E-ticaretin içinde biri olarak Dropshippingi parlatan arkadaşa bir kaç soru sormuştum zamanında. anında tüm platformlardan engellemişti. İşin risklerini, bazı yasal zorunlulukları hiç anlatmıyor. Tek amaçları eğitim, 2 dandik yazılım veya eklenti itelemek. İnsanlara sadece duymak istediklerini yani kolay para nasıl kazanılırı anlattıkları için dinleyeni çok oluyor tabi.
YouTube da bunu yapanlardan biri daha var. Ortağı yakın bir arkadaşımın abisi. 7-8 eyalette devasa depoları olan çok büyük sermaye gücüne sahip insanlar. Kendileri dropshipping yapmıyorlar ama sanki parayı o şekilde kazanıyor gibi anlatıp rakam paylaşıyorlar.
İşin risklerini, yasal durumları, pazaryeri kurallarını, oluşabilecek aksi bir durumda karşılaşacağın zararları, riskleri anlatan yok. Sıfır riskle ticaret ve kolay para vaadediyorlar.
Yeni bir eğitim satmaya başlamış hele birisi. Yüzbinlerce ürün, büyük bir risk, küçük bir kar oranı. Haftalık 2000 doları bu riske göre güzel bir paraymış gibi pazarlamaya başladı şimdide. Operasyonel yükü üstlenip 50 ürünle günlük daha fazlasını yapmak anlattığından daha kolay.