User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
24 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Fiat Yetkili Servis Sorunumuz

Rew - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Fiat Yetkili Servis Sorunumuz

Merhaba,

Geçmiş konularda taksi durağımız olduğunu dile getirmiştim. Bir adet 1.4 egea aldık. 2024 model. Bakımları yetkili de yapıldı. Araç daha 45.000 km'de. Kardeşim kullanıyor, çok dikkatli kullanır lakin 30.000 kmden beri kalkışlarda debriyajda ufak bir gıdıklama mevcuttu. Özellikle trafikte kalınca ısınınca artıyordu. Bir de soğuk havada sabah çalıştırınca metal sürtme sesi vardı. Debriyaja basınca kesiyor. Prizdirekten şüphelendim. Bazende 1'e takarken hafif vurma yapıyor. Bakıma her gidişimizde bu arabada bir sorun yok tarzı konuşuldu. Araba bahsi geçen sorunları sürekli yaşatmıyor gününe göre keyfine göre davranıyor.

32.000 kmde arıza ışığı sebebiyle garantiden debriyaj konum sensörü değişti.
    42.000 kmde kavga gürültü zorla garantiden baskı balata set değişti.

Araba aynı bir değişim yok. Artık iş inatlaşmaya geldi. Fiat Türkiye'de çözüm bulamıyor. Çünkü servisin ustabaşının bir sorun var demesi gerekiyormuş. Onunla da biraz can yakıcı konuştuğum için bilerek sorun yok diyip duruyor. Kafam atıyor her bakımda bunlara para bayılıp bir de strese gireceğimize dışarıda yaptırıp işimize bakalım diyorum ama 2 yaşında arabanın garantiyi bozma fikri de mantıklı gelmiyor.

Fikir ve önerilerinize açığız.
    Araç gümrük girişli, Borusan çıkışlıdır...

immortalboss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçenlerde yetkili servisin yağ değişim fiyatını duyunca çoğu işini kendim yaparım dedim. Aracım da 1.6 120 hp Trekking Doblo. Full yetkili bakımlı. Ancak yağ değişimine de 15k gerçekten fazla. Sanayide kendi ustamla yaptığım bakım kadar da özenmediklerine eminim. Eğer eliniz anahtar tutarsa zaten yağını filtresini değiştirirsiniz. 1.4 Egea için 2 bakımı kendiniz yapsanız zaten debriyaj baskı balata masrafınız çıkar. Taksici arkadaşlar eskiden debriyaj ve fren balatası gibi sarf ürünleri toplu alıyordu. Benim tavsiyem çok garantiye takılmamanız. Zaten hassas kullanıp bakımını aksatmazsanız atmosferik makine kolay kolay arıza çıkarmaz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı immortalboss Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geçenlerde yetkili servisin yağ değişim fiyatını duyunca çoğu işini kendim yaparım dedim. Aracım da 1.6 120 hp Trekking Doblo. Full yetkili bakımlı. Ancak yağ değişimine de 15k gerçekten fazla. Sanayide kendi ustamla yaptığım bakım kadar da özenmediklerine eminim. Eğer eliniz anahtar tutarsa zaten yağını filtresini değiştirirsiniz. 1.4 Egea için 2 bakımı kendiniz yapsanız zaten debriyaj baskı balata masrafınız çıkar. Taksici arkadaşlar eskiden debriyaj ve fren balatası gibi sarf ürünleri toplu alıyordu. Benim tavsiyem çok garantiye takılmamanız. Zaten hassas kullanıp bakımını aksatmazsanız atmosferik makine kolay kolay arıza çıkarmaz.
    Abi kullandıkları yağ bile bana pek güven vermiyor. Son yağ bakımına 11.000 lira verdik. Liqui Moly yağ ve MANN filtreler ile hesap ettim, bakım 3.500 lira civarına geliyordu. Biz zaten araçların çoğu işini kendimiz yapıyoruz da şu garanti meselesine çok takıldık. İşin aslı Albea, Linea, Egea üçlemesinin tümünü kullandık. Egealar çok dandik geliyor sonradan büyük bir sorun çıkar da garantiyi bozduğum için pişman olurum diye düşünüyorum.

individual - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şimdi ilanlara baktım doğrumu bilmiyorum ama sıfır sandık motor dolu 70 bin. ile 90 bin arasında değişiyor.servise fazladan verdiğiniz tutarları 3-4 yıl kenara atıp altın alsanız sıfır motor parası çıkartır.yılda yaptığınız km göre yazıyorum.senede yetkili servise kaç kere gidiyorsunuz.
    Seat IBIZA FR

YAMAHA XMAX 250

AydinAkin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Allah yardımcınız olsun öncelikle fiat markasının arkasında durmuyor servisler korkunç bizde bu dertten muzdaribiz. https://www.youtube.com/shorts/wV4R0jLjz-g buda yaşadığımız sorun videosu.

metin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konu dışı ama yağ eksiltme durumu nasıl ? bu konuda 1,4 egealar meshur
    Bil ki, hakları bedelsiz vermez, zulmeden alçak ;
    Özgürlük armağan edilmez, feth edilir ancak !!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı individual Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şimdi ilanlara baktım doğrumu bilmiyorum ama sıfır sandık motor dolu 70 bin. ile 90 bin arasında değişiyor.servise fazladan verdiğiniz tutarları 3-4 yıl kenara atıp altın alsanız sıfır motor parası çıkartır.yılda yaptığınız km göre yazıyorum.senede yetkili servise kaç kere gidiyorsunuz.
    Yılda 2 defa bakım görüyor araçlar lakin Allahın izniyle motor konusunda sorun yaşamayız diye umuyorum hocam çünkü babam çok takıntılı, bizim arabaların km'si gelmeden triger değişir, yağ bakımları erken yapılır, çoğu zaman ceratec kullanıyoruz. Linea 1.4 şuan 500k km'de canavar gibi maşallah. Benim korkum klima, direksiyon kutusu, beyin, elektrik tesisatı gibi yükte hafif ama pahada ağır parçaların sorun çıkarması.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AydinAkin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Allah yardımcınız olsun öncelikle fiat markasının arkasında durmuyor servisler korkunç bizde bu dertten muzdaribiz. 3 Haziran 2026 - YouTube buda yaşadığımız sorun videosu.
    Hiçbirinde düzgün ustalık yok abim. Baskı balata değiştikten sonra araçta atlatmalardan geçerken gıcırtı sesi vardı. Şanzımanı ayırırken ön takımı esnettiler kesin ondan oldu dedim. Sanayide arkadaşla baktık şanzıman tam yerinde değil kulaklar ses yapıyor. Şanzımanı kendimiz yerine aldık gıcırtı sesi gitti. Bunları serviste dile getirdim. Beceremiyor, arızayı bulamıyorsanız tulumu verin söküp kendim yaparım dedim diye işi inada bindirdiler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı metin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    konu dışı ama yağ eksiltme durumu nasıl ? bu konuda 1,4 egealar meshur
    Hocam şöyle diyim hem linea ve puntolarda çıkan 1.4 8v hem de egealarda çıkan 1.4 16v yağ yakma meyili olan bir motor. Daha doğrusu yakma demeyelim eksiltme diyelim. Eksiltme meselesinin tamamen kullanımla alakalı olduğunu düşünüyorum. Kendi şahsi aracımda 1.4 Egea Cross ben çok sakin kullanıyorum ve normal gündelik kullanımda hiç eksiltme yaşamadım. Ağustos ayında 3.000 km tempolu uzun yol yaptım. Ölçüm sonucunda 200 ml civarı yağ eksilttiğini gördüm. Sıcak iklimde sürekli devirli ve tempolu kullanım eksiltmenin ana sebebi diye düşünüyorum. Ticariler bazen 3-4 saat hiç kontak kapamadan tempolu dolaşıyor. Ben de asıl işimden fırsat buldukça durakla ilgileniyorum. Sürekli ölçüm yaparım. Onlar yağ eksiltmeye daha meyilli gibi. Yağ bakımına yakın ölçünce 500-600 ml eksik çıkıyor.

