User Tag List

17 sonuçtan 1 ile 17 arası

Konu: Fiat 500X 1.3 DCT Firefly Sport paket geliştirilebilir donanımlar?

Wind of VW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Question Fiat 500X 1.3 DCT Firefly Sport paket geliştirilebilir donanımlar?

Merhabalar,

Yakın bir arkadaşım kısa süre önce 2020 model ancak 2021 Ağustos trafiğe çıkışlı 20bin km de bir araç aldı. Fiat 500X 1.3 DCT Firefly Sport paketi araç. Makyajlı kasa ve 150hp güç üretiyor.
    Araçta sunroof ve pek çok özellik var ancak aklımıza takılan bazı konularda danışmak istiyorum.

Otomatik farlar mevcut değil araçta, yada sileceklerde yağmur sensörü yer almıyor. Bunlar sonradan satın alınarak eklenebilir mi? İstanbulda nereden yaptırabiliriz. Daha önce bir Egea deneyimimiz vardı ve Fiat bayileri sonradan ekstraları takamıyorlardı. 500X te bizdeki pakette olmayan sonradan takılabilecek özellikler nelerdir?

Birde araştırdığım kadarı ile aracın start/stop özelliği motor soğukken çalışmıyormuş, ilk aldığımızda satıcıda 2 ay yattığı için aküdendir dedik ama sonradan çalıştı ve bazen devreye girmediği oluyor.
    Birde start/stop devreye girdiğinde araç hareket etmesi gerektiği için freni bırakırsak geri kaçırıyor. Normal yokuş kalkış desteği var araçta. Bu normal midir?

Son olarak, ara hızlanmalarda gazı köklediğimizde 1sn kadar gecikmeli hızlanıyor, ama sonrada beklentinin çok üzerinde seri bir hızlanma oluyor. Araç hızlanırken anlık olarak direksiyon sertleşmeye başlıyor.

Buralarda 500x üstadları var ise fikirlerini ve tavsiyelerini almak isterim.
    All Seasons just Feel the Wind of VW Spirit...
    O bir E.T.

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Wind of VW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhabalar,

Yakın bir arkadaşım kısa süre önce 2020 model ancak 2021 Ağustos trafiğe çıkışlı 20bin km de bir araç aldı. Fiat 500X 1.3 DCT Firefly Sport paketi araç. Makyajlı kasa ve 150hp güç üretiyor.
    Araçta sunroof ve pek çok özellik var ancak aklımıza takılan bazı konularda danışmak istiyorum.

Otomatik farlar mevcut değil araçta, yada sileceklerde yağmur sensörü yer almıyor. Bunlar sonradan satın alınarak eklenebilir mi? İstanbulda nereden yaptırabiliriz. Daha önce bir Egea deneyimimiz vardı ve Fiat bayileri sonradan ekstraları takamıyorlardı. 500X te bizdeki pakette olmayan sonradan takılabilecek özellikler nelerdir?

Birde araştırdığım kadarı ile aracın start/stop özelliği motor soğukken çalışmıyormuş, ilk aldığımızda satıcıda 2 ay yattığı için aküdendir dedik ama sonradan çalıştı ve bazen devreye girmediği oluyor.
    Birde start/stop devreye girdiğinde araç hareket etmesi gerektiği için freni bırakırsak geri kaçırıyor. Normal yokuş kalkış desteği var araçta. Bu normal midir?

Son olarak, ara hızlanmalarda gazı köklediğimizde 1sn kadar gecikmeli hızlanıyor, ama sonrada beklentinin çok üzerinde seri bir hızlanma oluyor. Araç hızlanırken anlık olarak direksiyon sertleşmeye başlıyor.

Buralarda 500x üstadları var ise fikirlerini ve tavsiyelerini almak isterim.

2015 model turbo benzinli(140'lık) bir onceki kasasını kullanıyorum 70 80 bin km.dir.

sahip oldugun modelle bazı donanımları kıptıklarını biliyordum. Sizin vitesin altındaki X işareti olan kapak normalde benim kasada sürüs modu secici yeri. ama otomatik farı tahmin etmemiştim. Sahibindenden de bakınca bazısında var bazısında yokmuş

Mesela

Just a moment...

Just a moment...

Just a moment...

Yagmur sensörünü kırpmıslarmıdır bilmiyorum ama kolun üstünden ilk secenege getirin bırakın oyle aktif oluyor.diger seceneklerde olabilir hatta birinde daha yavas digerinde daha hızlı tepki veriyor.

Stop/start pejo citoren gibi daha 3-5 kmye düsünce sık devreye girmez, durunca kabaca 1 saniye sonra devreye giriyor. Mesela durdun ilerdedin yine durdun arka arkaya 2.yi zor yapar, yaparsa da 3. arka arkaya da katiyen yapmaz .

