Edit yok;
Ayrıca 1080p oynamana da hic gerek yok.
4:3 sec; en boy oranı monitorune en uygun olan ve en dusuk cozunurlugu sec. 1 günde alısırsın.
Alısınca da daha rahat oldugunu göreceksin :)
Printable View
Edit yok;
Ayrıca 1080p oynamana da hic gerek yok.
4:3 sec; en boy oranı monitorune en uygun olan ve en dusuk cozunurlugu sec. 1 günde alısırsın.
Alısınca da daha rahat oldugunu göreceksin :)
abi ne gerek alayı aynı boşver :)
bak bi önceki pc'm K işlemci idi kasada sadece 5 tane şundan vardı , tabi o zzaman bunlar 40 liraydı
AKASA "Viper R" 12cm Yuva icin 14cm S-Flow Yuksek Performanslı Se Fiyatları ve Ozellikleri
3 inlet 2 eksoz ile yazın 30 derece sıcağında yükte 60 dereceyi geçmiyordu ;)
abi sorunun cevabı burda.
ramler radyator ve fanın kasa üstüne yerleşmensine izin vermiyordu.
bende tam oturmasın gereken yere değilde kasanın sol paneline yakın yere aldım.
https://i.hizliresim.com/bynPM7.jpg
https://i.hizliresim.com/AEKlt2.jpg
Sıvı soğutmadan vazgeçmiştim ama hediye olarak geldi. Thermaltake TH240 ARGB SYNC
Üste koymaya çalıştım, RAM'lerin RGB'lerine çarptı. Mecburen öne koydum ama beklediğimden daha iyi oldu. Kasanın kendi ön dizaynını hiç bozmadı, resmen gizli bir şekilde duruyor.
Kasanın önünde 3 fan vardı, 2'sini çıkardım ve sıvı soğutmanın fanlarını taktım
Çıkardığım fanları da tepedeki 1 egsos fanının yanına +2 egsos olarak koydum. 1 egsos da arkada var.
Şu an durum;
Önde yukarıdan aşağı 2 tane radyatör önünde içeri üfleyen fan
1 tane en altta disklere doğru içeri üfleyen fan
3 tepede dışarı üfleyen
1 arkada dışarı üfleyen
Sorum şu ki; sıvı soğutmanın radyatörünün önündeki fanlar bu şekilde içeri mi üflemeli yoksa dışarı mı üflemeli?
içeri üflerse kasa içi sıcaklığını tahliye edecek 4 egsos fanını unutmayın
Bu arada 2. soru;
Pompa elektrik kablosunu "pump fan" yazan yere
fan elektrik kablolarını sys 3 ve sys 4 'e taktım.
Pompa kablosu doğru yerde mi yoksa cpu fan yazan yere mi takmalıydım?
abi çok egsoz var , 3 inlete 1 egsoz kafi.
sende şuan 3 inlet 4 egsoz var anladım kadarı ile.
sen o tepedekiler yönünü değiştir.
yada önde radyotöre 2 inlet , tepede 2 inlet arkaya 2 egsoz en sağlıklısı.
pompayı cpu fan' takmadığın halde alet açılıyorsa sıkıntı yoktur. ama anaartlarda genelde cpu fan'a birşey bağlı değilse , biosta takılı kalır.
Başka derdim çıktı
sesler yok..
Monitör hoparlörlerini seçersem ses geliyor ama normal hoparlörlerden ses gelmiyor.
Sıvı soğutmayı takarken sagı solu söktüm, toz aldım.
Bi entegre vs mi kırdım acaba
Hiçbişi açık değilken tiz bir ses, hafif bi hışırtı var hoparlörlerden gelen.
Nasıl test ederiz, nasıl çözeriz?
Monitör DVI ya da HDMI'dan alıyordur da onda da yine ses kartı kontrol ediyor bir şey kırılmış olsa hiç gelmez diye tahmin ediyorum.
Kabloları ve ses sürücüsü üzerinden ayarları kontrol edin, bazıları yanlış seçilmiş olursa, 2+1 yerine 5+1 seçince mesela, sapıtabiliyor.
Anakart üzerinden değil kasadaki ön panel üzerinden alıyorsanız o zaman ön pnale anakart bağlantısına bakmak gerekir, o çıkmış ya da gevşemiş olabilir.
En kötü ihtimalle monitörde aux girişi varsa hoparlörü ona bağlayıp da kullanabilirsiniz.