User Tag List

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
61 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Xenon ampül önerisi / kaliteli ve rahatsız etmeyen lümen?

IbizaFR150 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Normalde halojen olan aracın farlarını sadece ampül değişimi ile xenona çevirirseniz ışık dağılır,göz alır,küfür yenilir, daha beteri kaza yaptırabilir. Bu tip uygulamalar mercekle beraber yapılır.

yyk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eğer kaliteli ürünler kullanılırsa photon özellikle ve farlar da ayarlı ise çok güzel olacaktır.
    Şüphe , tek gerçektir ...

EnesPolatdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaş fluence'e milestone far takmıştı. Sisler bile geceyi gündüz ediyordu. Onun ki hakikaten doğmamışına sövdüren cinstendi. Söför için çok güzel ama çevredeki insanlar için baya kötü. Bilerek arkama geldiğinde frene basıyodum o derece delirtiyor. O kadar parlak olmayanlarına bakabilirsiniz. Fiyatı da uygundur. Yanlış hatırlamıyorsam megane 4de vardı mercek. Ben olsam öyle yapardım yani. Aklınızda bulunsun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şu çakma led farlara da Xenon denmesi de ayrı bir fecaat. Adı üzerinde Xenon far xenon gazı içeren özel bir ampüldür. Yüksek voltajın xenon gazı içerisinden geçmesiyle ışık oluşur. Balast kullanılır. Özel merceği vardır.

LED ise ışık yayan bir diyottur. Onun da özel merceği vardır. Çalışma voltajı düşüktür. vs vs vs

Kaliteli led de vardır, kalitesiz de. Ama Xenon xenondur.

Xenon a halojen halojen e xenon halojen e led led e halojen vs vs TAKILMAZ. Trafikte KÜFÜR yemekten bıkmadıysanız bilmiyorum. Hadi küfürü geçtik. Karşı tarafı kör etmekten de vazgeçin.

Orijinal LED, orijinal XENON, orijinal Halojen özel ölçüm, ayna ve merceklerle desteklenen bütüncül sistemlerdir. Orijinali neyse onu kullanın. Değişim yapacaksanız bütüncül çözümlerle orijinal ya da kaliteli ürünlere yönelin. sadece ampül değişmekle olmuyor bu işler.
    "...Bilgisiz kimseler onlara söz söyleyince "Selam" der geçerler."

turboman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Diğer benzer konulardada yazıldı orjinali ne ampül ise onu kullanın illa zenon led takacaksanız biled kendinden mercekli led dönüşüm kitleri satılıyor fiyatı biraz pahalı ama birkere takarsınız. H7 h4 h11 vs takılan led ampuller ne yaparsanız yapın karşı tarafın gözünü alır. Vay efendim photon bilmemney serisi taktım çok güzel aynınlatıyor diyenlere itibar etmeyin. şu an kullandığım motorda orjinalden biled far var eğer düz halojen olsaydı kolaya kaçıp led ampul takmazdım öyle kullanırdım yada paraya kıyıp biled mercek takardım.
    kadett e-astra gsi-fiat turbo-kadet turbo-bmwe21 323-honda civic n/a-ford sierra n/a-honda integra n/a-ford sierra rs500-honda integra turbo-bmw e30 n/a-mercedes c180-bmw e36 compact turbo loading...

Ömer Musaoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mercekli farlarımda Femex super more led ampul kullanıyorum. Far ayarını yaptırdım kimseyi rahatsız etmeden önümü görüyorum. Femex tavsiye ederim güzel bir ürün
    Mitsubishi Colt 1.3 Elegance 1.3 AMT
    Mitsubishi Lancer SportSedan 1.6 AT
    Mitsubishi Lancer SportSedan 1.6 AT
    Mitsubishi Carisma 1.6 Avance SR MT
    Mitsubishi Colt 1.3 Instyle SR Amt

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ömer Musaoğlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mercekli farlarımda Femex super more led ampul kullanıyorum. Far ayarını yaptırdım kimseyi rahatsız etmeden önümü görüyorum. Femex tavsiye ederim güzel bir ürün
    Mercekli farda sıkıntı olmaz zaten, mercek ışığı topladığı için.
    kadett e-astra gsi-fiat turbo-kadet turbo-bmwe21 323-honda civic n/a-ford sierra n/a-honda integra n/a-ford sierra rs500-honda integra turbo-bmw e30 n/a-mercedes c180-bmw e36 compact turbo loading...

C!N - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı C!N Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynı aracı kullanan biri olarak hemen tecrübelerimi aktarayım; Sizin gibi önceki aracı oem bi-xenon olan biri olarak aracı alır almaz sarı halojen farların zayıf olması sebebiyle ilk işim 2 takım
    (uzun ve kısa) photon milestone serisi led ampul aldım aracıma, kısalara aparat aracılığıyla, uzunlara ise direkt uygulanabiliyor. Megane'larda photon için kısa farlarda sönme problemi yaşayan oldukça fazla sosyal mecralarda. Benim de kısa ampullerimden birinin önce şiddeti azaldı daha sonra hepten gitti 1 buçuk yıl sonra, diğeri sağlamdı söktüğümde, yedekte tutuyorum. Bozulduktan sonra bu sefer şansımı femex marka gt nano serisi led ampulden yana kullandım kısa farlarımda, aralık ayından beri kullanıyorum gayet memnunum. Hatta şöyle söyleyebilirim evimizin 2. aracı oem led farlı bir clio, ondan daha iyi aydınlatıyor bu ampuller. Kısa farların mercekli olması sebebiyle karşı tarafın gözlerinin ırzına da geçmemiş oluyoruz.
    Kendi kendime durum taze iken hemen bir güncel çekeyim. Megane 4'lerde kronik olan farlara led ampul takınca yaşanan sönme problemini geçtiğimiz ay ben de yaşadım; kısa farlarım bir akşam vakti söndü, göstergede açık görünüyordu kısalar. Neyse aracı kapadım, tüm elektriğini kesene kadar bekledim tekrar açtığımda her şey normaldi, kısalarım yanmaya başlamıştı. 4 gün önce avm otoparkına girdiğimde her şey normaldi, farlarım kendiliğinden yanmış far sensörü görevini yerine getirmişti. Aracımı park edip tekrar yanına gelene kadar 3 saat süre geçti. Marşa bastım, bir de ne göreyim: kısa farlarım yanmıyor, göstergeye baktığımda ise her şey normal, farlar yanıyor görünüyor. Kapattım bekledim açtım durumda hiç bir değişiklik yok. Ertesi gün kendi elektrikçime gittim, o bir baktı, kısalardaki led ampulleri uzunlara taktı problem yok ampuller çalışıyor. Sonrasında sigortaları kontrol etti onlarda da problem yok hemen akabinde elindeki cihaz ile hatalarına baktı kısa devre göründüğünü, beyinden olabileceğini söyledi, inşallah beyni yakmamışsın demeyi ihmal etmedi tabi. Anında yetkili servisten randevu aldım, orada cihaza bağlandı araca bakıldı öğrendim ki beyin sorun algılayıp kendini korumaya almış. Usta led far ampulü takılan araçlarda bunun yaşandığını söyledi. O an led farlarımızla vedalaşıp H7 halojen ampullerimize merhaba dedik. Megane 4 aracını led far ampulleri ile kullanan arkadaşlara tecrübe olsun.

C!N - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynı aracı kullanan biri olarak hemen tecrübelerimi aktarayım; Sizin gibi önceki aracı oem bi-xenon olan biri olarak aracı alır almaz sarı halojen farların zayıf olması sebebiyle ilk işim 2 takım
    (uzun ve kısa) photon milestone serisi led ampul aldım aracıma, kısalara aparat aracılığıyla, uzunlara ise direkt uygulanabiliyor. Megane'larda photon için kısa farlarda sönme problemi yaşayan oldukça fazla sosyal mecralarda. Benim de kısa ampullerimden birinin önce şiddeti azaldı daha sonra hepten gitti 1 buçuk yıl sonra, diğeri sağlamdı söktüğümde, yedekte tutuyorum. Bozulduktan sonra bu sefer şansımı femex marka gt nano serisi led ampulden yana kullandım kısa farlarımda, aralık ayından beri kullanıyorum gayet memnunum. Hatta şöyle söyleyebilirim evimizin 2. aracı oem led farlı bir clio, ondan daha iyi aydınlatıyor bu ampuller. Kısa farların mercekli olması sebebiyle karşı tarafın gözlerinin ırzına da geçmemiş oluyoruz.

Karakterler kötü çıkmış düzeltemedim.

Kendi kendime durum taze iken hemen bir güncel çekeyim. Megane 4'lerde kronik olan farlara led ampul takınca yaşanan sönme problemini geçtiğimiz ay ben de yaşadım; kısa farlarım bir akşam vakti söndü, göstergede açık görünüyordu kısalar. Neyse aracı kapadım, tüm elektriğini kesene kadar bekledim tekrar açtığımda her şey normaldi, kısalarım yanmaya başlamıştı. 4 gün önce avm otoparkına girdiğimde her şey normaldi, farlarım kendiliğinden yanmış far sensörü görevini yerine getirmişti. Aracımı park edip tekrar yanına gelene kadar 3 saat süre geçti. Marşa bastım, bir de ne göreyim: kısa farlarım yanmıyor, göstergeye baktığımda ise her şey normal, farlar yanıyor görünüyor. Kapattım bekledim açtım durumda hiç bir değişiklik yok. Ertesi gün kendi elektrikçime gittim, o bir baktı, kısalardaki led ampulleri uzunlara taktı problem yok ampuller çalışıyor. Sonrasında sigortaları kontrol etti onlarda da problem yok hemen akabinde elindeki cihaz ile hatalarına baktı kısa devre göründüğünü, beyinden olabileceğini söyledi, inşallah beyni yakmamışsın demeyi ihmal etmedi tabi. Anında yetkili servisten randevu aldım, orada cihaza bağlandı araca bakıldı öğrendim ki beyin sorun algılayıp kendini korumaya almış. Usta led far ampulü takılan araçlarda bunun yaşandığını söyledi. O an led farlarımızla vedalaşıp H7 halojen ampullerimize merhaba dedik. Megane 4 aracını led far ampulleri ile kullanan arkadaşlara tecrübe olsun.

EnesAksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Pochemuchka Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selamlar,
    2020 Renault Megane / Touch paket araca sahibim ön farlarım halojen olduğu için gece görüşlerinde zorluk çekiyorum.
    Daha önceden ön farları tamamen LED olan bir araçtan geçiş yaptığım için şuan bu şekildede geliyor olabilir.
    Orijinal LED farların birim fiyatı ortalama olarak 20K gözüküyor. İki farın değişmesi sadece LED ampül için mantıksız gibime geliyor.
    Bunun yerine piyasada ismi duyulmuş kaliteli bir Xenon far önerisi istemekteyim. Karşı tarafı rahatsız etmemesi açısından nelere dikkat etmem gerekir?
    Şimdiden önerileriniz için teşekkürler, iyi günler dilerim.
    hocam almadıysan bilgine
    Suruculer dikkat! Beyaz far tarihe karışıyor... Ağır para cezaları uygulanacak - Son Dakika Turkiye Haberleri | Cumhuriyet

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende bizim hyundai'ye yurtdışından mercekli led aldım göz almasın diye, daha takmadım. Ucunda baya baya mercek var. Şimdi bunu takarsam ceza gelir mi? Şu cihaz

Lumen Flux: 28000LM

Power: 160W/Pair

Light Source: CSP 3570

Bu beyaz mı bilmiyorum ki ? Yani neye ceza kesecekler, adam son model bi xenon aracına 4300 değilde 6000 taksa ceza mı olacak? yoksa merceksiz tüm ledlere mi ceza kesilecek ?
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yiğit G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende bizim hyundai'ye yurtdışından mercekli led aldım göz almasın diye, daha takmadım. Ucunda baya baya mercek var. Şimdi bunu takarsam ceza gelir mi? Şu cihaz

Lumen Flux: 28000LM

Power: 160W/Pair

Light Source: CSP 3570

Bu beyaz mı bilmiyorum ki ? Yani neye ceza kesecekler, adam son model bi xenon aracına 4300 değilde 6000 taksa ceza mı olacak? yoksa merceksiz tüm ledlere mi ceza kesilecek ?
    Valla her kanun gibi kervan yolda düzülür diyecekler. İlk 6 ay ortalık karışır sonradan belki biraz rayına oturur.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

malkoc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Karakterler kötü çıkmış düzeltemedim.

Selam hocam. Megane 4 araçlar bazı led ampüllerde hata veriyor sizinki gibi korumaya alıyor. 2 senedir faz 2 megane 4 aracımda stark 360 derece led kullanıyorum hiçbir şekilde hata vermedi veya sönme yapmadı bilginiz olsun. Ama ilanlara bakıyorum benim taktığım ürün artık yok galiba en azından stark markası olarak satılmıyor.
    12 ' GOLF 6 1.6 TDI
    22' MEGANE 4 1.3 TCE

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla her kanun gibi kervan yolda düzülür diyecekler. İlk 6 ay ortalık karışır sonradan belki biraz rayına oturur.
    İNŞALLAH deli gibi uygulanır. İNŞALLAAAAH...
    "...Bilgisiz kimseler onlara söz söyleyince "Selam" der geçerler."

Deepblue - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mercek dışı eski model araçlara yazarlar gerisi devam bence.
    MSPORT

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bütün piyasacılar ceza zamlarını görünce halojene dönmüş. Merceksiz fara photon takan ortam cocuklarının sayısında azalma var. Babalarından dayak yemek istemiyorlar galiba. Zamına sevindiğim tek ceza. Gece ne aynaya bakabiliyoruz ne bir şey kararan ayna olsa bile bir şey gözükmüyor.
    Alıntı doncarlo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    saxoda sertleşme kronik pompayı kontrol edin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Deepblue Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mercek dışı eski model araçlara yazarlar gerisi devam bence.
    En çok onlara yazarlar İNŞALLAH. Merceğe takılılar da modele göre rahatsız ediyor. Etmeyeni de var onlar problem değil mesela
    Alıntı doncarlo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    saxoda sertleşme kronik pompayı kontrol edin.

Grimlord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sadece beyaz renkli değil, özellikle deli mavi diye geçen sığır işi mavi - mor tonlarına da ceza gelmesi lazım. Ne kendileri görüyor, ne de başkalarının görmelerine izin veriyorlar.

Özellikle hiç ışığın olmadığı bi yerden geçerseniz bu tarz ayarsız ampüller insana geçici körlük bile yaşatabilir. Çünkü göz sadece oraya odaklanıyor istemeden.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim motosiklette orjinalden bi-led far var araba farı gibi zaten bu çakma zenoncular karşıdan geldimi açıyorum uzunu bende onları kör ediyorum

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler