-
@Ronin_ @K0213 @Ome_RS @makif84 çok teşekkür ederim cevaplar için..
gelen ustaların orantısız rakamları biraz canımı sıktı , biri abi 4 bine yaparım derken öteki 9bin dedi.
arada bu kadar fark nasıl olur ? yapılacak iş belli.
bir kaçta dolap işim var hepsini paket halinde yapacak biri ile görüşeceğim dekorasyoncu / mimar biri ile..
dediğiniz gibide biraz bekliyeceğim eylül ekimi..
@K0213 abi senle irtibatta olacağım notumu aldım
-
Abi öncelikle kolay gelsin, ben bu ay içerisinde tecrübe ettim valla insan çıldırıyor. Yazlık evin banyosunu en baştan yaptırdım. Hafta içi iş güçten dolayı kalamadığım için pazar günü istanbula dönerken kendilerine anahtarı bıraktım. Banyo incelendikten sonra kendisi 3 günlük işi var demişti, eyvallah dedim bir tek hafta sonları cuma gününden gelebildiğimi ilettim.
Bu süre zarfında ustanın iki güzel sözüne güvendik herhalde hiç aramadım sormadım Cuma yola çıkacağım bir arayım dedim adam demez mi pazar günü gelmiyor muydunuz diye tabii şok oldum hop ordan gitti bir hafta sonu. Pazar günü görmek için git gel yaptım bir de ne göreyim söylediğim hiçbir şey olmamış. 1 saat yok öyle dediniz yok böyle demedik tekrardan derdimi anlattım.
Örneğin usta diyor ki hiç oraya olur mu öyle şey... Ya arkadaşım sanane banyoyu istediğim gibi yaptırıyorum sana mı soracağım neresi nasıl olacak diye sen bana fiyat biçmişsin ben bunu kabul etmişim bırak senin zevkine göre değil de benim istediğime göre olsun, kullanacak kişi benim.
Tekrardan anahtarı bıraktım, 1 hafta daha bekledim. Bu sefer işimi şansa bırakmadım sürekli darladım fotoğraf vs istedim. Hafta sonu gittim bu sefer tam olmuştu daha doğrusu olduğunu sanmışım, ücretin geri kalanını kendisine teslim ettim. Pazar günü dönerken ne göreyim duşa kabinde bir çatlak var kör noktada öyle güzel de kamufle etmiş ki anlatamam. Niyeti kötü olduğu o kadar belli ki üstüne bir şey mi ne sürmüş yoksa ihaleyi bize bile yıkabilirdi :)
Haftaya şimdi tekrardan gelecek, sadece bir banyo için 1 ay süremi çaldı.
Ben ilk defa tecrübe eden biri olarak şunu söylemek isterim sürekli yaptığı işi takip etmek, adamın tersine gitmemek ama yoklamak gerekiyor sanırım. Sağda solda gezip usta aramak kumar oynamak gibi.. Şahsen ben aynı ustaya olduğum yerde o işi yapacak usta kalmasa bile uğramam daha...
Referanslı bir yer bulabilirseniz çok iyi olur ve kesinlikle ücreti peşin olarak vermeyin.
Umarım gönlünüzce olur, bol şans :)