o kafası kopan kazadaki motormu:soru:
Printable View
arkadaşlar , bu yazıda veya ölüm haberlerinde motosikletler kötülenmedi ama iyi ile kötüyü de ayırd etmek lazım ;
kelle koltuk giden motosikletçileri de biliyoruz , efendi gibi binen , kimseyi tehlikeye sokmadan cihazına hakim gazlayan hızlı ve şahsen çok saygı duyduğum motosikletçileri de...
bunun yanında kelle koltuk giden arabacıları da biliyoruz , tadında ve kimseyi tehlikeye sokmadan gazlayan sürücüleri de...
:):):):)
çok yazık ya bu daha başlangıç diye düşünüyorum yeterli onlem alınmazsa :(
Yazık ya :(
E -5 metrobüs yolundan sonra motorsiklet için uygun değil, bir motorlu sürücüye orda hiçbir arac dokunmasa, kendiliğinden düşse o yol üzerindeki çelik halatlar ve metal bariyerler motor sürücülerinin hayatlarına maloluyor.
bu çelik halat yada metal bariyerler bazen araclarımızada zarar veriyor, avrupaya giden arkadaşlarımız var ise avrupanın çoğu yerinde bu tür uygulama olmadığını farketmişlerdir.
bir arkadaş bahsetmiş bence de dediği gibi motorsikletler trafik hareket halindeyken şeridin ortasında olmalı...
Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun inşallah, geceleri üsküdar-beylikdüzü mekik dokuyan biri olarak afedersiniz ama yoldaki bu kadar manyağa rağmen az bile kaza oluyor, millet olarak canbazlıkta ve ölümle dalga geçmekte baya bi ustayız bence.
gerekmedıkce E-5'i kullanmıyorum. Motor kullananlarda bır zahmet TEM'ı tercıh etsınler. Cunku dedıgınız gıbı motosıklet ıcın uygun degıl artık..yolda ne serit bellı ne de asfalt. Ödüm kopuyor ordan bır yere gıtmeye...Ayrıca utanmadan Merter'e kadar makas atanlar da var!!!!
Devletımız sehırıcınde trafıgı rahatlatmak adına Metrobus tutturdu. Şimdi katlıam yapılmaya baslandı. Zaten Turkıye'de ınsanlarımızdan once yolların kusuru daha ağır degıl mı?
Trde yollar motorsikletler içinde araçlar içinde güvenli değil ne yazıkki .
Yollardaki aydınlatma direklerinden tutun bariyerlere kadar aracınızın size sağladığı güvenliği yok edip sizi oldurmeye meyilli hepsi .
Motorsikletler ise hiç düşünülmeyen araçlar ne yazıkki bu konuda ...
Asvaltından tutun hangi kısmı düzgünki zaten ...
Düşünün işte metrobüs geldi Emniyet şeridi yok artık ..
Araba arıza yapsa yada kaza yapsanız çekicek yer yok acil durumda araba yanmaya başladı diyelim arabadan kaçsan başka rabanın altında kalırsın ...
Sayfalarca yazılıcak yazı var bunla alakalı ....
Evet arkadaşlar.. kırmızı racing dün geceki kazadaki motor.. kazadan tahminen 5 dakika sonra oradan geçtim.. Manzara çok kötü idi.. Kaza da cevizlibağ da olmuş.. Tam petrol ofisinin yan tarafında e-5 üzerinde mecidiyeköy yönüne doğru.. Kazanın olma sebebi ise büyük ihtimal su birinkitileridir.. Dün akşam o kadar çok su birikintisi vardı ki e-5 te 70 le gitmek bile cesaret istiyordu..
Bu kazaya j plaka okul serviside bulaşmıştı yalnız.. Kimse bahsetmemiş ama sanırım bahsedilsede yapılabilicek birşey yok..
Allah rahmet eylesin..
hatayı birazda kendimizde aramak gerekiyor motorcu olaraktan yani senin zorun ne yagmurlu camurlu havada racing motorla cıkıyorsun derdin ne be kardesim ankaralı abilerim bugunkü havayı bilirler yagıs yoktu ama yerler ıslaktı cok olmasada ıslaktı ve ben bugunde motoru cıkartmadım asflalt ısınmadıkca cıkartmam kardesim motorumu yani eceki gelen köpek cami duvarı gibi birşey bu daha 2 gün önce aynı yerde kaza olmus ne *ok yemeye gidiyosun bu havada bide yagmurlu.. her ne kadar isyan etsemde boşa sonucta hadi gecen seferki kuryeydi işi geregi belki bi anlık hatayla oldu sen racingle cıkmısın piyasaya zorun ne be arkadas anlamam ki xS ASLA EHLİYETSİZ KASKSIZ KORUMAN OLMADAN CIKMAYACAKSIN YOLA NERDE NE OLACAGI BELLİ OLMAZ... allah rahmet eylesin ama birazda biz dikkatli olmak zorundayız.. altındaki ufak makina degil hata affetmez ve affetmiyorda kacıncı ölen insan artık bu.. bilmiyorsan binmeyeceksin.. biliyorsanda en az 5 sn öncesinden hesap edeceksin ne olur ne olmaz diye..
Olay anında orada olmadığımız için bu kadar sert bir yorum yapmamak gerek bence. Belki karısı doğum yapıyordu, ya da ailesinden biri rahatsızlanıp hastaneye götürülmüştü... O anda insanın gözüne yağmur çamur işlemez. Onun için bu kadar sert bir yorum yazılmamalı. Hiç kimse ve hiç bir olay için... Orada değilsek tabiki.
Aklımda kaldığı kadarıyla ülkemizde olan kazaların % 95'i sürücü hatasıdır, lütfen dikkatli olalım arkadaşlar.
onur abi haklısın ama üstteki posttada yazdıgı gibi %95 i sürücü hatasından meydana geliyo sonucta yani istisnai durumlar olabilir ama yinede taksi var baska birsey var ve bence zevk icin yapılmıs gibime geliyor sonucta bende motorcuyum 4 yıldır abimde motordu 10 yıldır bugune kadar kazada yaptık kücüklü büyüklü ama motor kullanmayıda bilmek gerek dimi.. haksızmıyım.. biraz sert dille yorum yaptım haklısınız ama ister istemez sinirleri zıplıyo insanın.. :(:(:(:(
kim ne derse desin kazayı yaptıran hiç bi zaman üstüne almaz suçu!! karayolları işte biz hata yapmışız bu yüzden oldu kaza diye hiç dedimi ?
Elbette yağışlı havalarda o tip bir yolda trafiğe çıkmaması gerekliydi. Araç belli ki Honda CBR. Racing motor. Ama dediğim gibi bir insan neden o şartlarda yola çıktı bilmek gerek. Acil durumu olan bir şeye yetişiyorsa bu normal. Hangimiz gitmezdik ki?
Bunun haricinde İstanbul gibi trafiği yoğun bir şehirde racing kullanımını anlayamıyorum. Yol yok, şartlar el verişli değil ama insanlar her 200 metrede bir gaz açıp kapıyorlar. Hem motorlara yazık, hem de kendi sağlıklarına. Neyse konuyu farklı yere çekmeyelim. Tekrar allah rahmet eylesin.