User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
29 sonuçtan 20 ile 29 arası

Konu: Cam filmi men hakkında

yyk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    son zamanlarda hatta gelecek 2 ay içinde bu tip cezalar artacaktır bilginiz olsun , bu arada bu konu ile ilgili arkadaşlarda yazmışlar. önce cezanızı ödeyin akabinde trafik tescil bürolarına gidin ve aracınızın fotoğrafını polis memurlarına çektirin men olayınızı kaldırtabilirsiniz.
    Şüphe , tek gerçektir ...

yyk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yyk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    son zamanlarda hatta gelecek 2 ay içinde bu tip cezalar artacaktır bilginiz olsun , bu arada bu konu ile ilgili arkadaşlarda yazmışlar. önce cezanızı ödeyin akabinde trafik tescil bürolarına gidin ve aracınızın fotoğrafını polis memurlarına çektirin men olayınızı kaldırtabilirsiniz.
    edit : cam filmlerini sökün
    Şüphe , tek gerçektir ...

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    59 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eskiden ehliyet geri alınması dışında araç menlerinde ceza ödemeni beklemezlerdi, artık şart mı koşuyorlar ondan emin olamadım

ben ayn ıarabayla 1 senede 5 kere filmden men yiyip daha sonraları faiz affı falan çıkınca yapılandırıp ödemiştim birikmiş cezaları, oradan hatırlıyorum

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    124 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CloudGrey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    4 kapı ve arka cam için konuşuyorum ;
    cam filminden araç bağlama yada ceza yok.

Önde varsa ( NO: 0.5 bile ) hele zindan spec ise bağlarlar..

yan cam için yaptılarsa mahkemeye verin

Cam Filmi Kullanmak Yasak mı? - Cam Filmi Uygulamaları, Yasaları & Cezaları.
    2-3 ay önce ön cama bi heves film çektirmiştim.

Otobanda eşim kullanırken durdurup ceza yazıp gönderdiler. 1000+ tl bi rakam ödedik.

Otobanda duraklamak yasaktı diye hatırlıyorum. Emniyet şeridinde dururup ceza yazdığı anda bir kaza olsa neler yaşanırdı acaba sonrasında.

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı foreverkings Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    t.polisi olarak yanıtlıyım cam filmleri yasak arkadaşlar arka,ön,yan vs. hepsi dahil ancak ön camınızda olmadığı süre boyunca ŞUANLIK memur insiyatif gösterip ceza yazmıyor (bu dediğim her il memur için geçerli değildir) o sebeple ön cama yaptırmayın kafanız rahat olsun şimdilik.

men olduktan sonra trafik şubeye getirip ilgili memura aracı gösterirsiniz fotoğraflanır sonrasında men kaldırılır zaten yukarıda yazmış arkadaşlar cevapları.
    Cam filmi hakkında halen yasal bir düzenleme yok bildiğim, hangi maddeye göre yasak veya ceza kesiliyor? "Görüşü engelleme bilmemne" maddesi ise zaten yanlış. Bu madde üzerinden açılmış emsal iptal davaları var.
    Zaten cam filmi yasal-yasal değil muhabbeti ve Yönetmelik taslağı işi de buradan başladı. Ama devamını getirmediler, iş hala "havada" olduğu için izin veriliyor daha ziyade bence.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KÖROĞLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2-3 ay önce ön cama bi heves film çektirmiştim.

Otobanda eşim kullanırken durdurup ceza yazıp gönderdiler. 1000+ tl bi rakam ödedik.

Otobanda duraklamak yasaktı diye hatırlıyorum. Emniyet şeridinde dururup ceza yazdığı anda bir kaza olsa neler yaşanırdı acaba sonrasında.
    Karayolları Trafik Kanununun 30/1-b maddesi “Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlike olabilecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçları kullanmak”

Bu maddeden kesildi ise iptal ettirebilirsiniz.
    Emsal iptal davaları bunun üzerinden. Bildiğim kadarıyla da hala başka madde yok.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    124 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ormanci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Karayolları Trafik Kanununun 30/1-b maddesi “Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlike olabilecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçları kullanmak”

Bu maddeden kesildi ise iptal ettirebilirsiniz.
    Emsal iptal davaları bunun üzerinden. Bildiğim kadarıyla da hala başka madde yok.
    Devletimize katkmımız olsun, benim takıldığım otobanda durdurup cez yazmaları. Yoksa kusurlu olan biziz, araba zindan gibi olmuştu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KÖROĞLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Devletimize katkmımız olsun, benim takıldığım otobanda durdurup cez yazmaları. Yoksa kusurlu olan biziz, araba zindan gibi olmuştu.
    Emniyetin de şu an için derdi bu daha ziyade, "zindan" modu. Diyor ki, biz bununla tespit yapamıyoruz, suçlu, terör bilmemne işlerini yapamıyoruz. O yüzden filmli pek olmasın istiyorlar ve bunun haricindekilere çok takılmıyorlar aslında.

Zindan olsa da olmasa da cezada "tespit etme" muhabbeti de olması gerekiyor aslında. Bir nevi iptal davalarının başarısı da burada bir yandan. Hem yanlış madde, hem yanlış yorum, hem de gerekli net düzenleme ve tespitin olmaması sıkıntı. Örneğin "abart egzoz" muhabbeti de biraz böyle. "Gürültülü" diyor ceza kesiyor mesela. Kime göre neye göre? Cam koyu, kime göre neye göre kardeşim? Sen tespit yaptın mı, desibel ölçtün mü, cam ne kadar ışık geçiriyor, görüntüye engel oluyor mu, olmuyor mu, kime göre oluyor, kime göre olmuyor? Bunların hepsi tespite tabi... Haliyle mahkemede de bunun üzerinden gidilip iptalle sonuçlandırılabiliyor.

Bu iptal davaları ve cam filmi işi bir ara baya haber oldu ve yasal düzenleme yapacaklardı, Yönetmelik taslağı falan hazırlanmıştı, hatta millet baya bi yatırım yaptı, dükkan açtı hazırlandı bekliyordu, niyeyse son anda vazgeçtiler. Kaldı öyle.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    124 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ormanci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Emniyetin de şu an için derdi bu daha ziyade, "zindan" modu. Diyor ki, biz bununla tespit yapamıyoruz, suçlu, terör bilmemne işlerini yapamıyoruz. O yüzden filmli pek olmasın istiyorlar ve bunun haricindekilere çok takılmıyorlar aslında.

Zindan olsa da olmasa da cezada "tespit etme" muhabbeti de olması gerekiyor aslında. Bir nevi iptal davalarının başarısı da burada bir yandan. Hem yanlış madde, hem yanlış yorum, hem de gerekli net düzenleme ve tespitin olmaması sıkıntı. Örneğin "abart egzoz" muhabbeti de biraz böyle. "Gürültülü" diyor ceza kesiyor mesela. Kime göre neye göre? Cam koyu, kime göre neye göre kardeşim? Sen tespit yaptın mı, desibel ölçtün mü, cam ne kadar ışık geçiriyor, görüntüye engel oluyor mu, olmuyor mu, kime göre oluyor, kime göre olmuyor? Bunların hepsi tespite tabi... Haliyle mahkemede de bunun üzerinden gidilip iptalle sonuçlandırılabiliyor.

Bu iptal davaları ve cam filmi işi bir ara baya haber oldu ve yasal düzenleme yapacaklardı, Yönetmelik taslağı falan hazırlanmıştı, hatta millet baya bi yatırım yaptı, dükkan açtı hazırlandı bekliyordu, niyeyse son anda vazgeçtiler. Kaldı öyle.
    Biz net şekilde hatalıydık, aracın içi siyah, yan camlar oldukça koyu. Ön cama da koyu çekince arkadaş. Gece önümü görmekte zorlanıyordum.

Adamlar da haklı içeriyi görmeleri gerekli , olası bir kontrolde ateş açsan adam içeriden kendine doğrultulan bir silahı falan göremez.

Hakettik ödedik Diğer arabamda da var film ama o mesela hiç sorun yaşatmadı. Dışarıdan içerisi görünüyor çünkü.

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    59 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sivil spec gri megane 2 sedan yan ve arkalar çok koyu ama ön camda llumar air80 yaptım, 2 seneye yakındır da 70bin km'yi geçtim istanbulda ve düzcede çok çevirmeye girdim gece gündüz kimse bir şey demedi, yan camlarımı hep indiririm çevirmelerde. siz de öyle yapın ön cam koyu olmadıkça ben filmden ceza yemeyi çölde kutup ayısı misali olmak olarak görüyorum

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler