-
İlla lithium bazlı akü olması şart değil. jel de sadece bir markanın bir modeli AGM de de 3 marka var bu tip uygulamalar uygun. Jel de Sonnenschein ın bir serisi var inveterle kullanabileceğin. Agm de Exide ın bir modeli var. 55Ah ondan parallelleme ile ile yapabilirsin. Optima da aynı şekilde 75Ah den paralelleme ile yapabilirsin. Ama Agm de işin babası Odyssey. %20sine kadar indirirsen bile 400 cycle yapabiliyorsun kapasite kaybı yaşanmadan.
Bunun dışında sistemi yaptın jeneratör koymadın aküler azaldı ufak bir jeneratör ile hem aküleri şarj edeyim hem de elektrik kullanmaya devam edeyim diye düşünürsen çuvallarsın tiny house da. Isıtıcı vs devreye girdiği zaman akü sadece köprü olur evin bütün yükü jeneratöre biner aküler yine şarj olmaz bi de gereksiz ısınır.. Enerji su gibidir. En kısa yolu tercih eder. O nedenle jeneratör kapasitesi evin ihtiyacının %20 üzerinde seçilir.
-
Tiny tarzında bi yerimiz var aynı sıkıntılar bizde de mevcut ciddi hırsızlık olduğundan panel koyamıyoruz ama jeneratörü de asla düşünmedim onun çalışması sesi benzini osu busu uğraşılmaz ve sürekli kullanılacak bir cihaz değil bence..
Bizim buzdolabı kullanma durumumuz da yok sadece ışık olsun işimizi görür kafasındaydık 4 tane 10-12 amperlik küçük akülerden aldık evin içinde veranda da bahçede 7-8 tane led şerit mevcut canavar gibi aydınlatıyor ve tüketim yok gibi birşey.. akü zayıfladığında evde black and deckerin akü şarj cıhazıyla sarj ediyorum misss
-
Ben de tiny house planı ile yapılmış bir yerde jeneratör tavsiye etmem. Konteyner kullanarak yapılmış bir yerde küçük kompakt jeneratör kullanan arkadaşım var. 100 metre uzatma kablosu yaptı neredeyse. Bu da tabi olumsuz bir etki. Jeneratör için ayrı bir soğutma kutusu + yalıtım yaparsanız belki kullanılır ama kafa dinlemek için gidilmiş bir bölgede jeneratör önermem. Jeneratörler çok fazla yakıt harcamasa da ses gerçekten beter.