Tesekkur ederim bilgiler icin.
Printable View
Abimde 207 SW var, dizel ve cam tavanlı falan.
Bagajı bulaşık makinesi alıyor, bagaj için alacaksanız buna göre değerlendirebilirsiniz.
Çok bulunan bir model olmadığı için yetkili servisler stok tutmuyor. Bir de parçaları pahalı, mutlaka kasko yaptırın alırsanız.
E39 E36 gibi modellerden sonra bize şehir içi için sert geldi açıkçası. Yüksek ve yük konulabildiği için belki de normaldir bilmiyorum.
Uzun yolda konfor problemi yok. 2000 km uzun yol ortalaması full klima ile 5 litre civarında geziyor.
Verelim üstadım :)
https://i.hizliresim.com/GdH09Z.jpg
audiler eski ve yorgun duruyor. 2.5 tdi v6 bunlardaki transporterlardaki düz 5 silindir. transporter daki motorun sıkıntılarını herkez biliyordur. keza 2.5tdi v6 içinde bakımını yapacak arkadaşını dinlesen iyi olur triger kayışlı ve değişimi için ön taraf komple sökülüyor. (tampon,panel,radyatörler, farlar tampon barı vs)
inan onu hiç bilmiyorum 2.0 atmo motor pek üzeceğini sanmam, c5 kasa a6 allroad quattro 2.5 tdi v6 tecrübe ettik bizi üzmedi büyük bir sorun çıkarmadı fakat üzmeyeceği anlamına gelmez ki biz 2. sahibinden almıştık araç güzel bakılmıştı bizde güzel baktık ve güzelde harcadık üzmesin diye bakımlarda vs.
Hayırlısı olsun tank gibi arabadır. çoğu yeni tenekeden rahat edersin.
Bugün itibari ile benim variant @aykutsafakyaman a hayırlı olsun :)
Allah utandırmasın kazasız belasız binsin inşallah.
Arkadaşlar selam
Adana dan gidip aracımı aldım.
2004 Model Audi A6 Avant 2.0 Multitronic (Lpg) 199.x00 km'deydi aldığımız . Döndüğümüzde 200.700 oldu :)
@Coupe2836 arkadaşımızın kardeşinin arabasıydı.
Araç 199.000 kmdeydi. 172.000 km ye kadar servis kayıtları güncel .
Son sahibi 3.5 yıldır kullanıyor. O özelde bakım yaptırmış.
Aracın bir çok yerinde boya var (Tavan ve ön 2 kapı hariç). Macun çok fazla yok.
İç kondisyonu düzgün, hatta 16 yaşa göre çok iyi durumda.
Lpg ile ilgili ayar yapılması gerekiyor. Çalışır çalışma 10 sn içinde benzinden lpg ye geçiyor. Buna ayar yapılması gerekli. Lpg arada arıza işareti yakıyor.
Araç zaten boyalı olduğu için kozmetiğinde gözüme batan hataları tekrar boyatacağım bugünlerde.
İlk iş olarak kaput, ön 2 çamurluk ve ön tamponu yeniden boyatacağım.
İstediğim kıvama gelsin araç konusunu açarım ayrıca.
Ama alacak ve düşünenlere önerim. Aracı kullandığınızda şu hissiyatı veriyor: Ben 16 yıl önce çok iyi bir arabaydım,şuan bir çok yeni arabaya taş çıkartırım :)
Kalite algısı çok iyi araçta.
https://i.imgyukle.com/2020/09/16/xZszoj.jpg
Yakin zamanda , pasta cila , cam filmi ve son olarakta jantlarda degisiklige gidecegim. Suan uzerinde 235 50 17 ler var. Siyah jant önerisi olan varsa sevinirim.
Şöyle yardımcı olayım.
https://i.imgyukle.com/2020/09/17/xbGjJ1.jpg
Çok teşekkür ettim :)
Arabanın boyalı olması kimisine göre büyük dert :) bana göre beğenmediğin yeri tekrar boyatma özgürlüğü :)
Ben de eskiden kaza boya durumlarına hiç takılmazdım. Fakat bir gün boyasız olan arabamla kaza yaptım yetkili serviste bir çok şey değişti. Bilerek yetkili servise verdim adam gibi yapılsın diye ama bir sürü eksik vardı ve boya işçiliğide kötü durumdaydı.Adamlar kapı içi izolasyonu bile unutmuşlar. Her konuda olduğumuz gibi bu konuda da düzgün işçilik olmadı. O günden sonra dedim bir daha boyalı kazalı araba almam, alırsamda en ufak civatasını kontrol ederim.
Yetkiliye araba toplatmak ölüm.
Damat SL ile kaza yapmıştı, araba güya çok güzel toplandı "ünlü" Mercedes servislerinden birinde, efendim çok güzel olacak, efendim siz hiç merak etmeyin, ulan sanayiden boktan iş yapmayı nasıl beceriyorsunuz.
Arabayı güya tanıdık işi şeklinde teslim ediyorlar "hazır, süper oldu" diye, kazada patlayan camlar olduğu gibi koltukların, fitillerin arasında, sağ koltuk ileri geri hareketleri yaparken takır tukur ediyor, bilmemne çalışmıyor falan. Gidip kafalarına attılar, tekrar yapıldı verildi.
Başka bir arkadaşın da boyanan Honda aracı akşamın bi darında teslim etmeye çalıştılar, arkadaş kızdı, akşam karanlıkta araba mı teslim edilir diye. Yanlış hatırlamıyorsam onlarda da sigortacı mı ne tanıdıktı, açtı söyledi, sabah bakacağım boyada hata görürsem geri gönderiyorum, getiren arkadaş aynen alacak gidecek dedi. Tamam dediler, tabi sabah bi kalktılar boya farklı renk resmen. Arabayı eşşşşşşşşşşşşşşşek gibi alıp, adam gibi boyayıp tekrar getirdiler.
Bunların hepsini yapan "Yetkili" servis.
Ben 7 yıl Derindere de hasar danışmanlığı yaptım. Kendi görüşlerime göre açıklayayım.
Kalifiye eleman bulmak zor buluncada istediği parayı veremezsin çünkü içerde çalışan diğerleri bunu duyunca ortalık karışıyor.
Adamı buldun parayı verdin tıkır tıkır çalışıyo işler on numara çıkıyo bakıyosun geliyo ben gidiyom istifayı veriyor. Bi bakıyosun rakip bayide işe başlamış.
Bunların dışında distribütör yedek parça kotası koyar düzelebilecek çamurluk değişir. Hiç uğraşmazlar. Zaten çamurluklar falan artık 0,5 saçında altında ısıtmaya gelmiyo alüminyumdan hiç bahsetmiyorum bayilerin hepsinde onarım kiti var çünkü ana üretici tüm dünyada onarılabilir diyo ama bizim distribütör onarma parça sat diyo.
Bide bizim ustalarımız ağzına sigara alıp çalışmayı severler. Yetkili de yasak tabi. Mesai saatleri belli 10 da işe gelmek falan olmaz parası kesilir.
Böyle böyle el melekesi iyi olan ustalar sanayilere kaçıyorlar. Meslek liseleri yerine imam hatip dayatması da artınca iyi bitirdiler sektörü.
Bundan 2-3 yıl önce @SULTANOGLU ile konuşurken 5-10 yıl sonra doğru dürüst boyacı kalmayacak bu işi yapan çok para kazanacak diyorduk. O günler yaklaşıyor.
Boya tutturma olayını alırsın boyayı bi ışığa çıkıp arabanın üstünde bakarsın renk kartelası yaparsın kendine. Ama yetkili de bilgisayara boya kodunu girip basıyorlar boyayı bişey diyemem çünkü adamların muaelinde o yazıyor.
Yetkilide ki kalitenin düşmesi genelde bunlara bağlı daha da bi dünya şey yazılır altına.
Yetkili servise güvenmeyin arkadaşlar, Türkiye'de yaşadığımızı unutmayalım.
Çok sevdiğimiz üç harfli markanın bir yetkili servisi, yeri geliyor arabayı sanayide boyatıyor.
Çok sevdiğimiz, sorunsuzluğuna güvenilen, altı harfli japon markasının bir yetkili servisinin sahibi, çalışanlarına "bu parçayı ezin, bunu çizin" talimatları veriyor.
Özel servis çok mu iyi, değil. Boyadım der macun sürer, fotoğraf çektikten sonra siler. Vs vs uzuyor gidiyor böyle :)
Babanızın oğlu değilse, oturup onarım aşamalarını takip etmiyorsanız kimseye güvenmeyin.
Hocam çok doğru da, 20 senedir mi böyle olur bu iş?
Ancak tüm bunlar, nedenler şunlar bunlar bence yeterli sebep değil, yetkililerin iş yapma ahlakı da bence sıkıntılı, hatta *** atılan sanayiden daha da sıkıntılı. Çünkü tüketici bilinçsiz. Türkiye'de birçok marka bunu bilerek istediği gibi at koşturuyor. Sırf otomobil değil, cep telefonu da böyle, bilmemne de böyle, insanlar "insan gibi" muamele görünce şaşırıyor, "oaaaaaaa Apple'ın servisi manyak, telefonu değiştirdiler" diye. Amazon sıkıntısız sorunsuz iade alıp 2.gün parayı yatırınca "aaaoooaaaa Amazonnnnnn" diyoruz...
3 marka araba kullandım, babamınkileri de sayarsak 5 oluyor. Yahu hiçbirinin mi "yetkili"si iyi olmaz.
Çok "kurumsal" görünen BMW-Mercedes servislerini de biliyoruz, görüyoruz, öyle komedi işler yapıyorlar ki. Doğuş vs zaten en bombaları. Bunlar servis manueli bilmemne ile de açıklanamaz ki, bariz kötü niyet var.
Hadi bunları geçtim, Subaru, Volvo bilmemne gibi araçlarınkiler de böyle. Yahu bi taneniz düzgün olsun, düzgün iş yapın... Yok. Ya carlayacaksın, ya mahkeme bilmemne diye uğraşacaksın.
Sanayiye giden adam yine biraz daha bilinçli, usta şurasını şöyle yapalım burasını böyle yapalım diye geliyor. Kazıklanan yine kazıklanıyor da...
Dediğin gibi hocam, yazacak edecek çoook şey var.
abi doğru yazmışsın. Burada yetkili servis konusundada şunu demek istiyorum boya konusunda özellikle ciddi eğitimelr veriyoruz, renk okuma cihazları, boya formulunu çıkartıkları sistem, renk kartları, aklınıza gelebilecek renk tutturmada işlerini kolaylaştıracak herşeyveriyoruz ve cidden emin olun bunu kullanan servis kadar kullanmayanda var. Kişisel olarak çalıştığım birebir ziyaret ettiğim servisler hepsi hakkaten çok güzel noktalardaydı. Türkiyede boya olayı acayip bir fobi olduğundan en büyük sorumluluk o adamlardaydı resmen. renk konusunda yorum yapmayacak dünya üstünde bir kişi varmı? arabadan en anlamayan bile rengine bakıyor, bu yüzden emin olun çoğu yekilide özellikle bizim çalıştıklarımızda adamlar bu işi düzgün bir şekilde yapıyorlar.
Fakat gel gelelim bu pembe dünyanın öbür tarafında hiç mi yok bir yamuk? var amk. Ulan smartı boyatmaya yetkiliye verdi kardeşim adamlar kapısını yırttı arabanın :D sökerken yırtmışlar plastik olduğundan. yaparız demişler ederiz demişler bom *** iş yapmışlar. yani adam istediği kadar yetkili olsun içeride işi yapan ustanın o gn keyfi morali düzgün değilse bir *** olmaz.
Oğuzun dediğide çok doğru, abi adam bu işi olabildiğince düzgün yapıyor fakat arabayı toplayan adam o camları süpürmeyip almıyorsa yada atıyorum parçayı takarken çiziyorsa başkası yüzündne 3 aylıp primi yanıyorsa. kaçıyor gidiyor başalrım işine diyor, kendi servisini boyahanesini açıyor.
son olarak bir türkiye gerçeği daha söylemek istedim. Dünya üzerinde istediğiniz ülkeye gidin hiç birinde tek parça rengi bu kadar turruran bir millet göremezsiniz. Bu normal boya uygulama süresince metalik renklerde neredeyse yok. MEtalikse renk sana derlerki yan parçaya aktararak boyayı tuttur. Tek parça yapabiliyorsan o rengide ayrıca alıp elini öperler adamın. O yüzden ustalarımızın kıymetini bilelim :) Dünyada Nereye giderseniz gidin yan parçaya aktararak boyayı tuttururlar. Bunu Türkiyede adamın boyanmamış parçasına yaparsan o boyacıyı vururlar :) söyleyeceklerim bu kadar :D
Sen işini 4*4 lük yap. Ekipteki herhangi bir personel gönülsüz çalışıyorsa o iş verimsiz oluyor.
Misal bir gün müşterimizin G serisi aracını özel bir onarım işlemi için farklı bir bayimize sevk ettik çekici ile. Onarım 4*4 yapıldı. Çekici ile onarım sonrası müşterinin adresine sevk edildi.
Serviste aracın sunroof u açıkmış.
Kuş pislemiş sunroof tan içeri.
Aracı çekiciye yükleyen arkadaşın görmemesi imkansız.
Sunroof ı kapatmış. Aracı yükleyip adrese bırakmış.
Sonrası kıyamet tabi :)
Bu işler ekip işi ekipteki 1 bozuk adam tüm memnuniyeti *** ediyor.
2.0 tdi b6 passat variant hakkında düşünceleriniz nedir arkadaşlar ? otomatiği nasıldır ?
Focus wagon icin dusunceleriniz nedir ?
Model yazmayi atlamışim cok ozur diliyorum.focus 3.5 kasa dizel modeline bakmaktayim
Vagon kardeşliği :)
https://i.hizliresim.com/vkS1oG.jpg
1.Nesil Fabia ile aranızdayım. 2005 Combi olarak geçiyor. Bagaj hacmi gayet tatmin edici. En kısa zamanda fotoğraf yükleyeceğim.