Arkadaşlar 925₺lık vergiyle aldım stopları.Rica minnet araya birilerini buldum.
Bi daha da 150 dolar altı olsa da üstü olsa da araba maraba parçası getirme lütfen dediler.:)
Printable View
Arkadaşlar 925₺lık vergiyle aldım stopları.Rica minnet araya birilerini buldum.
Bi daha da 150 dolar altı olsa da üstü olsa da araba maraba parçası getirme lütfen dediler.:)
Bir zamanlar ebay güvenip mgf ikinci araba olarak almayı düşünüyordum ebay da a dan z ye her tür parçası vardı çıkma sıfır hemde komik rakamlar sterlin üstünden olsada bizdeki onlara göre doğan Şahin parça fiyatına bir şey olursa ebay dan alırız sıkıntı olmaz diyordum tam alıcaktım hatta elimin altında uçak savarda vardı bir tane mor paypal yasağı geldi ebay da haliyle iptal oldu bende vazgeçtim benim gibi eminim bu mantıkta araba almayı düşünen yüzbinlerce insan almaktan vazgeçmiştir ..
Bu 150 € limiti için öyle güzel gün görmemiş küfürlerim var ki ağzınız açık kalır Şerefsizlik başka birşey değil.
Farkli konu acmayayim, o sebeple bunu hortlatiyorum. AB uyesi bir ulkeden sifir kol saati almak istiyorum. Haliyle 150 euro ustu, hatta 600-800 euro bandinda baktigim saatler. Gumruk kismi nasil isler? Johnie veya Rahmi'nin yazdigi gibi 10k bandinda yol+su+elektrik oder miyim? Sadece %18 ile yirtamayacagima neredeyse emin gibiyim ama kaca patlar, merak ediyorum.
tam olarak kaça patlar bilmiyorum ama resmi bir ithalat yapmış olacaksın.
bunun için bir gümrük firması ile görüşebilirsin net tutarlar için.
ama şunu söyleyeyim bir arkadaşımın tanıdığı 154 Euro tutan model araba için 100-110 euro arasında bir bedel ödedi araya hatır gönül sokarak.
bu tip 150 euro alışverişler için yapılabilecek en güzel şey yurtdışında bir tanıdık bulup o adrese göndermek ve yanında ülkeye getirmesini beklemek :D
Almanya'daki bir saat magazasi ile yazistim dun, onlar da isin ithalat olarak degerlendirilecegini, gumruk ve vergi islemlerinin alici icin tam bir kabus olacagini bildirdiler. Avrupa'ya giden, veya orada yasayip da memlekete ziyarete/tatile gelen birilerine ricaci olacagim gibi gorunuyor.
ürün bedelinin belli bir %sini komisyon olarak talep eden bir satışçı arkadaşımız olur ise ilgilenirmisiniz? almak istediğiniz saatin marka ve modelini,bulduğunuz rakamı ve linkini paylaşabilirmisiniz ona göre kendisi size ben bu işi xxx rakama yaparım (güzergahında var ise) desin.
Herkese merhaba konu biraz hort olacak ama yeni açmak istemedim.
Arkadaşım aşağıdaki gibi yurtdışından komple bir set almak istiyor. Satıcının türkiyeye yollamayı kabul ettiğini düşünürek yazıyorum. Bunların geçme ihtimal var mı ve gümrükte çıkan ekstra bvergiyi ödeyerek bunlara sahip olabilir mi? Tabi bir de güncel olarak ne kadar vergi çıkabilir bunlar :)). Şimdiden teşekkürler cevaplar için
Edit geri gelsin :( mesela ürünler bunun gibi bir set halinde ve İngilterede çoğu satıcı
Fiesta 1.0 EcoBoost Stage 2 Full Hardware Setup - AirTec/Milltek Combo — Emerald Struts
Bir gümrükçü aracılığı ile beyanname açılarak, fatura bedeli üzerinden vergilerini ödeyerek alabilirsiniz.
696 veya Per garage gibi firmalarla insta'dan iletişime geçin Bu firmalar hali hazırda benzer ürünleri getirtiyorlar. Belki yaklaşık aynı ürünleri önerirler, belki de direkt bu linki ithal ederler, artık onlarla görüşmenize istinaden durum belli olur.
Geçmite bireysel olarak bu tür şeyleir getirmek hem ekonomik olarak çok daha ucuz ve prosedür olarak kolaydı. Şu an bireysel olarak alırsanız, kesin gümrüğe takılacaktır, belki de hiç geçmeyecektir. Geçse de çok çılgın gümrük gideri (bunu da zaten 3. bir firma ile anlaşıp yaptırmanız lazım) ve vergi verirsiniz.
Herkese yorumları be yönlendirmeleri için öncelikle teşekkürler. Bunu da sormamızın bir sebebi de her şeyi bir şekilde geçti kabul ettik ne kadar vergi çıkabilirdi. Çünkü atıyorum şuan attıgım linkteki ürün 1100 sterlin, hadi bi o kadar vergi çıksa bile trdeki satışçılardan toplamak istediğimizde yine yarısına felan geliyormuş dedi arkadaş.
Rahmi hocam Sizin dediğiniz firmada benzeri ürünler var mesela , paketteki zaten 2-3 ürünü almak isteyince yurtdısındaki ürün+vergisi fiystına geliyor nerdeyse :’). Ama bir sordurtayım arkadaşa, sağolun yönlendirme için
Yurtdışından alışveriş yapmayın mümkünse tuning yapmayın :D
Genelde teyp alıyordum yurt dışından vergiler limitler düşünce vazgeçtim artık 10TL'lik dahi ürün almıyorum.
Nakliye işin içine girecek. Nakliye 300£ diyelim (IC, susturucu ve DP hem ağır hemde hacimli) birazda fiyatı yukarı yuvarlıyalım toplam 1500£
TRde gümrükte çok aşırı yatmazda 10günde falan çekilirse gümrükten ürünler, bütün masraflar dahil minimum 2000£ daha ödemek gerekir.
Ürünler İngiltereden gelecek anladığım kadarıyla. İngiltere ABden çıktığı için vergisi %60 olması gerekiyor. Ben kafamdan hesap yaparken vergiyi %60 olarak düşündüm.
Ben bu vergi oaranı %60a çıktıksan sonra bir deneme siparişi verdim Usa'ya.
Ürün 442$
Nakliye 125$
Toplam: 567$
28.08.2024de TRdeki masrafım 30.250TL
1 Dolar=34 TL
Masraf=890$ ( Ürün bedeli +%56 )
Ürün fiyatı yükseldikçe, gümrükçünün kendi için isteyeceği ücret değişmediğinden %56 oranı biraz daha düşecektir ama %50'nin altına düşmez.
Mailimden ogünki konuşmaları buldum.
Vergi: 11.600 TL
TSE: 3.650 TL
Ardiye: 5.000 TL
İş avansı: 10.000 TL
Tanesi 25$dan arka tekerlek rulmanı aldım. Nakliye fiyatını falan değişmiyordu, yedek kalsın dedim. Meğerse rulman Tareks'e tabimiş(TSE) Hem fazladan 1 hafta gümrükte bekledi ürünlerim ardiye biraz arttı hemde TSE ücreti çıktı fazladan.
+ olarak 3-5bin TL gümrükçüye vekalet verme masrafı olur.
Uçak bileti alıp 2 kişi 2 valize bölüp alın gelin.
ben yıllardır Türkiye den alışveriş yapmıyorum. aynı ürünün yurtdışında daha makulü varsa. Bulgaristan da arkadaşlarım var. aliexpress , temu, amazon, columbia, nike, adidas. vs ne varsa bulgar a gönderiyorum. arkadaşlardan illaki her hafta Edirne ye alışverişe geçenler oluyor. yurtiçi kargodan veriyorlar eve geliyor. paypal ım da var aktif kullanıyorum. Uzun zamandır bu şekilde limit düşünmeden rahatça alıyorum. Kesinlikle yurtdışında bir kapı olması müthiş birşey
Herkese yorumları için çok teşekkür ediyorum, hepsini ilettim arkadaşıma. Artık kendi bakar çözümüne :D
Ayda 1 hollanda’ya gidip geliyorum
Araç parçası olan Ürünü ( beyin, amfi, hoparlör, vs vs ) Bavula sokup getirdiğimde, aynı üründen adetli olmadığı ve sıfır kutusunda olmadığı sürece kontrole girsem de sorun olur mu?
Tarekse tabi olmayan her ürün vergisi ödenerek geçirilir.
Yani aslında her şeyi görüyorlar, bazen bavulu açtırabilir bazen de görmezden gelebilir, asıl konu bu aslında.
Ya ben hanımıma focus ST body eklentileri getirttim. Koltukları katlamadan arabaya sığmayan, kendi boyundan uzun 2 paketle vergisiz girdi (zamanında). E şimdi ona güvenerek geçer desem, bir memur sizin bavulu açtırsa, vergi çıkarsa mesul olurum :)
O yüzden kalırsa da amaan canım sağolsun demeyeceğim hiç bir şeyi getirmiyorum ben.
Abi ben ekim ayında düsseldorf'dan airbagsız direksiyon, upgrade edilmiş yağ pompası getirdim valiz içinde 2 kalem mal, soran dahi olmadı.
Birde dyson süpürge getirdim kutulu bir şekilde. Süpürgeyi sordular sadece üstün körü istanbul havalimanında, anneme hediye aldığımı söyledim geçtim.
Amsterdam da arkadaşım var getirmek istediğim parçaları ona yollatıyorum oradan gidip alıyorum ya da gelirken o getiriyor. Öyle bir arkadaşınız varsa o şekilde getirin.
4 tane bilstein amortisör getirdim. Bagaja kolay verebilmek için kutularını çıkardım, bavula koydum. Soran eden olmadı.
şu an bavulda parça işleri nasıl ?
son zamnlarda getiren oldumu hic?
Arkadaşlar yurtdışından birşey getirmek tamamen bavulunuzun incelenmesine havaalanının yoğunluğuna vs bakıyor.
Bavulda tek parça gelen ürünlerde hiçbir sorun yaşamadım şuana kadar. Araba ile getirmek daha sıkıntı, oda tamamen şansa artık.
Bir soru sormak istiyorum tecrübe eden var ise. Araçla yurda girerken gümrükte takılan parça ambar makbuzu karşılığı alınıyor, çıkışta gümrükten çıkarken makbuzunuzu verip geri alabiliyorsunuz götürüyorsunuz yani yanınızda. Tabi mesaiye denk gelmesi gerekiyor hafta içi sabah 09.00-17.00 arası
Sorum şu aynı prosüdür havalanındada uçakla geldiğimizdede geçerlimi?
Teşekkürler
Benim bildiğim havalimanında geçerli değil o durum. Karayolu gümrüğü ile havayolu gümrüğünün prosedür farkları olduğunu okumuştum. Peki karayolunda geri almaya gidene kadar durduğu süreye ardiye ödeniyor mu şahıslar için ?
Bir kere bana Yunanistan'dan teker teker 4 adet yani 1 takım jant geldi. 3üncü seferinde yada son seferde jantı bulmuşlar gümrüğe bıraktık dönüşte alacağız sonra gelecek demişlerdi. Otobüs ile geliyordu. Sonra geldi hepsi sorun olmadı ama bende de ekstra ücret istememişlerdi. Hep aklımda merak ediyorum ardiye alıyorlar mı diye. Yakın zamanda bende araç ile gidip bişiler almayı planlıyorum.