İade ettik ürünü, Almanya dan bir arkadaşa kargolattık tekrar alıp,
Printable View
Mesajı şimdi gördüm hocam kusura bakma, havada kalmasın konu diye yazayım dedim.
İthalat, ihracat yapanlar genelde harcadıkları tüm parayı gümrükçünün aldığını düşünüyorlar. Halbuki aldığımız tüm iş avanslarında mükellef adına yapılan ödemeler makbuzlu olarak dekont ediliyor. Gümrük müşavirliğinin aldığı tek ücret yaptığı hizmete ilişkin ücrettir. Bunun dışında devlete ödenen vergiler, gümrüğe yatırılan yolluklar, ihracatçı birliklerine ödenen aidatlar, limanlara ödenen ardiye ücretleri, acentelere ödenen depo, ordino gibi tüm ödemeler sadece gümrük müşavirliği eliyle mükellef adına yapılan ödemelerdir.
Ama yukarıdaki örnekteki gibi tüm bu işlerden gümrükçü sorumlu olup, küfürü yiyor :)
Valla şahsen genel sövüyorum, öyle diyeyim :) Artık vergi midir, gümrükçü alıyordur, ne olursa olsun bir "fahiş"lik var işin içerisinde. Artık küfrü kim hak ediyorsa :D Yukarıda da evet, çok bilmeden yazdım ama günah da almak istemem tabi.
Ancak dediğim gibi, Japonya'dan gelen ekran kartlarına çökmeye çalışan ve "gelin konuşalım" diye pazarlığa çağıran ünlü taşımacılık firmalarından birine de küfür etmek hakkımız olmalı herhalde diye düşünüyorum :) Burada dert vergi falan değil çünkü. Zaten kişisel olarak vergisini ödeyip getirme hakkı saklı, adamlar gümrük ücreti, şu ücreti bu ücreti diye ekstra kilitlemeye çalışıyordu o senaryoda.