UTTS
2025 ortalarından sonrada bireysel araçlarda zorunlu olacak gibi bir haber geçiyor.
Darphane etiket ücretide konuşulan şuan 1800-2000 TL arası...
Varmı konu hakkında tiyosu olan ?
UTTS
2025 ortalarından sonrada bireysel araçlarda zorunlu olacak gibi bir haber geçiyor.
Darphane etiket ücretide konuşulan şuan 1800-2000 TL arası...
Varmı konu hakkında tiyosu olan ?
médiocrité partout
Benim is makinem var mesela. Gidip bidonla aliyoruz, o nasıl olacak?
Sadece bireysel araclar icin olacak sanırım.
bence mtvyi de 4 kere almak lazım 2 az, arada 6 ay olunca unutulabiliyor 3 ayda bir olursa kimse unutmaz
Bunlar ekonomiye katkı sağlamaz bence. Uyduyula entegre Döte sayaç sistemi gelmeli. Kim kaç metreküp gaz çıkarmış sisteme girmeli. İsmi de "karbonmonoksitle ve metan ile savaş" olabilir.
Hatta gaz basıncı yüksek olanlardan ekstra vergi almalı, ötv gibi dilimlendirilmelidir. Bunları ödemeyenlerin döte mühür vurulmalıdır.
Sınırsız bir kazanç kapısı olabilir.
Bütün önyargılarımı kenara bırakıp soruyorum; bu sistem akaryakıt ve vergi kaçakçılığının önüne geçebilecek mi, yoksa yine vatandaşı mı yoluyorlar?
“Halkla hükümet arasındaki uzaklık ne kadar artarsa, vergiler de o ölçüde ağırlaşır. Bundan ötürü halk, demokrasilerde en hafif vergi yükü altındadır, aristokraside daha ağır, monarşideyse en ağır yükü taşır."
-J.J.Rousseau
Mustafa Kemal ATATÜRK
Yıllar önce Turgut abi bir çok şeyin sebebini görmüştü..
https://www.youtube.com/watch?v=nD90YQRt9HY
En mantıklı açıklama bu olsa gerek, bence de kesin bundan![]()
Hanım aile şirketinde çalışıyor, bizim araba ile gidip geliyor, depoyu dolduruyorlar ama araba şirket adına kayıtlı değil.
Dizel olsa şirket araçlarından biri adına alabilirdik, istasyon tanıdık sayılır demişlerdi zamanında.
Amaç vergiden düşürmekti tabi, olmadıKesin bundan, düşülemesin hesabı
![]()
Oldu olacak devlet tüm araçlara taşıt tanıma sistemi taksın, hatta yakıt alırken km'yi de söyleyelim devlet ne kadar yaktığımı da hesaplasın, ona göre bir şey vergisi çıkarırlar.
Onda da şirket ile araç sahibi arasında araç kiralama sözleşmesi yapılıyor cüzi miktarda, yine o aracın kendi plakasındaki resmi fişleri gider olarak gösteriliyor.![]()
yaklaşıyor yaklaşmakta olan..
Petrol ofisinden temsilcimiz ile görüşme ayarladım sorularımı hazırladım.
bakalım neymiş ne değilmiş
médiocrité partout
Konu ticari, şimdilik bireysel değil.
Mevzu da şu aslında, sen gerçekten 100 lt akaryakıt alıyorsun 1 aylık ama 200 lt faturası toplayıp gider yazıyorsun.
Haliyle kazancından düştüğün gider artıyor, dolayısıyla kazanç üzerinden ödeyeceğin vergi de azalıyor.
Ülkede TL yi komple yasaklayıp her şeyi pos ile yapacaksın kimse kaçamyacak.
Instagram : https://www.instagram.com/koroglu_ka...d1ZXBtM2czb2Ns
Blog : https://kaankoroglu.blogspot.com/
Youtube : https://www.youtube.com/@tamir_hane
Geçen bunun konusu döndü bir toplulukta bunun için ilk yetkiyi alan Ziraat Bankası imiş. Başka bir şirketin patronu sormuş yetkiyi verecek kişilere daha önce kim aldı bunu diye onlarda Ziraat Bankası demiş peki kim denetleyecek bu şirketleri demiş patron adamlarda bizler demiş. Patronda sizde öyel t.....k var mı demiş denetlecek?
IMPOSSIBLE IS NOTHING
öncelikle toplantıyı aralığa bıraktık.
çünkü hala yetişmesi mümkün durmuyor sistemin 31 aralığa..
ama bana vatandaşı yeniden tokatlamak götten uydurulmuş bir enstürman gibi geliyor.
200-300 tl lik benzin masraf fişinin peşine düşeceklerine vergi alacaklarının üstünü çizdikleri patronlara sataşsınlar..
amaaa vatandaş varken hiç olurmu sermaye ile ters düşmek....
510 aracımız var tanesi 2000tL'den 1 milyon vericez mk durup dururken....
sorularımı hazırladım bekliyorum - tek tek soracağım.
aralıkta güncelleyeceğim hepinizi![]()
médiocrité partout
Katılmakla birlikte, aslında onlara da sataşıyorlar diyebiliriz.
Sağa sola seyahate şuna buna gittiğimiz akapeli isimler Mehmet Şimşek'e sövüyor devamlı, hiç memnun değiller![]()
Ben de içimden onlara sövüyorum, ne oldu, şimdiye kadar 1 TL vergi vermiyodunuz tabi, şimdi domalın koduklarım diye...
Akaryakıtta kaçırdıkları bir şey var belli ki, bu kadar üzerine düşmezlerdi yoksa bence. 200-300 TL'lik iş olmayabilir yani![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)