Tam olarak dün akşam yürürken karşıdan bir aracın çok çok kuvvetli ışık kuvvetine maruz kaldım.
Yanımdan geçerken kapat şu uzunlarını kardeşim dedim.
Bunlar kısalar ki dedi.
Vay .... dedim güldü çocuk gitti.
Printable View
Tam olarak dün akşam yürürken karşıdan bir aracın çok çok kuvvetli ışık kuvvetine maruz kaldım.
Yanımdan geçerken kapat şu uzunlarını kardeşim dedim.
Bunlar kısalar ki dedi.
Vay .... dedim güldü çocuk gitti.
o zaman halojende en iyi ampul hangisidir? Gücü en fazla, en net aydınlatan? Gerçekten gece yolu göstermiyor oem farları, çok sakat. En iyi halojen ne ise onu alalım bizde.
Farlar orjinal ampulle göstermiyorsa farın içinde yani aynasında problem vardır,araç modeli hangisi bilmiyorum ama ampulün ısısı zamanla far aynasının üst tarafını karartıyor ısı yukarı doğru daha etki yaptığı için,zaten kısa far için far aynasının üst kısmı parlak ve düzgün olması gerekli.orjinal ampül 55 watt olur tesisat ve soketleride ona göre ayarlıdır daha yüksek watlı ampul hem farın içini çabuk karartır hem tesisata daha zararlıdır.
Eskiden geceucusu.com sitesi vardı oto aydınlatma ile alakalı harika bir siteydi. Maalesef kapandığın öğrendim az önce. :(
Piyasada osram night breaker çok övülüyor. Yaklaşık bir yıl h7 kullandım. Fark var mı? Var. Ama ödenen fiyata değen bir fark hissetmedim ben. Bir de performans ampüllerinin ömrü daha kısa oluyor, kullanıcılar genelde iki takım alıp bagajda yedek ile gezmeyi tavsiye ediyor.
hyundai getz. Yeni sıfır farları çifti 5000 tl miş. Olmadı sıfır far alıcam. Günlük aracım ama gece çok fena, geçen arkadaşımı gece istanbul havalimanına götürdüm bilirsiniz giderken otobanın bazı yerleri ışıksız, orada fark ettim görüş sıfır. Farcıya gittim aletle maletle baktı ayarları iyi dedi. Işık yok yani, yetmiyor. Arada Mini ile çıkıyorum sanki gündüz gidiyor gibiyim onunla ama getz allah korusun yani öyle kötü. O sebeple ucu mercekli led almıştım ama yasadan sonra takamam. Sıfır far alıp nightbraker deniyecem ya da farları gönderip içine mercek yaptırıcam...
Tourneo Courier aracımda Photon vb. led ampullerin radyo cızırtısı, silecek bozulması vb. şeylere yol açtığını duyunca Osram H7 Night Breaker Laser aldım. Far ayarını da yaptırdım. Gece gerçekten çok memnunum hatta bazen far ayarı yüksekte kalınca karşıdan gelen araçlar selektör yapıyorlar uzunlar açık zannedip.
Ben fk2 typer aracımın kısalar zaten led far ama uzunlarına daha geçen hafta Osramın led ampullerini almıştım ( offroad use only olan ) , zaten sadece sellektör de vs kullanıyorum diye ( uzunlarda mercek yok bizde ) . bu ceza vs işlerini görünce osramın 220 night breaker model ampulunu aldım şimdi.
Bu yasa yürürlüğe girdi mi daha tasarı halinde mi?
Arabanın bütün aydınlatmayı led e dönmeyi planlarken şimdi olanı da sökücez :)
Bence 4300 üstü laf söylerler. Özellikle beyaz ışık demişler. Bu 6000k Led mesela, şunu uzaktan görseler %100 çevirirler
https://store.donanimhaber.com/10/5e...7628b8e920.jpg
Doğru uygulanırsa yerinde bir karar..
Sabah erken saatte işe giderken ne kadar şirket fiorinosu egeası 301 i varsa dandik led xenonlarıyla ortalığın ırzına geçiyor. Söverek yol gidiyoruz sayelerinde.
Ayarını gayarını bilmem, karşımdan gelirlerken bırak geceyi sabah saatlerinde bile kör oluyorum. Arkamdayken de farklı değiller. Standart dışı hepsi yasaklansın.
Orijinal led çıkanlar hiç rahatsız etmiyor, göz seviyemin altında her yeri görüyor adamlar.
Benim arabam halojen farlı, 7 yıldır kullanıyorum, görüş mükemmel değil, evet gece sıkıntı çekiyorum ama gaza gelip bilmem x bin lümenlik ledler takmıyorum. Enayiliğimden değil.
Ben motorcu arkadaşla benzer şekilde bir konuşma yaptım.
yeni seri motorlarda artık merceki led geldiğinden. onlarda hunharca uzunlarla dolaştığından.. kör oluyoruz zaten far konumu yukarıda..
gerçekten söylüyorum karşıdan sadece bir ışık geliyo hakka yürüyorum resmen.. başka hiç birşey yok goruntude.. ben sellektör yaptım o da bana yaptı :D ama kısaları yakarak :) kısa uzun yaptı tekrar.
durdurdum dedımkı uzunların yanıyo kardes farkındamısın.. siz farkedin diye diyor bana..
gece vakti zaten karşıdan gelen kısalarda yansa herşey gözüküyor ama sen uzunları yakınca hiç birşey görmüyorum diyorum... haklısın abi ama söndürmüycem :D
https://youtu.be/raHosrxNNss