cansın can
Printable View
Anakart Asus marka mı ? Eğer açılırken CMOS hatası verip F1 yada Del tuşuna basmanı istiyorsa yada BIOS a girdiğin zaman tarih saat sıfırlanmış ise pil. Ama tarih saat doğru sadece ayarların sıfırlanmış ise Asus bioslarında bir bug var ondan yapıyor. BIOS update yap. Oda olmazsa AMT özelliğini kapat BIOS dan.
abi anakart asus evet.
fakat bunu 5 yıldır yapmıyordu son 3 ayda başladı.
tarih saat sıfırlanmıyor, sadece bios ayar tutmuyor...
ama şöylede bir durum var : pc kapatıp kumandadan elektriği kesmez isem , pcyi acacağım zaman elektriği kesip 20 saniye sonra acınca bios sorunsuz.
yani kısaca 0 elektrik ile 2-3 gün kalınca bios resetliyor ama acmadan önce kumandadan hızlı kapa - aç yaparsam , sorun yok.
ben şu pili bi değiştireyim bakalım ne olacak
remote power-on icin sana guzel bir alternatif sunayim: Wake-on-LAN (WOL)
- WOL kullanacaksan PC'yi elektrikten kesmiyorsun. ama kapali duruyor.
- ev networkune bagli olmasi lazim.
- BIOS'ta WOL ozelligini calistir.
- motherboard uzerindeki ethernet portunun adresini (MAC) tespit et.
- Easy WOL programini (temel hali ucretsiz) telefona yukle (dilersen baska WOL app'ler mevcut).
- MAC adresini app'e kaydet.
app sayesinde PC'yi acabilirsin. Restore power on AC loss yapmaya gerek olmaz.
WOL cok uzun suredir alt/ust seviye boardlarda mevcut. teklemeden calisir :).
İş yerinden evdeki PC ye WOL yapmak için önce VPN server destekli bir modem / router ile eve bağlantı kurup sonra magic paketi yollaman lazım. Keenetic gibi modemlerde telefon app üzerinden VPN kullanmadan istediğin MAC adresine WOL yapabilirsin.
pc guruları naber :)
bir sorum var
evdeki kasam ; i9 10900K ve ekran kartı msi 3090 ventus
gaddar bir monitor alasım var ; Hepsiburada | Guvenlik
benım speclerde bu monıtorde az kalırmı ? yoksa yardıroğlu nakliyat akarmı ?
beyler bir derdim var daha var.
ofistemi pcye ekran kart modu yapıcaktım.
dell vostro 3910 kasa var.
kasayı açtım power sup 180W ve 2 tane kablosu var.
dur dedim şuna 500 lük bir psu koyyim cayır cayır gitsin .
elimdeki psu larda hayvan gibi kablolar var.
anakart aha bu
https://i.hizliresim.com/toqysl4.JPG
şimdi bu 500lü psu takarken sanıyorum bu 24 pinden 8e ceviriciler var , ondan almam lazım
Alfais 4973 24 Pin To 8 Pin Atx Psu Power Guc Adaptor Kablosu (dell Optiplex Uyumlu) - Fiyatı, Yorumları
fakat fotodaki yukarıda 4lü neyi takıcam ?
bu psu buna takıp çalışmatırma ithimalim varmı ?
bu arada bu olmuyormuş :)
1080p ' de bir monitor 144 ile çalışırken öteki 120de kalıyor.
2k da teki 144 çalışırken öteki 59da kalıyor
ama gtx 3050 aldım onu takabilirsem sanırım 2k da 2 monitördede 144 alırım ..
ama takıp takamayacağım üstteki posta yaratılıacak çözümlere bağlı :D
Access Denied
anakart bu
16 numaraya takıcak bendeki 500w psuda 4 pin kablo yok .
bende psu 8 pinli.
ona şöyle bir çevirici alsam ;
Hepsiburada | Guvenlik
bu işi kıvırırmıyım ?
board uzerindeki 8-pin konektor (item 3) ATX standardina uymayan ana power girisi. 4-pin konektor (item 16) ise Entry-level Power Supply standardi, CPU icin 12V konektor (EPS). mboard Dell oldugu icin standart disi olaylar var.
buldugun adaptor kablolar dogru gozukuyor ama eline alip takmaya calistigin zaman oturmama ihtimali az da olsa var. Dell/Lenovo/HP gibi aletlerin bazi kisimlari standartlara uymaz. urun disaridan minciklanip modifiye edilmesin diye boyle tasarlaniyor.
ayrica elindeki 500W ATX PS Vostro'ya oturacak mi, vida delikleri vs. uyacak mi, kontrol edilmesi gereken ayri bir olay.
external GPU'nun sana ofiste muhtesem bir fayda saglayacagini zannetmiyorum. 180W yerine 500W'lik PS kullanman alete (CPU/GPU/RAM/drive...) hicbir fayda saglamaz. zahmete & riske degmez; bence bosver.
sansinin oldugunu yukarida yazdim.
ama PS disarida falan, PC'nin hali orasindan burasindan boru cikmis on tampon sokuk rezil modifiye arabaya doner.
PS dedigin 220V sebekeye bagli, kazara suyla temas ederse istenmeyecek durumlara yol acabilir. acikta calissin diye yapilmamis.
tekrar ediyorum, bence fantaziye girme, degmez. zorlama.
GPU kullanmak sart ise baska bir PC yap/yaptirt derim.