razzmatazz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    peki 1.4 8v için yağ olarak ne tavsiye edersiniz 5w/40 shell kullanıyoruz biraz fazla eksiltmeye başladı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı razzmatazz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    peki 1.4 8v için yağ olarak ne tavsiye edersiniz 5w/40 shell kullanıyoruz biraz fazla eksiltmeye başladı
    Biz genelde lq moly ya da castrol'ün yağını kullanıyoruz. Yazın 5/40, kışın ise (erzurum'un soğuğu sebebiyle) 5/30 kullanıyoruz. Ara sıra yarım şişe kadar ceratec atıyorum.

1.4 8v'i yaklaşık 300k km kullandım hocam. Motor bana göre en dayanıklı motorlardan biri lakin bakımsız kalırsa çok hızlı yıpranacak türden. Bizim araçların sağlıklı olmasının sebebi sıfır alıp şoföre falan vermeden aile içinde kullanmamız. Sizin yağ eksiltmeden kastınız nedir 10.000'de yaklaşık ne kadar eksiltiyor?

immortalboss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Diğer postlarda yazdığınız gibi direksiyon elektrik vs. konularda bile çok garantiye girecek durum olduğunu zannetmiyorum. Kullanıcı hatasından kaynaklı diyip çıkabilirler işin içinden. Artık Amerika'daki gibi herkes kapısının önünde aracını tamir edecek. ��

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı immortalboss Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Diğer postlarda yazdığınız gibi direksiyon elektrik vs. konularda bile çok garantiye girecek durum olduğunu zannetmiyorum. Kullanıcı hatasından kaynaklı diyip çıkabilirler işin içinden. Artık Amerika'daki gibi herkes kapısının önünde aracını tamir edecek. ��
    Hak veriyorum aslında abim zaten araçların çoğu işini kendimiz yapmaya başladık istemeye isteyemeye usta oluyoruz. En azından onlardan daha çok özenerek iş yapıyoruz. Kars yetkili de bir arkadaş bulduk getirin biz bakalım dediler. Oraya gidicez. Olmazsa artık sanayide bismillah diyip ustamızla sökücez.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Rew Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam şöyle diyim hem linea ve puntolarda çıkan 1.4 8v hem de egealarda çıkan 1.4 16v yağ yakma meyili olan bir motor. Daha doğrusu yakma demeyelim eksiltme diyelim. Eksiltme meselesinin tamamen kullanımla alakalı olduğunu düşünüyorum. Kendi şahsi aracımda 1.4 Egea Cross ben çok sakin kullanıyorum ve normal gündelik kullanımda hiç eksiltme yaşamadım. Ağustos ayında 3.000 km tempolu uzun yol yaptım. Ölçüm sonucunda 200 ml civarı yağ eksilttiğini gördüm. Sıcak iklimde sürekli devirli ve tempolu kullanım eksiltmenin ana sebebi diye düşünüyorum. Ticariler bazen 3-4 saat hiç kontak kapamadan tempolu dolaşıyor. Ben de asıl işimden fırsat buldukça durakla ilgileniyorum. Sürekli ölçüm yaparım. Onlar yağ eksiltmeye daha meyilli gibi. Yağ bakımına yakın ölçünce 500-600 ml eksik çıkıyor.
    Tam olarak doğru tespi etmişsiniz.

1.4 motorlar atmosferik ve biraz da güçsüz olunca insanlar devir yüksek kullanıyor. İçerisindeki Opar yağ da bunu kaldıramıyor. LPG varsa bunun da etkisi oluyor. Bu nedenle yağ oldukça inceliyor parlıyor yanıyor uçuyor vs artık her ne oluyorsa oluyor ve ya eksiliyor. Bu durum biraz da tasarımla alakalı. ama günün sonunda kaliteli yağ ve sakin kullanımda sorun yok. Eksileni tamamlarsanız da sorun yok. ama kaliteli yağ almak önemli.
    "...Bilgisiz kimseler onlara söz söyleyince "Selam" der geçerler."

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ardicli2000 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tam olarak doğru tespi etmişsiniz.

1.4 motorlar atmosferik ve biraz da güçsüz olunca insanlar devir yüksek kullanıyor. İçerisindeki Opar yağ da bunu kaldıramıyor. LPG varsa bunun da etkisi oluyor. Bu nedenle yağ oldukça inceliyor parlıyor yanıyor uçuyor vs artık her ne oluyorsa oluyor ve ya eksiliyor. Bu durum biraz da tasarımla alakalı. ama günün sonunda kaliteli yağ ve sakin kullanımda sorun yok. Eksileni tamamlarsanız da sorun yok. ama kaliteli yağ almak önemli.
    ben OPAR yağın kalitesinden çok şüpheliyim hocam. Çok hızlı renk değişimine uğruyor. Tabi yağ renkle bitmiyor elbette lakin diğerleri 5k 6k km olunca kararmaya başlıyor. OPAR yağ 3k geçtiği an kararıyor. Yağın dokunma hissi bile garip geliyor. Motul hiç denemedim ama castrol ve lq bence kalite..

razzmatazz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Biz genelde lq moly ya da castrol'ün yağını kullanıyoruz. Yazın 5/40, kışın ise (erzurum'un soğuğu sebebiyle) 5/30 kullanıyoruz. Ara sıra yarım şişe kadar ceratec atıyorum.

1.4 8v'i yaklaşık 300k km kullandım hocam. Motor bana göre en dayanıklı motorlardan biri lakin bakımsız kalırsa çok hızlı yıpranacak türden. Bizim araçların sağlıklı olmasının sebebi sıfır alıp şoföre falan vermeden aile içinde kullanmamız. Sizin yağ eksiltmeden kastınız nedir 10.000'de yaklaşık ne kadar eksiltiyor?
    ortalama 3000 km de yağ çubuğu üst çizgiden alt çizgiye kadar düşüyor sürekli şehir içi dur kalk trafikte kullanılıyor, herhangi bir yağ dumanı vs. de gözlemlemedim araçta. birde yağ kaç litre koyuyorsunuz hocam ben filtre dahil 2,6 litre diye biliyorum kimisi 3,2 diyor kimisi 4 koyup geçiyor

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracın garantisi devam mı ediyor? Uzatılmış garanti falan gibi bir şey yoksa terk edin servisi.
    Ülkede "yetkili" denen servislerin %99'unun neredeyse hiç bir şeyden haberi yok. Hadi biz cins cins arabalar kullanıyoruz, bilmemeleri olabilir diyoruz da Egea'yı da bil be adam artık Ne götürsen "normal" ne götürsen bilmemne.

Zamanında Opel'in Beşiktaş'taki servis müdürü ile tartışmıştım.
    O zamanlar Savaş'a götürüyoruz arabaları bakıma, "yetkili servisçi" babamı da zar zor ikna edip Savaş'ta debriyaj değiştirttik. Babam kıllanıyor ya, şansına Valeo debriyaj hatalı çıktı. Sinirlendi götürmüş servise bunu halledin diye. Yahu dedim ne yapıyorsun, adamlar kabul etmiş, yeni balata verecekler Savaş seni bekliyor gidip değiştireceğiz.

Akşam okul çıkışı gittim servise, müdür efendiyle görüşüyoruz. Ne yaptırdınız, bunu yaptırdık, ne aldınız, Valeo...
    İşte efendim, Valeo, Sachs, Luk vs gibi böyle yan sanayi şeyler kullanırsanız, orj parça kullanmazsanız böyle olur gibisinden ukalalığa girişti.

Elimde arabanın anahtarı, baksana şuna bi dedim ne yazıyor arkasında, Valeo.
    Farlara bi bak dedim, ne yazıyor, Valeo. Arabanın etrafında bi dolanalım istersen dedim başka nerelerinde Valeo göreceğiz. Orijinal dediğin debriyajın kutusunu getir bakalım kim üretmiş Valeo çıkarsa bozuşuruz dedim.
    Surat kırmızı... Yürü baba dedim Savaş bizi bekliyor, arabayı götürüp bırakacağız, parçacı kabul etmiş yenisini veriyor debriyajın...
    Babam ilk defa hak verdi bana Tamam dedi... Sonra da daha yetkili denen servislere araba götürmedi.

20-30 senede neredeyse hiç bir şey değişmemiş-değişmedi...

Giulietta'yı aldığımda volan ses yapıyordu, özellikle geri vites yokuşta kavrama anında. Yıl 2011.
    Tamam değiştirelim garantiden falan dediler. İyi dedik. 1 ay geçti 2 ay geçti ses yok, ara ara arıyorum, daha gelmedi şu bu... 6 ay oldu. Şikayet yazdım TOFAŞ'a Birmot'a. Birileri beni aradı, dediler ki böyle bi sipariş görünmüyor. Yahu dedim servis kayıtlarına bakın. Evet servis kaydı var ama bişey yapılmamış. İsterseniz gelin bakalım bilmemne yapalım. Allah sizi bildiği gibi yapsın dedim konuyu kapattım.

207 vardı, güya servis tanıdık. Onun da titreme sorunu mu ne vardı debriyajda, daha araba 10bindeydi.
    Götürdüm, dedim böyle böyle. Mekan sahibi böyle sanki bağ bağışlamış tavrı bi el hareketiyle, tamam değiştirin debriyajı dedi. Abi dedim olay debriyaj değil, ustama sordum, bilya mı bişey değişecek. Yok yok tamam dedi, emrivaki yapıp debriyajı değiştirdiler, tabi sorun çözülmedi. Tekrar gittim, servis müdürü geldi, arabada sorun yok, zaten geçen sefer de debriyajı boşa değiştik bilmemkim beyin isteği ile dedi. Bende şalter attı. Ona da bi ters yaptım, adamın gözleri açıldı kaşlar kalktı... Oraya da daha uğramadım.

Bi tane olumlu sonuç yok, bi tane..

Millet de yok kurumsal yok faturalı diye iş yaptırıyor. Bir şey çözemiyor ki adamlar faturalı olsa ne olur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ormanci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aracın garantisi devam mı ediyor? Uzatılmış garanti falan gibi bir şey yoksa terk edin servisi.
    Ülkede "yetkili" denen servislerin %99'unun neredeyse hiç bir şeyden haberi yok. Hadi biz cins cins arabalar kullanıyoruz, bilmemeleri olabilir diyoruz da Egea'yı da bil be adam artık Ne götürsen "normal" ne götürsen bilmemne.

Zamanında Opel'in Beşiktaş'taki servis müdürü ile tartışmıştım.
    O zamanlar Savaş'a götürüyoruz arabaları bakıma, "yetkili servisçi" babamı da zar zor ikna edip Savaş'ta debriyaj değiştirttik. Babam kıllanıyor ya, şansına Valeo debriyaj hatalı çıktı. Sinirlendi götürmüş servise bunu halledin diye. Yahu dedim ne yapıyorsun, adamlar kabul etmiş, yeni balata verecekler Savaş seni bekliyor gidip değiştireceğiz.

Akşam okul çıkışı gittim servise, müdür efendiyle görüşüyoruz. Ne yaptırdınız, bunu yaptırdık, ne aldınız, Valeo...
    İşte efendim, Valeo, Sachs, Luk vs gibi böyle yan sanayi şeyler kullanırsanız, orj parça kullanmazsanız böyle olur gibisinden ukalalığa girişti.

Elimde arabanın anahtarı, baksana şuna bi dedim ne yazıyor arkasında, Valeo.
    Farlara bi bak dedim, ne yazıyor, Valeo. Arabanın etrafında bi dolanalım istersen dedim başka nerelerinde Valeo göreceğiz. Orijinal dediğin debriyajın kutusunu getir bakalım kim üretmiş Valeo çıkarsa bozuşuruz dedim.
    Surat kırmızı... Yürü baba dedim Savaş bizi bekliyor, arabayı götürüp bırakacağız, parçacı kabul etmiş yenisini veriyor debriyajın...
    Babam ilk defa hak verdi bana Tamam dedi... Sonra da daha yetkili denen servislere araba götürmedi.

20-30 senede neredeyse hiç bir şey değişmemiş-değişmedi...

Giulietta'yı aldığımda volan ses yapıyordu, özellikle geri vites yokuşta kavrama anında. Yıl 2011.
    Tamam değiştirelim garantiden falan dediler. İyi dedik. 1 ay geçti 2 ay geçti ses yok, ara ara arıyorum, daha gelmedi şu bu... 6 ay oldu. Şikayet yazdım TOFAŞ'a Birmot'a. Birileri beni aradı, dediler ki böyle bi sipariş görünmüyor. Yahu dedim servis kayıtlarına bakın. Evet servis kaydı var ama bişey yapılmamış. İsterseniz gelin bakalım bilmemne yapalım. Allah sizi bildiği gibi yapsın dedim konuyu kapattım.

207 vardı, güya servis tanıdık. Onun da titreme sorunu mu ne vardı debriyajda, daha araba 10bindeydi.
    Götürdüm, dedim böyle böyle. Mekan sahibi böyle sanki bağ bağışlamış tavrı bi el hareketiyle, tamam değiştirin debriyajı dedi. Abi dedim olay debriyaj değil, ustama sordum, bilya mı bişey değişecek. Yok yok tamam dedi, emrivaki yapıp debriyajı değiştirdiler, tabi sorun çözülmedi. Tekrar gittim, servis müdürü geldi, arabada sorun yok, zaten geçen sefer de debriyajı boşa değiştik bilmemkim beyin isteği ile dedi. Bende şalter attı. Ona da bi ters yaptım, adamın gözleri açıldı kaşlar kalktı... Oraya da daha uğramadım.

Bi tane olumlu sonuç yok, bi tane..

Millet de yok kurumsal yok faturalı diye iş yaptırıyor. Bir şey çözemiyor ki adamlar faturalı olsa ne olur.
    Sorun şu ki 2028 Aralık sonuna kadar araç garantili abim. O yüzden kıyamıyoruz. Aracın arızasını ve yapacakları işi ben anlatıyorum. Volan ya yanık ya da fabrikasyon hata var ısınınca balans yapıyor dedim. Bir de prizdirek bilyası ötmeye başlamış şunu da sökün değiştirin bu kilometrede prizdirek bozulmamalı dedim. Bana verdikleri tepki şu oldu.

- Sen bu arabaya dışarıda mı baktırıyorsun garanti dışı kalır bilgin olsun.
    + Hayır niye dışarıda baktırayım?
    - Bu arızaları nereden biliyosun?
    + Şuan takım elbiseyle görünüyorum diye önceden ne iş yaptığımı nereden biliyorsunuz?

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sorun şu ki 2028 Aralık sonuna kadar araç garantili abim. O yüzden kıyamıyoruz. Aracın arızasını ve yapacakları işi ben anlatıyorum. Volan ya yanık ya da fabrikasyon hata var ısınınca balans yapıyor dedim. Bir de prizdirek bilyası ötmeye başlamış şunu da sökün değiştirin bu kilometrede prizdirek bozulmamalı dedim. Bana verdikleri tepki şu oldu.

- Sen bu arabaya dışarıda mı baktırıyorsun garanti dışı kalır bilgin olsun.
    + Hayır niye dışarıda baktırayım?
    - Bu arızaları nereden biliyosun?
    + Şuan takım elbiseyle görünüyorum diye önceden ne iş yaptığımı nereden biliyorsunuz?
    Ehh, tahmin ettim başka türlü zaten götürmeyeceksin belli ki
    Ya tam bilindik muhabbetler, tavra bak, yaklaşıma bak. Sen kimsin ki dışarıda mı baktırıyorsun diye soracaksın ya lafa bak al koy kafayı.
    Evet diyeceksin senin bulamadığın arızayı bulduruyorum. Garanti dışı nasıl bırakacakmış? Gerçek bi usta sadece "baktı" diye mi? Vallahi dayaklıklar ya...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler