@c20let için yazdım
Printable View
@c20let için yazdım
Taigo gerçekten 1.825 mi yahu :D
Tesla ve diğer elektrikliler hakkaten bedava o zaman ben hiç bakmıyordum fiyatlara.
21 troc için ankarada 1850'den ilan var. komşum sıfır troc life aldı fiyatını soramadım daha acısı geçmemiştir ayıp olmasın adama diye.
Yahu 2021 Mart çıkışlı 35.000km de full paket Troc var satayım o zaman onun yerine de Tesla alayım ahahah paralara bak millet delirmiş.
Haziranda Troclar gerçekten ucuza satılmış.(bugünkü fiyatlara ve piyasa koşullarına göre) Temmuzda r line troc 2250, life ise 1880 civarında fiyat veriliyordu.
Troc, tcros ve taigo satış adetlerine bakarsanız her biri son 3-4 aydır ortalama 3-4 bin adet bandında satıyor. Elektriklinin popülerliğine inanmayan yahut şarj imkanı ya da zamanı olmayan ciddi bir kesim mevcut.
O kesimden birilerine 2 milyona satayım ben Troc'u seve seve kullansınlar B segmenti mis gibi SUV :hehe:
2023'te tesla long range sıfır aldım halen biniyorum. Geçtiğimiz aylarda babama araba alacak olduk, sıfır tesla 1800 küsurdu *****, aklımın ucuna bile getirmedim gidip 1700e boş Corolla aldık, çok da memnunuz. Babam kafasına esiyor memlekete gidiyor, adama zırt pırt şarj edeceksin, uygulama indireceksin, akşamdan şarja takacaksın bilmem ne desem bana bir bakışı yeter. Gerek yok:) Büyük konuşmayayım da ben de tek araba olarak bir daha elektrikli almam, en fazla toyota hibridi öyle phev, elektrik falan uzak olsun aman.
Valla benim de kafama tabanca dayasalar gidip 1700 e dolu boş fark etmez corolla almam. İki aracım var günlük kullandığım ikisi de elektrikli. 3 saat 20 dk da İstanbula gidiyorum Tesla ile İzmirden daha ne olsun.
Ama tabii ki herkesin koşulu hayatı vs farklı. Benim hayat tarzıma tam oluyor kimine de hiç uymaz. Belli bir yaş üzerine evet uymaz ama 70 yaşında bir sürü elektrikli araç kullanıcısı da var.
Ama sonuçta kıyaslandığında sadece vergiden dolayı saçma fiyatlara da araba almak bana çok mantıksız geliyor günümüzde.
Teslanin yasli insanlar icin en zorlayaci kismi elektrikli olmasindan ziyade ( oda ciddi sıkıntı tabi ) ic mekanin fazla elektronik olmasi vites bile ekrandan olunca eskiyen devreler yaniyor :D yaninca sinir sistemleri alt ust oluyor :D
Bu nesil cep telefonunu bile cozeli ( cozemeyeli de denebilir )kisa zaman oluyor
Hayir babamdan biliyorum da ondan :D
Teknolojiyle aram kötü değil. Ama ben de bir ekranda her şeyin çözülmeye çalışılmasından rahatsızım. Detaylar ekranda olmalı ona okey. Ama klima ayarları, cam buğu vs tuşlu olmalı,gerçek silecek kolu olmalı, torpido tuşlu olmalı. Yahu önümde ani fren oldu orta konsolda dörtlü tuşu arıyorum istemsiz. Tavanda dörtlü mü olur? Yıllarca ergonomi diye kafa ütüleyen test editörleri bunları hiç görmüyor nedense. En önemlisi de silecek ve park sensörü olmalı, öyle kamera ile olmuyor. Elon efendi çok kazanacak diye yapılıyor bunlar iyi bir teknoloji olduğundan değil.