Abi o değil de, aynı model f20 artık o paralara; hatta üstünü yazan var :)
170e f30 vereceksen yabancıya gitmesin Bulent abi :)
Printable View
bizim telegram grubu galerici grubu(ekonomi olan değil diğeri) gibi oldu maşallah herkes sürekli araba alıyor satıyor soruyor paslaşıyor vs..
mal fiyatları aşırı değerlendi ben bunun bir politika olduğunu düşünüyorum şimdi kimse peynire süte gelen zammı konuşmuyor herkes evinin arabasının ne kadar arttığını konuşuyor herkese suni bir zenginlik sunuldu
Artıyor da, bu zenginlik artışı değil ki.
Yani tamam atıyorum bir konut şu kadar yılda bu kadar değer kazandı vs hesabı yapılabilir de... Şu piyasada 700 bin TL'lik evin "şerefsizlikle" 900 bine yükseltilerek satılmaya çalışılması, "abi senin ev de ne değer kazandı beeee" olmuyor ki, "ne sucuk yapmış be" der gibi :D
Hele ki araba işi tamamen böyle.
Arkadaş diyor ki geçende, sen arabayı kaça almıştın, 80'e... Şimdi ne ediyor diyor, valla dedim bu piyasaya göre 160'tan ilanı açarım, 200'e kadar yolu var, artıra artıra giderim dedim :D Vay anasını diyor, 2ye katlamış, ne güzel falan diyor. Ya dedim mal mısın nesi güzel, bunu satsam sıfırını bir daha alamıyorum, almak için bi 100 bin TL daha koymam gerekiyor, bir de aldığın ne, B sınıfı araba... Hıııııı diyor. Hııııı tabi...
Tüküreyim öyle zenginliğe :D
Bu gidişe bir yön verilmezse Küba gibi olacağız. Eskileri boyayıp, tamir edip bineceğiz. Gerçi şöyle birşeyim olacaksa ben okeyim duruma :D
Austin Healey 3000
Buy used austin healey 3000 black car in agramonte in matanzas - autocubana
Diğer taraftan sıfır araca ulaşmanın zor olmasının gözlemlediğim tek olumlu tarafı, insanların eskiden olan boya takıntısını aşmaları. Artık çoğu kişi için boyadan çok kondisyon önemli. Yani olması gerektiği gibi.
Yani anlatamadım, buna inanan kanan varsa vay haline.
Aslında belli bir yıla kadar yine alım gücümüz iyiymiş. 20'ye 207'yi satıp kredi çekip 57'ye Giulietta'yı almıştım. Ödeme kısmı çok zorlamamıştı.
Giulietta'yı satıp 500x'i aldık, kredi miktarı yine aynı oldu ama faizi taksiti şusu busu daha yüksek, "yıllık maliyet oranı" :) Hadi bunu da kurtardık diyelim. E şimdi? Sıfırını almaya bi araba daha koy.
Ama doğru, kanan varsa vay haline diyorum da, insanlar hala bayiye koşuyor.
kübaya ben okeyim hiç itiraz etmem
adamların hayatında dert yok
arkadaşlar çoğumuz kübayı resmen yaşıyoruz zaten. galeride araba bulunamayan dönemde 1995 model arabalara 50bin fiyat çekiyorlar.
yokluk tanımı sübjektif bir tanım, kimine göre bayide 0 araç olmaması yokluk kimine göre çocuğuna okul pantolonu alacak parasının olmaması yokluk
Bu biraz da salgın sürecinin, arabanın gerçekten "ihtiyaç" olduğunu göstermesinden de kaynaklanıyor.Yatırım kafasıyla bakınca boya vs. kriter oluyor ama ihtiyaç olunca kondisyon odaklı olmak mantıklı.Bir de insanlar artık o kadar çok yalan söylüyor ki alıcılar "Yeter ki doğru söylesin;kazası,boyası kabulüm." noktasındalar.
Anlam veremediğimiz bir tüketim çılgınlığı var araba piyasasında.
Müşteri normal bir vatandaş. 8-5 çalışan bir memur misal. Benden 250 ye aldığı arabayı aldığı günün akşamına 280 e ilana atıyor.
Yada 380 e aldığı arabayı 420 ye ilana giriyor fotoğraflarıda bizim aracı müşterilere gönderdiğimiz showroom yada stok deposunda çekilen fotoğraflarla. Hiç zahmet te etmiyor yeni fotoğraf için.
Neymiş 0km olmadığı için Yüksekten satacakmış.
Kıtlık zamanı pirinç,un, yağ stoklayıp satıyor sanki.
İlanlardaki 0km sen pahalı olan arabayı alanları da anlamıyorum çok garip durumlar.
Bu bilinçsiz tüketicilerden de kaynaklanıyor bu piyasa
Batışın resmî bu. Yarınlar yokmuş gibi bir alışveriş ve borçlanma var. 1-2 seneye büyük kriz baş gösterir bence.
Milletimiz akıllanmış.