User Tag List

Sayfa 14/15 İlkİlk ... 412131415 SonSon
269 sonuçtan 248 ile 266 arası

Konu: 2026 - Trafik cezaları

SinanAdalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mcemrek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3 ocak 2026 da istanbula kayıtlı bir fahri müfettiş konya da sağdan yavaş gidiyorum diye telefonla oynuyormuş muamelesi yaptı ve ceza yazdı kesinlikle elimde telefon yoktu hatta yanımdan geçerken saçma sapan atarlandı çok net hatırlıyorum. Yola yeni çıktım motor soğuk diye sakin sakin sağdan kimseye engel olmadan gidiyordum halbuki.

Neyse ceza teslim edilsin mahkemeye itiraz edeceğim diye bir süre bekledim. Edevletten ceza görünüyor ancak emniyette görünmedi bir süre. Belli aralıklarla muhtara uğradım teslim edilen ceza yok. Sitede oturuyorum güvenliğe bırakılan tebligat yok. 4 ay bekledim. Sonunda sinir harbini kaybedip lanet olsun diyerekten beyanla ödedim. Bu arada ödediğim tarihte teslim tarihi görünmüyor hala 4 ay geçmiş olmasına rağmen.

Sonuca geleyim temmuz başında sisteme 30 ocak 2026 da ceza teslim edildi görünüyor ve cezayı ödememişim gibi faiz işletilmiş. Mahkemeye itiraz süresi vs herşey kaçmış durumda.

Vergi dairesine gidip ödenmiş makbuzla başvurdum ancak eksik ödemiş olarak muamele göreceğim eksik kısmı da ödeyip Allaha havale edebilecek durumdayım. Çünkü Allah'a havale etme dışında bu ülkede başka seçenek kalmadı gibi.
    Aynı şekilde emniyet şeridi cezası yazıldı bana girmediğim halde, fakat ne fotoğraf var ne kanıt. Mahkemeye itirazda ettim ertesi gün dilekçe ile kanıt olmadığına dair. Mahkemenin verdiği yanıt; Trafik müfettişinin verdiği beyan esastır diyip cezayı onayladılar. İtiraz etsenizde sonuç bu olacaktı geçmiş olsun.
    İyilik kolay.. kötülük gayret gerektirir.Ben tembel sanılacak kadar kolaycıyım..azimle sıçan ancak sıçmış olur, taşı matkap deler..

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla ben Mini'yi g%t korkusundan mahalleden dışarı çıkarmıyorum. Hele cadde ölüm tuzağı şu an Valla üşenmesem bütün egzos sistemini orjinale çeviricem ama yazılımıda çevirmem lazım, sevmiyorum yazılım işlerini risk...
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

Aranel Ciryatan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pist vs kasmıyorsan ve 2. araba durumu yoksa gündelik binilen arabaya modifiye işleri yalan artık bence.

2024'den beri standart arabaya biniyorum kafam rahat. Her yere her saat gidebiliyorum Eski araba varken aman caddeye inmeyelim, o köprünün altında bu saatte çevirme var 6-7 km yolu uzatarak gidelim, geç saate kalmayalım çevirme olur vs gibi bir ton stres yaşamışım yıllarca.
    SimRacersTR.Net
    Türk Simülasyon Pilotlarının Buluşma Noktası

207_TR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yakın zamanda romanya, avusturya,slovenya,çekya vs bazı ülkeleri gezdim.

Özellikle romanya dibim düştü

her çeşit araçta ve motosiklette egzoz sesleri, araçlar beni bitirdi.

muhtemelen bir seviyeye kadar serbest.

GuneyOnur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçen gece caddede belki inanmayacaksınız abartısız 5 çevirme geçtim. Aracım F20 ön cam dahil film ve eşim yanımdaydı, bir baktı şöyle beni almadı sol arkamda tek kişi camlar akvaryum sadece dip basık F30 vardı en sol şeritten onu aldı sonra ne oldu bilmiyorum.

sword - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet gençler bu işler maalesef bitti gibi.. yüksek para cezalarının yanı sıra bağlanma ve ehliyete el koyma işleri var tadı kalmadı...

tadını cıkaramıcaksam da hızlı araba tutmanın anlamı yok.. stock binip keyif alabilen varsa onlar devam..

ben görsele dönüp hızlı araba işini bıraktım.. biz zamanında eğlenebildik şimdiki gençlik işiniz zor

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Aranel Ciryatan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Pist vs kasmıyorsan ve 2. araba durumu yoksa gündelik binilen arabaya modifiye işleri yalan artık bence.

