ülke öyle bir ülkeki "resmi gazetedeki" kanunu bile etkileşim almak için ARAÇLARA KAMERA TAKMAK ZORUNLU OLDU diye haber yapan 150 tane haber sitesi var.
iğreniyorum ya bu toplumdan. hatta insanlıktan
Printable View
ülke öyle bir ülkeki "resmi gazetedeki" kanunu bile etkileşim almak için ARAÇLARA KAMERA TAKMAK ZORUNLU OLDU diye haber yapan 150 tane haber sitesi var.
iğreniyorum ya bu toplumdan. hatta insanlıktan
Rant yaratma konusundaki yeteneklerimizi keşke bilim ve sanat dallarında gösterebilsek.
Dün konuyu etraflıca araştırdım.
Etkilenen araçlar: Yönetmelik kapsamında ticari olarak yolcu taşımacılığında kullanılan M2 ve M3 sınıfı taşıtlar, belediyelere ait veya belediyeler tarafından yetkilendirilen toplu taşıma taşıtları ile taksi ve taksi dolmuşlar değişikliklerden etkilenecek.
Mevzuat Bilgi Sistemi
İlgili Tablonun ilgili kısımları:
(Ek:RG-29/11/2024-32737)
10/7/2003 tarihli ve 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu, 5216 sayılı Kanun ve 5393 sayılı Kanun kapsamında ticari olarak yolcu taşımacılığında kullanılan M2 ve M3 sınıfı taşıtlar, belediyelere ait veya belediyeler tarafından yetkilendirilen toplu taşıma taşıtları ile taksi ve taksi dolmuşlar
Kamera sistemi ile görüntü kayıt cihazı
Sürücü koltuğu da dahil taşıtın içini ve gidiş istikametindeki yol kesimini gösterecek şekilde ve taşıtın faaliyette olduğu süre içinde ve en az bir ay süre ile kayıt yapacaktır. Montajı yapılan kamera sistemi ve görüntü kayıt cihazı, Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmeliğin Ekinde yer alan asgari şartlara uygun olacaktır.
Yapılan kayıtların ne kadarının ve hangi şartlarda bir IP adresine otomatik olarak kopyalanması gerektiğine ilişkin hususlarda, mahallin taşıma şartları göz önünde bulundurularak ulaşım koordinasyon merkezleri/il trafik komisyonlarınca karar alınabilir.
Bu kayıtlar, genel güvenlik ve trafik güvenliği ile kamu düzeninin sağlanmasına yönelik olarak İçişleri Bakanlığının (Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı) erişimine hazır bulundurulur.
(Ek:RG-29/11/2024-32737)
Taksi ve taksi dolmuşlar
Araç takip sistemi ve acil durum butonu
Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmeliğin ekinde yer alan asgari şartlara uygun olacaktır.
Millet bu tip şeyleri okumaktan aciz olduğu için, bakmıyor, okumuyor, okuduğunu anlamıyor, görmüyor vesaire vesaire...
Medyadaki mallar da çok farklı değil, adamlar "krediler açıldı" diye haber yapıyor, yayımlanan şeye bakıyorsun, tepesinde eşek gibi "elektrikli" otomobiller için olduğu yazıyor.
Ve tüm gerizekalı medya birbirinden kopyala-yapıştır yaptığı için o aptal haber 2 gün dolaşıyor.
Aha işte, eki, şusu busu yayımlananı belli. Adam koymuş. Bitti...
Özel araçlar için değil.
Öncelikle bunun da tuhaf şekilde bir anda özel araçları da kapsayıp bir anda cebimizden çıkacak bilmem kaç bin liraya dönüşmeyeceğine dair kendime mantıklı açıklama yapamıyorum, gelir elde etmek için tuhaf şeyler çıkarmakta çok iyiyiz çünkü.
İkincisi keşke Rusya'da olduğu gibi bazı teşvikler olsa da her araçta olsa ben bu konuda gerçekten olumlu bakıyorum. Hem güvenlik, hem kaza sonrası tespitlerde bence olmazsa olmaz.
Üçüncüsü kaza sonrası ya da ihlal tespitlerinde vs. "sen cezanı öde de sonra itiraz edersin, gerekirse kayıtlar incelenir" kafasından kurtulabileceğimizi sanmadığımdan kameraların sadece aksesuardan ibaret ya da kendi içimizi rahatlatacak bir alet olmaktan öteye gideceğini çok sanmıyorum. Kaldı ki işe gelindiği gibi mobeselere/kamera kayıtlarına bile bakılmayan, bakılsa da bazı mecburiyetlerden(!) görmezden gelinen durumlarla da bir çok kez şahit oluyoruz.
Dördüncü ve sonunca olarak ; kamere tavsiyesi kısmı çok iyi olmuş. Ben de eşimin aracına kamera takmayı düşünüyorum (hastaneden iş çıkışları zaman zaman gece 2-3'leri bulduğundan, kafası bir dünya çakal çukalla bir kaç kere cebelleştiği olmuştu). Özellikle f/p kamera tavsiyelerinizi bekliyorum.