İşler patates, totomuzun üstüne oturuyoruz.
Printable View
İşler patates, totomuzun üstüne oturuyoruz.
kargo firmasında kuryeyim.işlerin maşallahı var. evde kalıp canı sıkılan trendyol n11 hepsiburada ihtiyacı olsun olmasın alışverişinden geri kalmıyor :)
Virüsün Türkiyede ilk çıktığı günden itibaren 2 hafta sinek avladık ama bu son 3-4 günde rekor haftalarında ilk 10'a girecek satış performansı oldu.
Çok niş bir ürün satıyorum (tamamlayıcı dekoratif ürünler). Özellikle kendi web sitem ve trendyol çok coşkulu şuanda. Amazon TR, N11, GG, HB, Çiçeksepeti akmasada damlıyor. İhracat kısmı Etsy, Amazon (FR, DE, UK, IT) durmuş vaziyette neredeyse. DHL özellikle Avrupa'ya 24 saatin altında dağıtım yapıyor, şu karışıklıkta bile. Alan olursa kargoda sıkıntı yok yani.
Destek verdiğim, yardımcı olduğum bir kaç firma onlarında işleri fena değil şu ara
kesinlikle gıda sektörü yükselişe devam edicek
otomobiller sıfır km'lerle orantılı şekilde gene artacak
kapanan mekanlar açıldığı ilk dk'dan itibaren milleti söğüşleyecek
medikal ürünler ve kolonya dezenfektanların fiyatı eski haline gelmez ama gene popülaritesi kalmadığı için biraz düşebilir
asıl merak ettiğim işinden çıkarılan ücretsiz izine ayrılan insanlar bu süreçte ne yapıcak yada toplu gelen elektrik su faturaları çekilen kredilerin ödemesi gelince neler olucak insanların 1-2 senesi yıpranıcak gibi duruyor
Otomotiv üzerinden konuşmak isterim.
Mercedes'teyken bir projeydi. Yakın gelecekte muhtemelen bu şekilde olacaktır.
Satış ofisleri kapanacak. İşin satış kısmı online olacak. Ki zaten bu sisteme geçen bazı markalar var.
Teslimat ve bakım noktaları olacak.
Fatura tek yerden kesilecek, Pazarlık payı olmayacak. Tek fiyat tek yetkili satış noktası olacak.
Adrese teslim yada teslimat ofisleri olacak.
Ürün uzmanları olacak teslimatçılarda.Kendini bir adım öne atacacak olanlar e-mobilite üzerinde yoğunlaşanlar olacak.
Daha genişletebilirim konuyu ama işin özeti yukarıdakiler.
Bayi karlılıkları zaten düştü son dönemlerde.
Tam adet yapılacak dönemlerde darbesiydi, sıcak-soğuk savışıydı,depremiydi virüsüydü özellikle vergi artışı-kur artışı anasını ağlattı sektörün.
10 yıldır sektördeyim her türlü zorluk artık olağan geliyor.
Birde sektörde girişimciliğini yapabilecek varsa aranızda önerimdir :
Elektrikli araçlara yolda destek verebilecek mobil şarj araçları.
Örneğin: Vw Caddy benzeri ticari bir araç. Hızlu Şarj yada Yavaş şarj için gerekli ekipmana sahip.
Yolda kalan birisi olduğunda online ödemesini yaptığında yol yardımı çağıracak yerinde şarj edecek. Vs.Vs.
Yürüyecek ana sektörler ; IT,Sağlık,Tarım. Tabi bunların yanında ara sektörlerde yürüyecek mesela nakliye gibi. Nakliyecinin lastiğini satan, bakımını yapan kişilerde kazanç sağlayacak ama rakipler çok olacağından ara sektörlerde karlılık oranı düşük olacaktır diye düşünüyorum...
Bu dediğiniz her sektör için geçerli olacak bence yani yakın gelecek çok uzak değil e-ticaret her sektörde pazar payının %60-70 ini alacak geride kalanlar da avuçlarını yalayacaklar...
Mercedes'de nasıl olacak bilemiyorum çünkü müşteri lüks deneyimini deneyimlemek ister kendi fikrim. Halk markalarında daha olası çünkü fazla bayii ve personel barındırıyorlar ve beklentiler belli.
Tesla bunu çok uzun zamandır başarılı şekilde yapıyor. PSA ve Renault'unda projesi var demolarına başladı. Kawasaki de deniyor.
Fabrikanında işine gelecek arada dağıtıcı ve bayii olmayacak daha karlı satışlar gerçekleşecek.
Bayii karları devasa plazaların karları düştü artık borç batağına dönüyor. Servis ile dönmeye çalışıyorlar.. Hatta artık showroom'un yarısı direk 2.el'e bağışlıyor.
Dünyada bile %60-70'ler orta vadede anca gerçekleşir ama Türkiye gibi kargo şirketleri sıkıntı bir ülkede biraz daha yavaş gidecek bence. Bir trendyol kampanyasında tüm kargo şirketleri çöktü, 1 ay kendilerine gelemediler. Hatta mng hala kendinde değil.
