliyorum bi gün Ankara buluşmasında oturur 1 saat konuşuruz her şeyi ben anlatırım sen anlatırsın ama turupta mültecilere baplayacağın bir konu değil bu

Oznsrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Darbe zamanıda fazladan 2 paket sigara almıştım şimdi de dedim 1 paket fazladan bulunsun açlıktan ölmeyizde sigarasızlık sinir yapar. Mahallenin marketi var sabah dükkanın önüne yığmış kolonyaları corona out kolonya in diye bağırıyordu sabah sabah iyi kahkaha attım Şaka maka grip oldum inş corona falan değildir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gidip gidip yazdıklarımı okuyorum arkadaş birde "bir süreliğine" yazmışım hani "alabildiğinizi alın" diye akıl vermiş olsam yine anlarımda tıpkı draggerin yaptığı gibi bir süreliğine ihtiyaç olanı alın demişim ki insanlara da kalsın ki bunu arkadaşlarıma da dedim birinin eşi yeni doğum yaptı yarın onunda capsini alabilirim wtsptan ama rebelh e laf etmek kolay Koray abi kanki olunca ona stokçu fırsatçı uyanık vs diyemeyiz ayıp olur(mevzu Koray abilik değil adamın bebeği var mantıklı olanı yapmış bence)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @rebelh ciddi takıntıların olduğunu düşünüyorum . Neden ?
    Yaptığın ya da söylemek istediğin şey dragger yavuz abinin ya da koray abinin yaptıklarıyla aynı olabilir. Peşine, stokculuk normal,daha sonra tedarik muhabbetlerine girince tepki aldın ve şimdi vitesi yavaş yavaş küçülttün. Bugün Abd başta olmak üzere çoğu avrupa ülkesinden market haberleri geldi,hepsi de bizim ülkemizde ki görüntülerin aynısıydı .

Sen aslında söylemek istediğin lafı en başta söylüyorsun,sonra insanlarla tartışma içine girince marjinal ve sosyoloji kelimelerini kullanarak farklı kanala giriyorsun ipler orada kopuyor .

Şu önemli konu ,bireysel münakaşaya girdi gereksiz yere . Twitter kullanan var kullanamayan var
    Ya da forum üyeleri olarak tek haberleşme yerimiz burası, daha sağlıklı kullanalim .
    imzasız..

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Bu durumlarda araba deposu dolu
    Silah ve mermisi yeterince olmalı
    Yemek konusunda en az 1 ay yetecek bozulmayacak seyler evde olması iyi bir şeydir

Bu virüs aşı konusu olmazsa bayaga can yakacak

Yalnız şuan italya ne gezilirdi

Bomboş her yeri
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Anıl E. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @rebelh ciddi takıntıların olduğunu düşünüyorum . Neden ?
    Yaptığın ya da söylemek istediğin şey dragger yavuz abinin ya da koray abinin yaptıklarıyla aynı olabilir. Peşine, stokculuk normal,daha sonra tedarik muhabbetlerine girince tepki aldın ve şimdi vitesi yavaş yavaş küçülttün. Bugün Abd başta olmak üzere çoğu avrupa ülkesinden market haberleri geldi,hepsi de bizim ülkemizde ki görüntülerin aynısıydı .

Sen aslında söylemek istediğin lafı en başta söylüyorsun,sonra insanlarla tartışma içine girince marjinal ve sosyoloji kelimelerini kullanarak farklı kanala giriyorsun ipler orada kopuyor .

Şu önemli konu ,bireysel münakaşaya girdi gereksiz yere . Twitter kullanan var kullanamayan var
    Ya da forum üyeleri olarak tek haberleşme yerimiz burası, daha sağlıklı kullanalim .
    Hocam ben hiçbir postumda stokçuluk normal demedim marketlere yapma gelmesi nor al bu her yerde böyle oldu dedim ki bunu burda olmadan önce dedim
    Burada stokçuluk ile önlem alma kavramları birbirine karıştırılıyor ben en başından beri diyorum ki önlem alın bir süre kendinizi kurtarın ki bebeği yaşlısı çocuğu olanların bugünden önce bunu yapmış olması gerekirdi bunu savunuyorum
    Stokçuluk kavramını konuştuk okumuşsundur 2si farklı şeyler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    30 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 haftadir Almanya'dayim. Bulundugum kasaba, migros gibi buyuk olan REWE nin eyalet deposunun oldugu yer olmasina ragmen, diger zincir marketler dahil olmak uzere;
    2 hafta once ben geldigimde, marketlerde su, makarna, bulgur pirinc vs temel gida maddeleri yok.
    Sokakta insan yok.
    Toplu tasimalara binen yok, otobusler bos.
    Aksam is cikis saati standart olan trafik bile yok.
    Insanlar yillik izin aliyorlar evden cikmamak icin.
    Kamu kurumlarindaki bazi birimlerde personel yok sayilir.
    Fast food yiyecek yerlerinde insanlar yerine, ozel kuryeler sira bekliyor.
    Gittigim kamu kurumlarinda, coronavirus formu doldurtuyorlar. Iste neden geldin kuruma, coronavirus onaylanan ulkelere/bolgelere gittin mi vs vs.
    Kurumlardaki insanlar size yaklasmayi gectim, sizi odasinda bekletmiyor. Siz konusurken yuzunuze bakmiyor hatta kafasini bilgisayara cevirip dinleyenler bile var.

Simdi bu adamlar etik davranmamis mi oluyor?
    Markette su makarna bulamayan zaten siparis veriyor internetten, ertesi sabah 9-10 arasi kapisinda oluyor.
    Form doldurdum da noldu kotu bisey mi istatistik ve kayit tutmak?
    Kamu personeli yuzume bakmadi diye saygisizlik mi yapti? Aksine ben saygi duydum adamin onlemine, benim gibi gunde 100 kisi ile konusuyordur en az.
    Yillik izin alan hata mi etti? Adam isini aksatmiyor yine devam ediyor, sistemleri bu sekilde de isletebiliyorlar.
    Adamlar korkak diyebilir miyiz? Hayir cunku bize gore daha fazla risk altindalar, EU ulkesi olmalarinin yaninda bir de yasli nufus cogunlugu var.

Onlem almak ne zamandan beri kotu bisey oldu abi yapmayin.
    Bizim toplumumuzda her zaman oldugu gibi firsatcilik yapmayi seven yine is basinda olacak, orasi da bizim ayibimiz.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler