Selamlar,
Babamın vefatı sonrası intikal eden tarla vb bulunmakta fakat çok fazla hissedarı olduğu için hiçbir işime yaramıyor. Bana gelen herhangi bir gelir vb yok. Tarlaları kullananlar kiralayalar vb var ama kimse kimseye hesap bile vermiyor. Ayrıca akrabalarda aşırı sıkıntılı hiçbir şekilde yıllardır paylaşılmadı. Bunun tek yolu anladığım kadarıyla İzale-i şuyu davası olacak gibi duruyor. Fakat ilk etapta uzlaşmaya gitmek gerekiyormuş. Dava açılacak olursa eğer çok sıkıntılı tipler olduğu için memlekete can ve mal güvenliğimden dolayı bu iş için gitme taraftarı değilim. Avukata mı vermek gerekiyor? Uzlaşma aşaması ve dava aşaması dahil tüm işlerde avukat halledebiliyor mu? Süreç hakkında bilgisi olan var mıdır?
Süreç hakkında genel olarak bilgisi olan varsa paylaşabilirse çok sevinirim.
Mesela masrafları ben mi ödüyorum dava sonrası tüm paydaşlara mı paylaştırılıyor? Satış bedelleri herkesin banka hesabına mı yatırılıyor mahkeme tarafından? Gibi gibi aklıma gelen gelmeyen birçok soru var. Bu konu üzerinden tartışabiliriz ileride bu davayı açmak isteyenlere de yol göstermek açısından iyi olabilir diye düşünüyorum.
İyi forumlar dilerim.