huseyinturk Nickli Üyeden Alıntı
Çocuk sahibi olmayanlar bu konuya yorum yapmasın neleri kaçırdıklarının farkında değiller. Çocuk sahibi olan insanlar hayatlarının büyük kısmında çocuksuzdu, iki durumunda farkındayız yani. O yüzden getireceği strese, sorumluluğa ayırmamız gereken vakite bir taramız yemiyor, evladım için gelip geçici heveslerimden feragat etmek istemiyorum bencillik ediyorum derseniz daha samimi olursunuz. Zaruri durumlar vardır, altından kalkamayacağı yükü olanlar vardır onları tenzih ediyorum. Ama anneniz babanız size kalkıp sen oldun diye şunlardan vazgeçtik keşke olmasaydın demiyorsa bu boş ayakları bırakın. Maddi kaygılar tamamen boş kaygılar, burada herkesin şuan bütçe ayırdığı 3-5 sene sonra ne kadar gereksizmiş diyeceği zevkleri vardır. Hayat çocuk varken de pahalı yokken de.
Kardeş bir çocuğa verebileceğiniz en değerli şey kardeş ne eğitim ne miras bunla kıyaslanabilir, iki kardeşim var birini değişmem bunların zerresine. Özel okul furyasıda çok anlamsız bir hal aldı. Benimde kızım okula başlayacak surilerin çoğunluk olduğu okulda okumasını istemediğim için özele mahkum kalacaz belki beylikdüzünde ama bu durum her yerde böyle değil. Ve emin olun bir çok özel okulun eğitimi beş para etmez, öğretmenlerin şartları ortada sonuçta. Devlete atanma ihtimali olsa bir gün çalıştığı okulda kalmayacak, açlıktan ölmeyecek kadar maaşı olan insan ne kadar mutlu olabilir ki çocuklara ne versin..