Dedigin aynen dogru ya megil seciyor yada start stopla durunca kacırıyor aracın ayarı böyle muhtemlen fiatın esekligi

Hızlanma kısımda aynı sekilde bende normal modda vitesi ufaltıp tepki vermesi biraz gecikiyor. normal modda kulakcıkla müdahele edelirse ve spor modda ise o konuda daha iyi ancak onuda zahmet edip koymamış fiatta yeni kasaya.
    1881 - 193

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abimde 500L 1.3 multi motor var 2018 model, arkadaşta 2020l var Berkan'ın dediği gibi birinde var olan özellik diğerinde yok.500,500cdede benzer durum var bildiğim Fiat, Fiat Türkiye kafaları karışık sipariş vermiş 500 ailesinde.
    Motosikleti satıp otomobil alma niyetim var, tek kişi olduğum için 500L bana fazla geliyo(L doblonun binek versiyonu gözümde) ama b suvcuk-crosslarda 500x ve özellikle sport modeli de radarımda size göre en +/- leri nelerdir?
    Diğer modeller Mokka, Puma veya daha eski model Gla

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı |KaAn| Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abimde 500L 1.3 multi motor var 2018 model, arkadaşta 2020l var Berkan'ın dediği gibi birinde var olan özellik diğerinde yok.500,500cdede benzer durum var bildiğim Fiat, Fiat Türkiye kafaları karışık sipariş vermiş 500 ailesinde.
    Motosikleti satıp otomobil alma niyetim var, tek kişi olduğum için 500L bana fazla geliyor(L doblonun binek versiyonu gözümde) ama b suvcuk-crosslarda 500x ve özellikle sport modeli de radarımda size göre en +/- leri nelerdir?
    Diğer modeller Mokka, Puma veya daha eski model Gla
    X elit doblo Bu yeni kasayı pek bilemeyecem Sekli semali güzel durusu güzel. Donanımı bendekine göre ne derece kırpılmış edilmiş niyetlendiğin ilan özelinde konuşmak lazım.

Arac bence biraz sert(sınıfında emsali baska hiç bir model kullanmadım) haliyle sesli(eski aracım ceeddi o bunun yanında kütüphane ).

2kişiden fazlaysanız bagaj yetmeyecektir. Benim araç yazılımlı herhalde 160 170 hp falandır capından güzel gidiyor 180-200 e kadar. Onun dışında pek akarı kokarı yok donanımı iyiydi kırpılmaya rağmen, nazı çok yok.
    Bir daha alırmıyım. Herhangibir suvcuktan ve italyandan gına geldi

Güncel mokkada fena tavan rengi atma ve ***** 1.2 motorun sikayetleri var kayısı yağın icine koyan ***** firma .Pumayı bilmiyorum
    1881 - 193

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Berkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    X elit doblo Bu yeni kasayı pek bilemeyecem Sekli semali güzel durusu güzel. Donanımı bendekine göre ne derece kırpılmış edilmiş niyetlendiğin ilan özelinde konuşmak lazım.

Arac bence biraz sert(sınıfında emsali baska hiç bir model kullanmadım) haliyle sesli(eski aracım ceeddi o bunun yanında kütüphane ).

2kişiden fazlaysanız bagaj yetmeyecektir. Benim araç yazılımlı herhalde 160 170 hp falandır capından güzel gidiyor 180-200 e kadar. Onun dışında pek akarı kokarı yok donanımı iyiydi kırpılmaya rağmen, nazı çok yok.

Güncel mokkada fena tavan rengi atma ve ***** 1.2 motorun sikayetleri var kayısı yağın icine koyan ***** firma .Pumayı bilmiyorum
    Xte de sanırım Ldeki dualogic şanzımandan vardı, abimin arabada kafasına göre geçti geçmedi,motor bağırdı yağ gibi aktı durumları oluyodu sıkışık trafik sonrası özellikle. sertlik kısmı da benzer( enişte doblosu değil ama, dayı arabası gibi)
    Mokka için siyah tavan-kaputta denk geldim bi kaç videoya, kayış konusu dediğiniz gibi Neden!?!?! dedirtti ama 1.2 psa motoru göreceli gibi. memnun olan da var servisle gerilen de..biraz şans işi.

cnzdmr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Xte de sanırım Ldeki dualogic şanzımandan vardı, abimin arabada kafasına göre geçti geçmedi,motor bağırdı yağ gibi aktı durumları oluyodu sıkışık trafik sonrası özellikle. sertlik kısmı da benzer( enişte doblosu değil ama, dayı arabası gibi)
    Mokka için siyah tavan-kaputta denk geldim bi kaç videoya, kayış konusu dediğiniz gibi Neden!?!?! dedirtti ama 1.2 psa motoru göreceli gibi. memnun olan da var servisle gerilen de..biraz şans işi.
    500x lerde çift kavramalı tct şanzıman var. Üretim yeri italya 500 ve 500x lerin. 500L ler türkiye üretim olabilir emin değilim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Aracımı satarsam inşallah bend e bir SUVcuk ya da Kia ailesinden bir araç alma niyetindeyim. Ceed i galeride çok beğendim. Cerato yu da beğendim de hanım sedan istemiyor. Ceed ve 500X karşılaştırması yapsanız hangisini alırdınız
    "...Bilgisiz kimseler onlara söz söyleyince "Selam" der geçerler."

Talih.b16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ardicli2000 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aracımı satarsam inşallah bend e bir SUVcuk ya da Kia ailesinden bir araç alma niyetindeyim. Ceed i galeride çok beğendim. Cerato yu da beğendim de hanım sedan istemiyor. Ceed ve 500X karşılaştırması yapsanız hangisini alırdınız
    X-CEED bakabilirsin, suvcuk gibi.
    merak ettiğin birşey olursa sorabilirsin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cnzdmr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    500x lerde çift kavramalı tct şanzıman var. Üretim yeri italya 500 ve 500x lerin. 500L ler türkiye üretim olabilir emin değilim.
    Yerli üretim değil ama İtalya mı emin değilim,
    bicolor modeli hatta abimin, sağolsun Tr getiren güzel insanlar tek renk olarak faturalandırmışlar her muayeneye girişte bayiiden kağıt alıp giriyo fabrika çıkış çift renk olduğunu kanıtlamak için.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Talih.b16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    X-CEED bakabilirsin, suvcuk gibi.
    merak ettiğin birşey olursa sorabilirsin
    Xceed pahalı geliyor gibi
    "...Bilgisiz kimseler onlara söz söyleyince "Selam" der geçerler."

Aranel Ciryatan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.2 Puretech motorun en güncel hali 2024 modellerde. 2012'den bu yana çok revizyon yedi motor. Özellikle 2019 öncesi modellerde çok kayış döküntüsü ve yağ yakma sorunu var. Bu sorunlar da genelde zaten servis dışında bakımı yapılan araçlarda. Bu motorlara özel yağ kullanılması gerekiyor. Sanayi işi değişim yapanlar en ucuz ne bulursa basıyor motora. PSA grupta özellikle Fas üretimi modellerde de işçilik sorunları çıkabiliyor ve tamamen şans yani. Bir araba sorunsuz çıkarken diğer arabada kapı ayarları, fazla boyama, az boyama, boya atma, plastik aksam sorunları vs. Maalesef Fas üretim kalitesi yerlerde. Standart bir kalite yok. Montaj hattında araç iyi çalışana denk gelirse ne güzel. Gelmezse sıkıntı.
    SimRacersTR.Net
    Türk Simülasyon Pilotlarının Buluşma Noktası

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı ardicli2000 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Direk Ceed hangi kasaya baktınız ve yeni kasası hakkında bilgim yok ama.2015 makyaj sonrası cift kavrama olanlarla gül gibi gecinip gidersiniz
    1881 - 193

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı cnzdmr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    L ler için emin olmamakla beraber Sırbistan olarak belirtmiş cogu yerde
    1881 - 193

Eworen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Aranel Ciryatan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1.2 Puretech motorun en güncel hali 2024 modellerde. 2012'den bu yana çok revizyon yedi motor. Özellikle 2019 öncesi modellerde çok kayış döküntüsü ve yağ yakma sorunu var. Bu sorunlar da genelde zaten servis dışında bakımı yapılan araçlarda. Bu motorlara özel yağ kullanılması gerekiyor. Sanayi işi değişim yapanlar en ucuz ne bulursa basıyor motora. PSA grupta özellikle Fas üretimi modellerde de işçilik sorunları çıkabiliyor ve tamamen şans yani. Bir araba sorunsuz çıkarken diğer arabada kapı ayarları, fazla boyama, az boyama, boya atma, plastik aksam sorunları vs. Maalesef Fas üretim kalitesi yerlerde. Standart bir kalite yok. Montaj hattında araç iyi çalışana denk gelirse ne güzel. Gelmezse sıkıntı.
    Bu motorlarda hala kayış motor içinde yağda yüzüyormu yani güncellemelerde bunu dışarı aldılar mı yoksa hala yüzüyormu ?
    Değişmediyse sistemde ciddi mantık hatası var hayır zincir de değil bildiğimiz kayışı yağda çalıştırmak nasıl bir mantıksızlıktır

e.sezgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    L ler için emin olmamakla beraber Sırbistan olarak belirtmiş cogu yerde
    Evet Sırbistan üretimi, sanıyorum sadece orada üretilmiş. benim aracın fabrika çıkış belgelerinde de görmüştüm.

Aranel Ciryatan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Eworen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu motorlarda hala kayış motor içinde yağda yüzüyormu yani güncellemelerde bunu dışarı aldılar mı yoksa hala yüzüyormu ?
    Değişmediyse sistemde ciddi mantık hatası var hayır zincir de değil bildiğimiz kayışı yağda çalıştırmak nasıl bir mantıksızlıktır
    Yüzüyor evet. Hybrid motorlarda zincire döndüler fakat hybrid hala gelmedi TR'ye. Bu sene 2024 model 208 GT aldık ama Hybrid TR'ye gelince tahminen ona upgrade yaparız.
    SimRacersTR.Net
    Türk Simülasyon Pilotlarının Buluşma Noktası

Jön Türk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    merhaba konu kirliliği olmasın fiat 500x tomtom güncelleme yapılabiliyor mu ?
    #eksikpazar

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler