User Tag List

Sayfa 4/10 İlkİlk ... 23456 ... SonSon
180 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: Deprem.......

VW6R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Almanya da ki Türkler çok güzel örgüt oldular 2 milyon Euro civarında bir eyalette para toplandı bu gün. Dortmund ve çevresinde yaklaşık 1 milyon. Erzak tırları yola çıkmış ben de sabah elimden geldiğince ısıtıcı soba bebek bezi mama vs alıp buluşma noktasına gidicem.. Allah sabır versin, güç versin.

İnşaatta malzemeden çalanın, vergiden çalanın, deprem toplanma alanlarını avm yapanların yapana müsade edenin, bunlara göz yumanın ve vesile olanın da Allah belasını versin. Ciğerim yanıyor, içim acıyor.. yazıp yazıp siliyorum.. Allah sabır versin
    07 DCS 35 2011 Polo 6R 1.2 TDI
    07 DDR 89 2012 Polo 6R 1.4
    07 DBT 98 2013 Polo 6R 1.4
    07 DDZ 05 2014 Polo 6R 1.2 TSI
    07 DJJ 87 2017 TIGUAN 1.4 TSI

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geceden beri haberleri takip ediyorum ve duydukça üzülüyorum, aynısını 99 da yaşadık, o artçı depremler, gelecek belirsizliği, eşini dostunu kaybetmenin ağırlığı, hayatta kalanların deprem sonrası yaşayacağı süreç gerçekten çok ağır olacak, üstüne bir de mevsimsel koşulların ağırlığı bunu daha da çekilmez hale getirecek.

Toplanan yardımlara destek olanlara müteşekkirim (elimizden geldiği kadar biz de yaptık) ama gördüğüm tablo bu tür konularda kurumsal destek açısından çok yetersiz olduğumuz.

TV lerde yapılan popülist açıklamalara bakınca "her yerdeyiz, her yere yetiştik" gibi ifadeler çok havada kalıyor. Twitter insanların verdiği adresler ile dolup taşmış durumda.

Okudukça içim daha da acıyor, şu satırları yazan değil, orada destek bekleyen insanlardan birisi de olabilirdim, olabilirdik. Ne kadar acı bir durum.

Deprem bu ülkenin gerçeği iken buna uygun davranmayıp rant uğruna yapılanların cezasını bu gün üzülerek birileri de enkaz altında can vererek ödüyor.

Enkaz altında bir şekilde hayatta kalanlar maalesef yardım yetersizliği yüzünden donarak hayata veda edecek, şu cümleyi tekrar okurken nefesim daralıyor.

Yazılacak belki çok şey var ama bu maalesef hepimizin suçu.

XoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    252 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı XoR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yıkımın boyutları gerçekten çok ama çok büyük. 10 ile yayılmış durumda.

Taş üstünde taş kalmamış. Hava şartlarını da düşününce enkaz'dan sağ kurtarılacak kişi sayısı oldukça düşük olacaktır.

Allah yardımcıları olsun. Yıkılan bina sayısı oldukça fazla görünüyor. 100k rakamları görebilir facianın bilançosu ama açıklanmaz tabi.
    Yıkılan bina sayısı 5000+ olmuş durumda.

Ortalama 15 daire desek 75.000 daire yapar. Daire başına 4 kişilik bir aile ortalaması bile 300k üstü vefat demek.

Bu olayın boyutları gerçekten korkunç. Tarifi yok.

Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|

Runo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Diyarbakır’da 1, Hatay’da 2 arkadaşımı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyim. Vefat edenlerin mekanları cennet, kurtarılmış ve kurtarılmayı bekleyen tüm herkesin Allah yardımcısı olsun dayanma gücü versin inşallah
    .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    252 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Runo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Diyarbakır’da 1, Hatay’da 2 arkadaşımı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyim. Vefat edenlerin mekanları cennet, kurtarılmış ve kurtarılmayı bekleyen tüm herkesin Allah yardımcısı olsun dayanma gücü versin inşallah
    Başınız sağ olsun. Allah rahmet eylesin.

Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Yaşanan felaketin durumu çok düzey gelişmiş bir ülkenin bile baş edebileceğinden fazla ve terslikler içeriyor. Allah bu felaketi yaşayan tüm insanların yardımcısı olsun.
    23'' Tesla Model Y Performance
    23" Fiat 500e LaPrima

Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Bu arada ben çalıştığım Holding / Firma bünyesinde valilik kooordinasyonlu ihtiyaç ve bağış toplanmalarının yanında, ciddi miktarda bere, mont, soba, konserve yiyecek vb. ihtiyaçları toparlıyorum bir ekip ile sizler de bireysel olmanın yanı sıra çalıştığınız kurumları bu konuda hassas davranmaya ve destek olmaya lütfen davet edin kurumsal olarak yapılan yardımların etkisi çok daha yüksek oluyor.

Bu noktada valilik / afad koordinasyonu çok önemli buna dikkat edin.
    23'' Tesla Model Y Performance
    23" Fiat 500e LaPrima

Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

Aliburakb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    haberlerde az önce izledim 2 aylık bebekler ufak cocuklardan sağ çıkmayı başaranlar oldu rabbim herkesin yardımcısı olsun
    İnstagram
    @aliburakbatmaz_
    @brkhobbygarage

yyk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuya üzgün bir halde bende bir gönderi yazmak istedim ; kardeşim Kahramanmaraş Onikişubat ilçede askerliğini yapıyor ; Onikişubat jandarma alayı sivillere açık durumda kendisi belki 24 saat uyur uyanık alay kapısında bilginiz olsun belki ona yardım için gelen eden olur ya da ne bileyim karşılıklı yardımlaşma gerekebilir . Konu çok büyükmüş bir çok görev yaptıkları yer inanın haritada yok durumdaymış Türkoğlu civarında diğer arkadaşları tim halde arama kurtarma çalışmalarındalar, Allah herkese sabır , güç ve sağlık versin
    Şüphe , tek gerçektir ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vaka olduktan sonra çözüm bulmaya çalışmak, olmadan önlem almaktan zor geldiği için oluyor sanırım.. 175 milyon yıldır tektonik hareketliği olan,her 20 yılda bir 7+ deprem üreten bir coğrafyada sürpriz sonlar olmasa gerek..
    Bizim zihniyetimizin olaylara bakışımızın topyekûn değişmesi, lazım sanki.. Olay sadece deprem değil, kompleks bir halk dezenformasyonu.. Tırlarla yardım yapmayı değilde, yıkılmayan binayı yapabilecek mantalite.. Yazık.. Yitip giden hayatlara yazık..

aqustic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hatay'da bir arkadaşım ve 2 yaşında kızı enkaz altında öldü.Eşine ve oğluna henüz ulaşılamadı.
    Bi de ultra lüks diye kiralamışlardı o evi.
    Demirden çalıp,2 asma tavan yapıp,spot led takıp,girişe de xxxx Rezitans demeyle olmuyor bu işler.
    Toplumun ahlaki olarak komple revize olup eğitilmesi şart.

Aliburakb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aqustic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hatay'da bir arkadaşım ve 2 yaşında kızı enkaz altında öldü.Eşine ve oğluna henüz ulaşılamadı.
    Bi de ultra lüks diye kiralamışlardı o evi.
    Demirden çalıp,2 asma tavan yapıp,spot led takıp,girişe de xxxx Rezitans demeyle olmuyor bu işler.
    Toplumun ahlaki olarak komple revize olup eğitilmesi şart.
    ALLAH yardımcısı olsun gerçekten çok zor bir durum
    İnstagram
    @aliburakbatmaz_
    @brkhobbygarage

CüneytIşıkkent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Runo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Allah rahmet eylesin başınız sağolsun.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    138 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    11 yıldır inşaat demiri satıyorum üretim yapan özel bir şirkette.

bu işin neden böyle olduğunu az çok anladığım kadarıyla anlatayım.

bir binanın iskeletini inşaat demirleri oluşturuyor , üzerine çimento, üzerine de ytongdur tuğladır kumdur ne istenirse o kullanılıyor.

Yurtiçinde üretim yapan 7-8 büyük şirket, ufaklarla haddehanelerle birlikte 15 şirket var. Bunların çoğu demir hurdasından üretim yapar ( cevherden üretim yapmak maliyetlidir, fabrika teknolojisi farklıdır, yatırım gerektirir.)

deprem yönetmeliğine göre TS 708 B 420 C demir kullanmak zorundasınız, bazı projelerde B 500 denilen daha da mukavvemetli demirler kullanılabiliyor zemin vb durumuna göre. Bu yukarıda bahsettiğim firmaların tümü TS 708 sertifikasına uygun demir üretir ve satar. Kimi fabrika direkt müteahhitlere satar kimi firma demir tüccarlarına satar.