Türkiye içinde düzgün bir kargo ağı kuran kazanır bence. Hatta bununla ilgili iyi bir fikir bile var kafamda. Aynı yada daha az kargo personeliyle daha hızlı doğru teslimat yapabilecek sistem yapılabilir. Tek soeunları paraya kıyıp az biraz yatırım yapamamak. Hepsiburada ve trendyolun kargo sistemleri kesinlikle bir alternatif değil. Sadece günü kurtarıyorlar.
kargocularda en büyük problem düşük maaş ama çok iş olması. bu düzelmediği sürece sistem düzelmez. birisi çıkıp yüksek maaş düzgün personelle iş kursa bu sefer diğerleri ile rekabet edemeyecek. bu çalışma koşulları, bu mesailer, bu yük ve bizim insanımızda da kolay para kazanma olduğu sürece kargocular düzelmez asla
Kargo sistemi Türkiye de aynı benzinlik gibi şube bazlı ilerliyor fakat genel olarak yurt içi kargo ve mng sektörde iyi durumda aras ve sürat baya kötü sistemleri kontrolleri bayilere yaptırımları vbg.
Fakat ben yine de o kadar kötü görmüyorum yakında amazon kendi kargolaşma sistemini getirir ve zaten UPS ile anlaşacağı için problem olacağını sanmıyorum pazar yükselip UPS-Amazon vbg. firmalar iyi hizmet verince diğer firmalar mutlaka düzeltirler durumu,
Hatta ben dünyada Türkiye'nin ilk 10 içerisinde olacağını düşünüyorum trendyol hepsiburada vbg hizmetler inanılmaz karlar yapıyorlar alibaba girdi piyasaya yani çok açık bir sektör e-ticaret.
e-ticaretle uğraşıyorum, uyku grubu ürünler üzerine.
insanlar eve kapandıkça satışlar yukarı gidiyordu ancak 2 haftadan beri satışları kapattım.
insanlardaki sağduyusuzluk bildiğiniz gibi...
Bence bu dönemde gıda, temizlik, kişisel hijyen ve sağlık malzemeleri dışında satışlar yasaklansın diyemem, ancak insanların kendiliğinden elzem ihtiyaçlar dışında alışveriş yapmaması lazım.
Evde canı sıkılan online alışverişe sarıyor.
Yazıktır kendini düşünmüyorsan kargo çalışanını, alışveriş yapılan firmada çalışan kişileri, o kargo firması ile mecburi olarak çalışması gerekenleri düşün. Nasıl kolay yayıldığını bangır bangır bağırıyor insanlar.
şahsen kimsenin vebalini almak istemem, böylesi günlerde kazanılacak paraya da ihtiyacım yok çok şükür, o yüzden çan eğrisi aşağı yöne geçmeden açmayı düşünmüyorum.
Türkiye e-ticarette çok çok erken bir dönemde henüz, pazar oldukça dar potansiyele göre. Yaşamakta olduğumuz dönem, uzun vade için 2 vites birden büyütecek hareketin başlangıcı şeklinde yorumlanabilir bence. Belli başlı platformların kargo firmaları/kurye üzerine ciddi yatırım yapacağını düşünüyorum.
İnsanlık tarihindeki en yaratıcı, gelişime en açık zamanlar savaş, salgın vb kaos ve afet durumlarının olduğu zamanlardır. Önümüzdeki 1 yılda, radikal değişiklikler ve yeniliklerle bir 10 yıllık atılım yapılır gibi hissediyorum bir çok alanda.
Otelcilik sektöründeyiz.
Bittik.
Saygılar.
Enerji sektöründeyim. Tabi ki bir miktar etkilendik ama calismaya devam. Onumuzdeki 4 ayi kurtaracak sekilde islerimiz devam ediyor.
Musteri ziyaret edemiyoruz ama skype vs dijital platformdan toplantilar, gorusmeler devam ediyor. Dun satis primi aldim cok sukur.
detay verir misiniz hocam
sezon açılacak mı? açılırsa ne zman açılacak açılmazsa ne olacak?
yani ülkenin en büyük döviz girdisi turizmde ama hükümet bu işi o kadar zamana yayarak çözmeye çalışıyor ki kendi bacağımıza sıkıyoruz gibi geliyor
bu arada erken rezervasyonlar ne durumda geri mi veriyorlar napıyorlar?
merhaba, bu konuda destek almak istersen ulaşabilirsin,
Lojistik firması sahibiyim, kendi konteynerlarım ve dorselerim var ama çekici hizmetini dışarıdan alıyorum,
Benim ile olmasada yönlendirebileceğim dostlarım var,
Abi sorun değilse hangi firma oldugunu özelden yazarmısın, sadece merak :)
Ben %70 demiryolu ve %30 roro çıkıyorum, şuanda görünen çok şükür bize Engel yok ama işlerdeki düşüş gözle görülür şekilde,
--
Varmı aramızda başka nakliye - lojistik işi yapan ?