Bizdeki ölüm sayılarını "günlere falan dağıtarak" verdiklerinden şüpheleniyorumİşte yazarken hep onu diyorum, hadi bizdeki rakamlara güvenmiyoruz, yok sayalım, dışarıda da durum böyle gibi sanki ama... Tabi onlar da duyduğumuz gördüğümüz kadarıyla.
Bi ara şu grafikleri şunları bunları paylaşıyorduk paso, oralarda bu mutasyonlarla birlikte aşırı değişimler var mı acep?
benim gordugum kadariyla Turkiyede su anda olay tekrar kontrolden cikmak uzere, bu kadar az teste bu kadar cok vaka cok acayip. Burda gunluk 1.5 milyona kadar cikti test orani, hasta sayisi 5-6 bin ve nisan 12ye kadar hala her yer kapali, nisan basi gibi de 50 yas altini asilamaya baslayacaklar, bugun 55 yas ustu iki arkadasimiz asi oldular.
Su anda avrupada ciddi anlamda asi savaslari yasaniyor, bu olayin tek cozumu asi, ne yapip edip asi bulunup yapilmasi lazim gerisi palavra.
ingiltere ile avrupa birligi baya birbirlerine girdi, ingilizler soz verdiklerinin 3te birini verdiler avrupa birligine, ilk once kendi ulkesini asilamaya calisiyorlar, ambargolar vs konusuluyor karsilikli.
Daily summary | Coronavirus in the UK soyle bir site yapti adamlar, gunluk tum verileri takip edebiliyorsun, mutasyon sonrasi asiri hizli yayilma doneminde olumler gunluk 1200e kadar cikti, turkiyede nasil oluyor da hep ayni kaliyor ***** aslinda...
zamaninda hepimiz gorduk, belediyelerin gecmis yillar ile olum istatistiklerini karsilastirdigimizda sadece istanbulda cikan rakam tum turkiyede aciklanandan fazlaydi...
cok dikkatli olmakta fayda var, havalar da guzellestikce herkes kendini iyice salacak, dikkat edin kendinize.
havalar da guzellestikce herkes kendini iyice salacak, dikkat edin kendinize.
Ramazan da geldi sayılır.Havalar bir tık ısınsın seyrelle cümbüşü ozaman abi.Valla milletin vurdumduymazlığından Haftaiçi ve cumartesi çalışıyoruz sabah 7 de çıkıp akşam 7 de eve giriyoruz.pazar günümüz var. Oda yasak.Ankara serbest istanbul yasak ne zaman patlıyacaz bilmiyorum.
İsrail'de neredeyse herkes aşılandı günlük halen 2-3 bin vaka çıkıyor(nüfusun yarısı aşılanmışken de 10 bin civarı çıkıyordu). Her gün 10-20 ölüm oluyor. Nüfus 8 milyon.
Diğer yandan İsveç var nüfus yine 8 milyon, en başından beri hiçbir şey yapılmadı, önlem karantina hak getire. Aşılamasına bakmadım ama İsrail olmadığı kesin. Burada ortalama günlük vaka 3-4 bin ve ölümlerde ortalama 20-25.
Bu veriler ışığında önlemlerin de aşının da abartıldığını düşünüyorum. Yine en önemlisi bağışıklığı yüksek tutmak gibi gözüküyor.
Bu arada önceki sayfalarda durumu ağır, ölecek denilen DİB dün taburcu olmuş.
Savaş MotorSports
Deniliyor ki Ramazan'da ufak çaplı bir kapatma yapılabilir, millet zaten yatıyor vs hesabı
@AlwaysFast,
Ben de onu düşünüyorum işte, yani ölüm oranı bu hastalığın halen belirli bir yüzdeyi geçemedi gibi, ancak aşı falan en azından ölümleri sıfırlıyor diyorlar. O açıdan gerekli bence.
DİB'in durumu dedikoduydu ya, muhalif merdivenaltı yayın organlarının temennisi idi sadece. Hoş, ben de adamı zerre sevmiyorum, ayrı konu![]()
41 ülkeden oluşan en yaşlı nüfusa sahip ülkeler sıralamasında İtalya birinci. Türkiye ise 40ıncı sırada. Pandemiden en çok etkilenen ülke, insanını en çok yaşa kadar yaşatabilmiş ülkeler. Yaşlı nüfusun ne kadar yüksekse risklerin o kadar yüksek.
41 ülkelik sıralamada 40ncı olarak neredeyse en genç nüfusa sahip ülkeyiz. İşte bu yüzden Türkiye deki ölüm oranları yüksek sayılır. Ancak vatandaşımıza sor, bir çoğu avrupa avrupa dediniz italya kırıp döküldü, insanını yaşatamadı der cahillikten. Oysaki insanının büyük bir kesimini 90+ yaşlara yaşatmış adamlar, daha ne yapsınlar.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
tek kriter asi ve onlem degil ki, insanlarin birbiri ile ne kadar etkilesimde olduklari, sosyal hayatlarinda birbirlerine ne kadar temas ettikleri bile onemli, genel olarak nordic ulkelerde zaten dogustan sosyal mesafeli yasiyorlar, el sikma opme sarilma, birbirine cok yakin durma, kalabalik yaratma gibi durumlar zaten pek yok, o yuzden rakamlar cok farkediyor.
genel olarak sicak iklimli ulkelerde daha got gote durma durumu oluyor![]()
Nüfus 8 milyon. Kimse bizdeki gibi birbirinin mabadının dibinde durmuyor. 8 milyon tüm coğrafyaya bir güzel yayılmış. Kimse bizdeki gibi üst üste yaşamıyor.
8 milyon nüfuslu coğrafyayı ve insanını 80 milyon nüfuslu coğrafya ve insanı ile karşılaştırıp...neyse. Tamam dediğiniz gibi olsun.
Bugün gidip test oldum sadece bel ağrısı ile pozitif çıktım. Bakanlık aradı filyasyon ekipleri çok yoğun olduğundan bu gece gelemezler yarın mutlaka gelirler diyip kapadılar telefonu.
Temaslı olarak izolasyonun 3. Günündeydim test sonucundan sonra başa sardık 1. Güne geri attı sistem beni.
Geçmiş olsun tekrardan, hafif atlatacaksınız gibi görünüyor inşallah. Bülent hocam siz de olmuşsunuz büyük ihtimalle...
Ben en çok babama şaşırmıştım, annem de benzer semptomlarla geçirdi, halsizlik ve ağrı başka bişey yok. Babam coronasavar çıktı ya, zatürre aşısı olmamış olsa asemptomatik süper yayıcı dede olarak dolaşacaktı herhalde![]()
Bu arada demin eşim Twitter'da okudu, Fransa yarından itibaren 4 hafta kapanmaya gidecekmiş. Çözüm müüü? Hala emin değilim, düşürdün sıfırladın, yine zıplıyor, aç-kapat-aç-kapat mı yapacağız paso ya? Bu iş nasıl çözülecek bilemiyorum valla.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)