ANCAK burada müteahhit ucuza kaçmak istediğinde , tüccar firmalara daha uygun demir var mı diye sorduğunda, sertifikasız, iran'dan ülkeye sokulmuş bazı demirler ortaya çıkar. Ton başına yaklaşık 300 TL daha uygundur. 5-6 katlı bir binada ortalama 78-100 ton civarı demir kullandığında, bu ucuz demiri kullanarak elde edeceği maksimum kar 25-30 bin TL 'dir.

25-30bin TL için ; binanın iskeletini , sertifikası olmayan, yurtdışından yasaklı şekilde gelen, akma çekme mukavvemeti standarta uygun olmayan demirler kullanıp, yapı denetimden geçirmek için TR üreticilerinin etiketini o demirin üstüne takıp, yapı denetimciye de 3-5 lira ateşleyip , insan hayatını hiçe sayıyorlar.

Peki kim bu müteahhitler, bir çoğu kırsal kesimde bakkal-hayvancılık vs ile uğraşan, "kentsel dönüşüm"ü fırsat olarak görüp, hiç bilmediği bir konuda "hallederiz" diyerek yola çıkan emmiler dayılar , profili az çok anlamışsınızdır.

İşte ülkenin her kademesindeki yozlaşmışlık da böyle domino taşı etkisi ile, binlerce cana sebep oluyor... allah hepsini ıslah etsin demekten başka bir şey kalmıyor geriye.

dün gece ev biraz soğudu diye kaloriferi 1 derece arttırıp, yeni güne hazır kalkabilmek için yorganı üstüme çekmek bile suçlu hissettiriyor, hiç böyle olmamıştım.
    allah herkese sabır versin, yakınlarını kaybedenlerin allah yardımcısı olsun.
    Bu kötü günleri olabildiğince az kayıpla atlatabilmek dileğiyle..

Diyadin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende dün gece uyumakta zorlandım..

Kendimce bişeyler yapmaya çalıştım yardım için..

Rabbim zor durumda olan herkese yardımcı olsun.. Deprem bir yandan soğuk bir yandan..

kado - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yatağımda yatıp uyumak bile bana acı veriyor , utanıyorum. Televizyon izleyemiyorum gözlerim dolmaktan. Allah herkese yardım etsin , yakınlarını kaybedenlere baş sağlığı ve sabır diliyorum.
    ‎kızlar uzadıkça çirkinleşiyor; kız dediğin 1.60 - 1.75 olacak. 1.85 kız mı olur ya. he bu arada 1.45 de olmaz, o ne lan öle iddaa oranı gibi..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    252 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vicdan muhasebesi ile uyumaya çalışanlara +1

2 gündür çalışıyorum ama ne yaptığımı bilmeden sıfır konsantrasyon salla pati gidiyor konular.

Bugün operasyon toplantısında fark ettim ki herkes bu ruh halinde. Bizler bir haftaya toparlarız ama o bölgelerde bu acıyı birebir yaşayan insanlar nasıl toparlanacak, hayat düzenleri ne olacak, ne yapacaklar diye düşünmekten kendimi alamıyorum.

FatihR. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Durumlar gerçekten çok kötü az önce Adıyaman'dan bir görüntü attı hemşire tanıdık. Enkazdan çıkan cansız bedenleri koyacak yer bulamıyorlarmış. Masaların üstü koridorlar her yer cansız beden dolu.

MBuğra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Başımız sağolsun.

Dün içtiğim çaydan dahi utandım. Bir şeyler yapmasam iç sıkıntısından uyuyamayacağımı farkedince buradan bir kardeşimle beraber Yenikapı etkinlik alanında tırlara eşya taşıma, yükleme vs. işlerle uğraştık. Bu akşam da gideceğiz inşallah.

Aşağı yukarı her semtte böylesi eşya toplama merkezleri mevcut. Nakdi & maddi yardım yanında böylesi yerlerde de insan gücüne ihtiyaç duyulabilmekte.
    "Korkmadık, savaştık"

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler