Konu dışı gibi olacak ama yapacak bir şey yok. Bold'ladığım yer için örnek göstereyim. Örnekler çoğaltılabilir. Neredeyse tüm yetkili bayilerin 2. el departmanlarında sıfır km diyebileceğimiz plakalandırılıp satılan araçlar var. "Abi bana 2 tane Megane geldi sendeki Civiclerle takas yapalım" telefonu yeter şunun için. Bir tane rastgele bayiden örnek vereyim. Bir otomobil firmasının servis ve satıcısı.
sahibinden.com Hata Sayfası
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...70037188/detay
Bir tane bayinin sahibinden hesabındaki ilanlarında paylaştığı sıfır km araçlar :)
OYDER Başkanı TV'de "herkes otomobil satıcısı oldu" diyerek mevcut durumu değerlendiriyor ama sıfır araç bulunmayan yetkili satıcılarda fahiş fiyatlı, plakalanmış 0 km 2. el aracın ne işi var diyemiyor.
Birde satış için takas şartı arayan bayiler var. Geçenlerde mercedes konusu açılmıştı hatta oradada ilan paylaşmıştım. Bayi ilanda "-ARAÇLARIMIZIN SATIŞINDA TAKAS İŞLEMİ ŞARTI VARDIR-" yazmış.
Belki ilk aracını alacak gelen müşteri.
Yada adamın 90 model tek kapı samara'sı var. Bayi o aracı sahibinin piyasada satabileceği fiyattan sayacak mı?
Saçma sapan işler...
Türkiyedeki otomobil sektörüne ateş püskürdüm biraz. Yazılacak çok şey var ama boşverdim artık. Bir hobimiz vardı içine ettiler.
.