İstediğiniz kadar kızın. Maalesef o kesim bu ülkeye başbakan olabiliyor. O yüzden cahillik mutluluktur! İstersen ordinaryus ol ama bir başbakan olamazsın. Cahilsen herşey olabilirsin.
Printable View
İstediğiniz kadar kızın. Maalesef o kesim bu ülkeye başbakan olabiliyor. O yüzden cahillik mutluluktur! İstersen ordinaryus ol ama bir başbakan olamazsın. Cahilsen herşey olabilirsin.
13 sene eğitim hayatım oldu.
Türkçeyi düzgün konuşamayan öğretmenlerim oldu. İngilizce öğretmenlerinin ingilizce konuşmaması gibi ;l)
Trajikomik bir durum.
bir süre çalıştığım yaşıtım arkadaşın yazdıkları.
montaç - montaj
sitreş - streç
kumaşşı - kumaşçı
lağzım - lazım
2tane çocugu var yakında ilkokula başlıcaklar.bunları nasıl yazdığını soruyorum boşver kanka ben öyle anlıyorum diyor.
bu tarz yazı yazan adamın bence ciddi bir iş yapabilmesi bence imkansız tabi karşısındaki doğrusunu biliyorsa.
Kısa bir anı paylaşayım.
Lise son sınıfta ilk dönem teşekkür aldım.
2. dönem edebiyat hocamız değişti. Kendisi çok ağır Karadeniz şivesiyle konuşuyor, çoğu söylediğini anlamıyorduk.
Herkesçe bilinen Araba Sevdası romanını Akraba Sevdası olarak anıyordu. (Durum dil sürçmesi falan değil, adam romanı daha önce duymamış. Bir yerden okuyor ve yanlış okuyor)
Kendisini düzelttiğim için derste biraz atıştık ve bir seneme mal oldu.
Kendisinin bir kez de buradan taa (bilinen spor gazetesi)
Anım bu kadar.
Teşekkürler.
Gördüm ve artırıyorum :D
Yazım ve söyleyiş yanlışları yanında bir de yakın sesli/anlamlı sözcükleri karıştıranlar, birbirinin yerine kullananlar var : anadil/anadili, yazım/yazın, basım/basın, yayım/yayın, ayrım/ayrıntı, azımsamak/küçümsemek, neden olmak/sağlamak...
Eskiden bu konuda ukalalığa varacak derecede acımasızdım.Birkaç yıldır takılmıyorum o kadar. Özellikle "en az çaba yasası"nın hakim olduğu konuşma dilinde çok da takılmamak lazım.