Artık her doğal afette halk birlik olup birşeyler yapmaya çalışıyor bizim vergilerle napıyorlar çok merak ediyorum
Artık her doğal afette halk birlik olup birşeyler yapmaya çalışıyor bizim vergilerle napıyorlar çok merak ediyorum
bu videoyu izledikten sonra içime öyle bişey oturduki , nefes alamıyorum......
https://twitter.com/Yigido5824/statu...LERlT5nZaDXJXQ
Çalıştığım kurum ayni ve maddi yardım kampanyası başlattı.
Gelen eşyaları tasnifliyor ve ayırıyoruz. Çocuk montlarının içinden notlar, çikolatalar, küçük oyuncak arabalar çıkıyor.
O anda insanın boğazına düğümleniyor herşey, tükeniyoruz. Yutkunmaya bile gücümüz kalmıyor.
Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.
M.Kemal ATATÜRK
Bu müteahhitlerin yatacak yerleri yok. Örnek olarak geçmiş Van depremini ele alalım. Deprem sonrası yapılan incelemelerde kullanılan beton sınıfının minimum C14/C20 olması gerekirken (yani C20; 1cm2 de 200kg yüke ve ağırlığa dayanım) ölçümler sonrası Van'da yıkılan binalarda kullanılan betonlarda C6 gibi dayanımlar çıktı. Yani yarısından da düşük. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Gözünü para hırsı büyümüş bu kansızların çok büyük cezalar alması lazım. Her depremde göstermelik olarak birkaç müteahhit içeri atıyorlar ama çok daha ağır yaptırımlar olması gerek.
Tamam müteahit suçlu ama denetleme yapan yokki rüşvetcilik olduğu sürece adam kayırma olduğu sürece müteahitler bunu yapmaya devam edecek. Binayı dandik beton dandik demirle yapıp sonrada gerekli yerlerede rüşveti verip iskan alıp rahatlıkla evleri sattılar işte sonuç ortada. Ben size birşey söyleyeyimmi bu memleket düzelmez düzelsede biz görmeyiz...
kadett e-astra gsi-fiat turbo-kadet turbo-bmwe21 323-honda civic n/a-ford sierra n/a-honda integra n/a-ford sierra rs500-honda integra turbo-bmw e30 n/a-mercedes c180-bmw e36 compact turbo loading...
Altug, kaba yaklasimla, 4 katli bina insa etmek icin 1000 m3 beton gerekir. Betonu C30 yerine pompa ile dokulecek en ucuz betonu tercih etsen aradaki fark m3 basina 500 lira oynar, o kadar oynamaz da, hesap kolay olsun diye boyle kabul edelim, 500.000 lira oynatir binada, katta 4 daireden toplamda 16 daire ustunden hesaplarsak daire basina 31.250 lira fark eder.
1000 m3 betona gidecek demir miktari en fazla 110 ton. Demirin tonunu 15.000 liradan hesaplasak, binadaki toplam demir icin odenecek para 1.650.000 lira. Hic demir koymasan yanina kalacak rakam 1.650.000 lira. Yarisini calsa bunun, 825.000 lira yanina kalir, o da daire basina 51.562,5 lira yapar.
Simdi toplayalim 51.562,50 ile 31.250'yi, 82.812,50 lira yapar. Yani sifir daire icin pazarlik edilecek miktardan bahsediyoruz. Toplamda ise 1.325.000 lira. Bir binada yasayan insanlarin toplam degeri iste bu. Yaptirimlari falan gectim, once bu zihniyetin degismesi gerek.
öyle işte.
Müteahhit işten anlamıyorsa mühendis sadece kağıt üzerinde varsa cahil ustalar kendi keyfine göre at koşturuyor, beton döküldükten sonrada yapı denetim hiç bir şeyi görmüyor, betona su katmak gibi bir saçmalığı yapmayan kalıpçı mı var betonun direncini yarı yarıya düşürüyor etriyeleri 90 derecede bırakan ustalar var, statik proje kötü ise sahada uygulatması zor, bunlar birleşince faciaya yol açıyor kaba inşaat dediğin şey 3te1 4te1 maliyeti oluşturuyor çalsan ne kadar çalabilirsin ki
- muteahhit olabilmek icin ilgili alanlarda diploma/yeterlilik isteyeceksin.
- kagit uzerine itelenen muhendisi devlet olarak denetleyeceksin, isini yapmayan kontrolor/muhendislik firmasina agir ceza vereceksin.
- insaat ekibine egitim sarti getireceksin, sinava tabi tutacaksin.
- hala su katiyorsa isten cikaracaksin.
ozetle isini DUZGUN yapacaksin. is yapanlari DENETLEYECEKSIN. bilerek iteleyenlere CEZA vereceksin.
o zaman bu dediklerinin orani cok duser. insanlar toplu halde olmez. yazdiklarin ise sicip sivamayi kabullenen, ileriye gitmek icin zerre irade kullanmayan zihniyeti tanimliyor.
gerçekten bilmediğim için soruyorum..
iha'lar sihalar ile çok övünen bir milletiz, bu araçların termal kameraları / radarları mevcut.
Neden bu bölgede bir kelime bile iha / siha adı geçmiyor. Yangınlar sırasında söndürme uçakları uçurulamadı arazi engebeli denilmişti...iha siha uçurulup , enkazın üstünde durduğunda termal kamera ile kaç kişi olduğunu saptaması için ne yapmak gerekiyor ? sesimi duyan var mı demekten çok daha efektif bir yöntem olmaz mıydı?
işin teknolojisini, tekniğini bilen aydınlatırsa çok sevinirim.
Kullanılıyorlar, halen de gözlem için yukarıda dolaşıyorlar ama helikopter değil bunlar sabit duramıyor. En azından hasar tespit çalışmalarında kullanılabiliyordur.
Kapalı alan içerisinden termal ısı alabiliyorlar mı bilmiyorum
Örnek anlık bir tanesinin bugün çizdiği rota. Önceki günlerde de böyleydi hepsi farklı şehirler üzerinde dolanıyor
![]()
@TarikS , basit bir drone bile sabit durabiliyor yahu, iha/siha niye sabit duramıyor teknik olarak biliyor musun?
savaş teknolojisi ile üretilmiş bir aletin kapalı alan içindeki termal ısıyı ölçebileceğini düşünüyorum , hiç bilgim yok konuyla ilgili.
Ve o sırada fark ettikçe buruk bir mutluluk hissettiren şey hava sahamızdaki kendi askeri kargo uçaklarımıza ek Azerbaycan'a, Polonya'ya, Kuveyt'e, Rusya'ya ait askeri ve değişik tiplerde kargo uçaklarını görmek oldu. Adana'dan İstanbul'a Ankara'ya uçan özel jetler var, ambulans uçaklar da var.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)