devletin verdiği maskeler çok kötü kendi maskeme üflüyorum önü şişiyor bunlarda hiç tepki yok çakmağa üfledim direk söndü kendi önceden aldığımla sönmüyor harbiden![]()
senin haricinde gülen olduğunu sanmıyorum... gel asıl senle matematik yapalım, güya virüs resmi olarak gireli yaklaşık 40 gün oldu, 40 günün sonunda halka maske dağıtılmaya başlandı ve de satış yasaklananı da yaklaşık 25 gün oldu! bana bunun mantığını bir anlatır mısın Bülent'e anlatır gibi, çok gülme ama aklı ermeyen bir adamız sonuçta...
ingiltereden bildiriyorum paramizla maske alabiliyoruz.
Sureci en kotu yoneten ulkelerden biri ingiltere, ama en azindan maskesiz otobuse binmek, markete gitmek yasak dedikten sonra parayla maske satisini yasaklayip, herkese maskesini devlet olarak biz vericez diyip 2 haftadir milleti maskesiz tutmuyorlar.
Burda devletin karaborsa olmasini engelleyip maske dagitma karari cok guzel bir fikir, fakat maskeleri dagitmadan, bu kadar kisiye nasil dagitabilecegini hesaplamadan bu karari almasi hatalidir. Maskesiz markete gidemeyen, maske satin alamayip devletten bekleyen adam isyan etmesin mi?
O kadar maske dagitmak tabii ki kolay degil, zaten o yuzden planlama diye bir kavram var. Once planlarsin, herkese ihtiyaci kadar maske yollayabiliyor musun bakarsin, yollarsin sonra karar alirsin. Karar alip sonra aa o kadar adam da yok maske de yok dersen de bi zahmet insanlar elestirsin.
Bunu yazinca da komik duruma dusen aslinda sen oluyorsun keske farkinda olsan.
Maske dayanmıyo askerı karmaskesı vardı agız tarafı fıltrelı gıbı bısıler var onu takıyom artık markete felan cıkınca aksamda yıkıyıp kurutuyom. Maskeden daha guvenlı hıssedıyorum
biz direk balkona koyuyoruz 1 gece, hanım şişeli kutulu olanları dezenfekte ediyor, Allah büyük yaptığımız hiç bir şeyin %100 garantisi yok...
tablo giderek yükseliyor ama duruma alışma oranımız iyi, 1 ay önce günde 5.000 hasta 125 vefat dense korkudan odadan bile çıkamazdık ama şu an aynen şehit cenazeleri gibi oldu, virüse bağışıklık kazanamadık ama 1 haftada 80 lerden 125 e çıkan vefat sayılarına bağışıklık kazandık, neyse mayısta bitecekmiş bayrama yetiştirecekler...
Bu akşam ümraniye çarşıdan geçtim tıka basaydı, yolda dönüşte baktım TEM'de avrupadan gelip Çekmeköy'e gitmeye çalışanlar otobanı tıkamış. noooluyoruz aw geçen haftadan bugüne ne değişti ortalık canlanmış dolmuş taşmış insanlar
Devlette enfeksiyon doktoru bir arkadaş 10 Nisan faciasının sonuçları 5-6 güne tabloya yansır diyordu, bugünkü rakamlarda da çok ani bir sıçrama yok. acaba mikrop kapanlar bunu kendine yediremediğinden hastaneye gitmiyor olabilir mi diye düşünmeye başladım.
pozitif olduğunu öğrenenin hastaneden kaçtığı ortamda çok mümkün geliyor kulağa
belirti gösterdiğinde ve risk grubunda değilse "aman şimdi gitmeyelim hastane karantina filan zor şeyler, geçer zaten benim yaşımdakileri öldürmüyormuş" diyen insan sayısı hiç ama hiç az değildir bence...
sadece yaşadığım ilçede, yakın çevrede karantinaya alınmış siteler ve köyler var ama rakamlara baktığımızda neredeyse sıfır...
ne demişti Joker?
her şey plana göre gittiğinde kimse paniklemiyor, plan korkunç olsa bile..!
her zafer acı ister...!
https://pbs.twimg.com/media/EVwqn9IX...jpg&name=large
bu ilaç zaten 1 ay öncesinden gündeme gelmişti, yeni bir ilaç bulduk gibi haber yapılmış, bu ortamda bir de şov yapan doktorlarımız ve bilim adamlarımız var...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)