2024'den beri standart arabaya biniyorum kafam rahat. Her yere her saat gidebiliyorum Eski araba varken aman caddeye inmeyelim, o köprünün altında bu saatte çevirme var 6-7 km yolu uzatarak gidelim, geç saate kalmayalım çevirme olur vs gibi bir ton stres yaşamışım yıllarca.
    Bizde bir de Getz var, inan Getz geldiğinden beri Mini'ye binmiyorum. Kafam rahat, geziyorum tozuyorum, kadıköye gidince her yere park ediyorum kimse sürtecek mi korkusu yok, çevirmelerden geçiyorum bakmıyorlar bile Getz'e biliyorsun bizim yaka mayın tarlası gibi yollar, Mini ile yola bakmaktan, yavaş yavaş gitmekten her çukurda her tümsekte durmaktan bıkkınlık geldi. Getz ile bam güm bana mısın demiyor araç... Daha hızlı, daha keyifli gidiyorum her yere. Hiçbir şekilde modifiye zevkim, spor araç zevkim kalmadı.
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yiğit G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bizde bir de Getz var, inan Getz geldiğinden beri Mini'ye binmiyorum. Kafam rahat, geziyorum tozuyorum, kadıköye gidince her yere park ediyorum kimse sürtecek mi korkusu yok, çevirmelerden geçiyorum bakmıyorlar bile Getz'e biliyorsun bizim yaka mayın tarlası gibi yollar, Mini ile yola bakmaktan, yavaş yavaş gitmekten her çukurda her tümsekte durmaktan bıkkınlık geldi. Getz ile bam güm bana mısın demiyor araç... Daha hızlı, daha keyifli gidiyorum her yere. Hiçbir şekilde modifiye zevkim, spor araç zevkim kalmadı.
    Valla aynı durumdayım. Hatta trafikten öyle bulandım ki bi tane 50/125cc motor aldım ABS li falan. Nisan'dan beri araba ile şehir dışı yolculuk dışında yol yapmadım diyebilirim. Motorda tamamen standart olduğu için arada çeviriyorlar ekipman falan da tam ceketinden, dizliğine kadar giyorum o yüzden bi kontrol yapıp devam ediyorlar.

Ben zaten simülasyon ile uğraştığım için o yarışma tutkusunu orada atıyorum şahsen. Herkese öneririm eve 1 tane sistem kurun bir çok kişiye oyun oynama gibi geliyor ama ciddi yarışlara girince işin rengi değişiyor. İlk zamanlar heyecandan startta debriyaja basarken sol ayağımım titrediğini bilirim
    SimRacersTR.Net

mcemrek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SinanAdalı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynı şekilde emniyet şeridi cezası yazıldı bana girmediğim halde, fakat ne fotoğraf var ne kanıt. Mahkemeye itirazda ettim ertesi gün dilekçe ile kanıt olmadığına dair. Mahkemenin verdiği yanıt; Trafik müfettişinin verdiği beyan esastır diyip cezayı onayladılar. İtiraz etsenizde sonuç bu olacaktı geçmiş olsun.
    bu hafta haberlerde itiraz edip itirazı olumsuz sonuçlananlara avukatlık ücreti yansıtılacak muhabbeti de üzerine tuzu biberi oldu.

"belli seviyeye kadar yazılanı öde karışma. istersek gözünün üstünde kaşın var cezası da yazarız" oldu.

CloudGrey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    64 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tabi canım birçok cezaya itiraz cezadan daha pahalı olduğu için kücük kücük geciriyorlar.

fakat garipten ben bu ara gördüğüm tüm cevirmelerde motorcuları alıyorlar.
    araba çok nadir.

genel olarak bir gevişeme var gibi.
    yıl sonuna doğru başlarlar doğramaya.
    médiocrité partout

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mcemrek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu hafta haberlerde itiraz edip itirazı olumsuz sonuçlananlara avukatlık ücreti yansıtılacak muhabbeti de üzerine tuzu biberi oldu.

"belli seviyeye kadar yazılanı öde karışma. istersek gözünün üstünde kaşın var cezası da yazarız" oldu.
    O haber yalan. Ceza itiraz dosyasında o kadar masraf çıkmıyor. İcra itiraz dosyası o anlatılan. Ceza ödenmemiş icralık olmuş itiraz edilmiş ve kabul edilmediği için ceza + faiz + mahkeme masrafı

Ama şu bi gerçek ki polislerin performansı etkilenmeli iptal edilen cezalarda. O zaman hatali ceza oranı düşer.
    SimRacersTR.Net

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 207_TR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yakın zamanda romanya, avusturya,slovenya,çekya vs bazı ülkeleri gezdim.

Özellikle romanya dibim düştü

her çeşit araçta ve motosiklette egzoz sesleri, araçlar beni bitirdi.

muhtemelen bir seviyeye kadar serbest.
    Romanyada 4. Yılımdayım,

Sese kesinlikle takılmazlar çünkü çok sayıda spor/süper spor araba var.

Kısa sürede denk gelmemişsinizdir, belli aralıklarla RAR (tüvtürkün Romanya versiyonu) ile birlikte çevirme yaparlar.

Orijinal dışı lastik ebatı (jant demiyorum,245 yerine 255 taban örneğin) ön kapılarda cam filmi, spor yay vs. bile olsa arabanın ruhsatını alırlar. Bazen plakasını da alırlar. Tekrar muayeneye gidilmesi gerekir.

Ama gerek trafik gerek sosyal yaşantı Trden sonra cennet diyebilirim. Yeteri kadar samimi &saygılı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Y.Emre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Romanyada 4. Yılımdayım,

Sese kesinlikle takılmazlar çünkü çok sayıda spor/süper spor araba var.

Kısa sürede denk gelmemişsinizdir, belli aralıklarla RAR (tüvtürkün Romanya versiyonu) ile birlikte çevirme yaparlar.

Orijinal dışı lastik ebatı (jant demiyorum,245 yerine 255 taban örneğin) ön kapılarda cam filmi, spor yay vs. bile olsa arabanın ruhsatını alırlar. Bazen plakasını da alırlar. Tekrar muayeneye gidilmesi gerekir.

Ama gerek trafik gerek sosyal yaşantı Trden sonra cennet diyebilirim. Yeteri kadar samimi &saygılı
    Geçene sene 1 gün Bükreş'te kalmıştım, Bu sene 2 gün Bükreş, 2 gün Kaloşvar da kaldık.

Gerçekten çok beğendik.

Tabi zor yerleri, zor kısımları vardır. Ama günlük yaşantı, gece hayatı, trafiğin düzeni beğendi aldı bizden.

Hatta Kaloşvar ı radarımıza aldık, İleride kızımıza bir üniversite şehri olabilir...

Spor araba ve spor motosiklet konusunda baya gözümüz gönlümüz açıldı.

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    En büyük zevkim araç yıkamak oldu sadece

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçene sene 1 gün Bükreş'te kalmıştım, Bu sene 2 gün Bükreş, 2 gün Kaloşvar da kaldık.

Gerçekten çok beğendik.

Tabi zor yerleri, zor kısımları vardır. Ama günlük yaşantı, gece hayatı, trafiğin düzeni beğendi aldı bizden.

Hatta Kaloşvar ı radarımıza aldık, İleride kızımıza bir üniversite şehri olabilir...

Spor araba ve spor motosiklet konusunda baya gözümüz gönlümüz açıldı.

Bükreşte pek çok avrupa şehrinden çok daha fazla spor araba, özellikle 911 görmüşsünüzdür
    Batı romanya daha güzel, ben Köstencedeyim sahil kısmında. neresine giderseniz gidin siz bela aramadığınız sürece bağıran 1 kişi bile görmeniz çok zor.

TR'den bakınca köy gibi, "çingenelerin memleketi" gibi bakıyoruz ama gelince durumun bununla hiç alakası olmadığını görmek çok hızlı oluyor. Zaten ilginç şekilde buradaki Çingeneler Türkçe konuşuyor..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Y.Emre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bükreşte pek çok avrupa şehrinden çok daha fazla spor araba, özellikle 911 görmüşsünüzdür
    Batı romanya daha güzel, ben Köstencedeyim sahil kısmında. neresine giderseniz gidin siz bela aramadığınız sürece bağıran 1 kişi bile görmeniz çok zor.

TR'den bakınca köy gibi, "çingenelerin memleketi" gibi bakıyoruz ama gelince durumun bununla hiç alakası olmadığını görmek çok hızlı oluyor. Zaten ilginç şekilde buradaki Çingeneler Türkçe konuşuyor..
    İspanya da Türkçe konuşan dilenci gelmişti yanıma sene 2016-2017

Köstence güzelse yakınmış, gezmeye gidilir

pirasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İspanya da Türkçe konuşan dilenci gelmişti yanıma sene 2016-2017

Köstence güzelse yakınmış, gezmeye gidilir
    madrid de plaza mayorda türkün biri sinyale çıkmıştı dedim haline şükret esenyurtta olsak seni komisyonsuz dilendirmezler burda
    turbocuk istiyoruz

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bi aralar (10 sene önce falan olabilir) avukat bir arkadaş böyle saçma sapan ceza yediğini düşündüğü zaman mahkemeye veriyordu, hakim çağırıyormuş makbuzu kesen polisi de, sen bunu niye kestin nerede nasıl kestin, hatırlamıyorum hakim bey 5 ay olmuş, tamam diyor iptal... Böyle böyle yediği cezaların birkaçını iptal ettirmiş diye anlatıyordu, ancak daha sonra aynı yukarıda yazılan gibi, fahri veya memur fark etmeksizin "bu adam kestiyse bi bildiği vardır" diye iptal etmemeye başladılar diyordu. Yani elde delil olmadıkça, kameramız vs'miz olmadıkça boşa çaba demek ki artık.

Romanya muhabbeti geçmiş, bu gibi ülkelerdeki araçlar Almanya, Avusturya vs gibi yerlere gittiğinde iyi ceza yiyorlarmış, kendi topraklarında çok kastırmıyorlar demek ki ama dışarıda kastırıyorlar anlaşılan, dikkatli olmak lazım

Bu arada Çek Cumhuriyeti, Romanya gibi ülkelerde değişik bir yol kültürü var gözlemlediğim, mesela sola çıktınız, adam arkadan yardırmış geliyor, arkanıza geliyor yavaşlıyor, ama bekliyor... Selektör yok, sinyal yok, sadece sabırla yandaki aracı geçmenizi bekliyor. Ama öyle bi gelip yakın takip yapıyor ki zaten huzursuz oluyorsunuz, haliyle ayna kontrolü yapan bi sürücüyseniz direkt yol vermek istiyorsunuz ayıp olmasın diye

C.tesi gidip bugün dönmeli şekilde Assos yapıp geldik arkadaşlarla.
    Avrupa yakasında oturanlar Çanakkale üzerinden, Anadolu yakasındakiler aşağıdan geldik. Çanakkale tarafından gelenler çatır çatır radar cezası yemişler. Ben hiç bir yerde görmedim, tabela olan yerde de görmedim. Otoyoldan çıktıktan sonra Edremit'e doğru inmeye başladığımda önümde biri gitmiyordu, sağa da geçmeyince gazlayıp gideyim dedim tam sağ şeritten 130-140 yardırdım, sağda radar aracı, haşırt diye freni koydum 110'a geri indim yanından geçtim ama alet gidiş yönüne dönüktü, radar devrede miydi bilemedim, neyse ki bir şey gelmedi. 1-2 sefer daha o yolda yemiştim edevletten 15dk sonra düşüyordu

Bu arada yollarda sapıtanlar, soldan selektör manyağı şeklinde gelenlerin alayı bayramlarda falan ortaya çıkıyormuş herhalde onu anladım. Giderken de gelirken de 1 tane huzursuzluk yaratan ş.siz çıkmadı. Hatta bir Cayenne, bir yeni kasa X3 ile ufak ufak oynaya oynaya gittik otoyolda. Birbirimizi önümüze aldık, aynı hızlar, sıkıştırmak küçümsemek yok, yol okuyan adamlardı, basacaklarında ilk fırsatta her yerde yol verdim. Bi yerde kamyon arkasında sıkışacağımı anladı biri, yavaşlayıp ufak bi selektör yaptı geç diye, hemen dörtlüleri yakıp teşekkür ettim. Öyle bi anlayışlılık öyle bi kibarlık, düşünün :P

huseyinturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 bin civarı cezalar geldi son zamanlarda hep saçma sapan ufak paralar diye üstünde durmadım da, geçen gece kartal sahil yolunda motorla 90-100 gittim kartal pendik arası 15.000 geldi. Sahil yolunu her gün kullanıyorum kadıköy kartal arasını 130-140 gidiyorum birşey gelmiyordu, kartaldan sonra sabit radar mı var bilen var mı?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler